Șoșoaca incultă: a pocit de trei ori numele unui oraș german celebru, chiar în declarația politică citită în Parlament!

5
1908
Șoșoacă are un telefon în care se vede frumoasă și deșteaptă!

În declarația sa politică, citită de la tribuna Parlamentului și publicată vineri pe Facebook, senatoarea mitomană Diana Iovanovici-Șoșoacă (ex-AUR) a aruncat vorbe grele, de țață comunală, la adresa premierului Florin Cîțu: „criminalul de la Palatul Victoria”, „cel mai incompetent premier al României” etc.

Senatoarea Urlătoare a invocat „Codul de la Nurrenberg„. Mai mult, a țâpurit cu majuscule psihotice: „VĂ ACUZ DE GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN ȘI SOLICIT SĂ FIȚI DE URGENȚĂ DEFERIȚI JUSTIȚIEI ȘI JUDECAȚI ÎNTR-UN TRIBUNAL DE TIP NURRENBERG!”.

Dincolo de alte probleme, există și una gramaticală: Nurrenberg este, de fapt, Nürnberg. Trei greșeli în scrierea numelui unui oraș, pe care-l tot invoci, e totuși prea mult! Ca să cunoști cu adevărat „Codul de la Nürnberg”, trebuie să știi mai întâi cum se scrie Nürnberg.

Așadar:

 • nu Nurrenberg, ci Nurrnberg (fără acel „e”);
 • nu Nurrnberg, ci Nurnberg (fără dublu „r”);
 • nu Nurnberg, ci Nürnberg (acel Umlaut e obligatoriu, pentru că dictează o pronunție diferită).

Formula folosită de Senatoarea Urlătoare, cu 3 greșeli la 8 litere, e similară cu a scrie capitala României cam așa: Bükrești.

Al doilea oraș ca mărime din landul Bavaria, după München, Nürnberg a devenit celebru mai ales după ce a găzduit legendarul Tribunal Penal Internațional de la Nūrnberg, care după cel de-al Doilea Război Mondial i-a judecat pe criminalii naziști.

Publicăm integral declarația politică a senatoarei Șoșoacă, pentru a remarca trei lucruri:

 1. acuzațiile de-a dreptul sifilitice pe care le aruncă în stânga și-n dreapta, după ce s-a recunoscut în descrierea făcută de premierul Florin Cîțu („Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”);
 2. modul total neîngrijit în care senatoarea Șoșoacă își redactează textele destinate publicului – o adevărată batjocură la adresa limbii române (virgule, cratime, spații – toate sunt vraiște!);
 3. folosirea obsesivă a majusculelor, semn al unor dezechilibre pe care doar medicii de specialitate le pot explica.
Așa se scrie, pe harta Germaniei, orașul Nürnberg

Declarația politică a senatoarei Diana Șoșoacă, în forma publicată pe pagina ei de Facebook

DECLARAȚIE POLITICĂ

Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, pe tema acuzațiilor de terorism lansate în spațiul public de Premierul României, Florin Vasile Cîțu:

„Dl Cîțu, ineptul șef al Palatului Victoria, a etichetat luptătorii pt drepturile si libertatile cetanesti drept TERORISTI!

MĂ DECLAR, ÎN ACEST SENS, UNICUL SENATOR TERORIST DIN PARLAMENTUL ROMANIEI!

Dar, dumneata, dle premier Câțu esti CRIMINALUL de la Palatul Victoria si cel mai incompetent dintre multii premieri incompetenti ai României.

Daca lupta pt respectarea Constituției României, a Convenției de la Oviedo ratificata prin Lg. 17/2001 de Romania, deci face parte din dreptul intern obligatoriu de respectat, Codul de la Nurrenberg si tot absamblul legislativ incident, inseamna pentru dumneavoastră TERORISM, inseamna ca sunteti într-adevăr un premier de sorginte neofascista si solicit organelor statului roman sa va retina de urgență și conform ultimelor uzante ale Statului neofascist roman, sa fiti internat la un Spital de Psihiatrie.

Toată lupta noastra impotriva obligativității actelor medicale, OBLIGATIVITATE INTERZISĂ DE CONVENTIA DE LA OVIEDO, CODUL DE LA NURRENBERG SI LEGEA 46/2003, PT DREPTURILE PACIENTULUI, este necesara intr-un stat in care ati abolit de peste 1 an de zile drepturile si libertatile cetățenesti, ati mituit presa plătind-o cu 70 de milioane de euro pentru a minti poporul roman, a-l tine sub teroare si a distruge psihicul si viitorul copiilor noștri. Abuzul psiho-emotional si fizic exercitat de puterea neofascista de la București de peste 1 an de zile, a dus la cazuri de suicid in randul copiilor, adultilor, atacuri soldate cu crime, acolo unde statul si DSU -ul condus de abuzatorul principal Raed Arafat au eșuat lamentabil. Ati ars oamenii de vii in spitale, i-ati legat si i-ati chinuit ca in lagarele de exterminare, ii intubati si ii omorati cu sange rece fara nicio sansa de supraviețuire, aplicând protocoalele omorului in masa, vaccinurile impuse de voi cu care condiționați locuri de munca, practicarea de sporturi si învățământul, omoara oameni si le altereaza starea de sănătate, iar dumneata ai tupeul sa ne faci pe noi teroriști? Pentru toate aceste faptesi multe altele, DLE PREMIER SI TOTI CEI CARE CONDUCETI ROMANIA, SUNTETI CRIMINALI!

EU, SENATOR DIANA IOVANOVICI-SOSOACA VA ACUZ DE GENOCID IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI SOLICIT SA FITI DE URGENTA DEFERITI JUSTITIEI SI JUDECATI INTR-UN TRIBUNAL DE TIP NURRENBERG!

SI TACUISSES PHILOSOPHUS MANSISSES.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gabriel Liiceanu îl face praf pe Mircea Dinescu: „Un claun isteric, locuit de patima căpătuielii”, „pușlama ordinară”, „cultivă vulgaritatea, țopenia obraznică și infatuată”

5 COMENTARII

 1. (EXTREM-de-)BINEVENIT articolul: DIN NENOROCIRE, în TÂMPIME/”PoPulime”, DEMENTA asta de Șoșoacă este, deja, un doi deee… Dumnezeu-pe-Pământ (Sic!), oooo… „Ioana d’Arc” (ÎN-MIZERIE!)!

  În aceste condiții, trebuie spuse (NEAPĂRAT!) niște ADEVĂRURI: CRETINOIDA asta este o CREATURĂ cu studii (inclusiv cele de-Drept!)… comise (Sic!) „pe-sponci”!!!

  Iarrr… „FAKE-NEWS”-urile (!) aruncate în-prostime, cu mare obstinație, despreee… așa-zisele sale „succese” ca avocată, nu sunt nimic-altceva decât… MINCIUNI-ORDINAREEEEEE (!!!!!!!!!!!!!!!!): este unul dintre… cei mai SLABI avocați din București, cu un procent de-a dreptul… RUȘINOS/RIDICOL de procese câștigate, un fel de BUFON al Instanțelor, care produce numai CIRC și (H)ILARITATE, la orice apariție de-a sa „la-bară”!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.