Ion Țiriac ar vrea să trăiască într-o dictatură comunistă! „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China”

3
5799
Ion Țiriac

Fostul tenismen Ion Țiriac (82 de ani), unul dintre cei mai bogați români, și-a reconfirmat viziunea de afacerist amoral și cinic, care ar prefera să facă bani în dictatură, alegându-i oricând pe „hoți” în dauna „proștilor”. Țiriac spune că, dacă ar fi tânăr, s-ar muta în China, neavând nicio problemă că e vorba de o țară comunistă, în care cetățenii sunt văduviți de drepturi fundamentale. Pentru fostul tenismen, important e că acolo e o piață de 1,4 miliarde de oameni, care l-ar ajuta să fie și mai bogat.

„Eu, între un hoț și un prost, aleg hoțul”, spune Ion Țiriac în 2017, când înfiera protestele #Rezist (anti-corupție, pro-justiție). Statul mafiot propus de PSD-ul lui Liviu Dragnea nu-l deranja pe miliardar, dimpotrivă, i se părea o formulă potrivită pentru România.

Acum, Ion Țiriac își reconfirmă toleranța și chiar înclinația spre regimuri autocrate, chiar dictatoriale. Într-un interviu acordat unei reviste a pasionaților de mașini Porsche, fostul tenismen a făcut o declarație fără echivoc: „Dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”. O declarație care scoate în evidență matricea morală defectuoasă în care evoluează miliardarul.

Afirmațiile controversate ale lui Ion Țiriac

„I-aș îndemna pe români să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările, dar și oameni și companii.”

„În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți, încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că, ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China.”

Are trei copii, dar regretă că n-a avut o familie

Ion Țiriac are trei copii – Ion, Karim Mihai și Ioana -, dar a fost căsătorit o singură dată, pentru o perioadă scurtă de timp. Întrebat ce i-ar spune tânărului Ion Țiriac, fostul jucător de tenis a răspuns: „Nu i-aș putea spune nimic, pentru că sunt epoci cu totul diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu 7 ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul cu războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat – bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic. Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă”.

De Sărbători, Ioana Țiriac, fiica miliardarului, a fost așteptată de familie în România. Revenită din SUA, unde locuiește, ea a primit un cadou spectaculos: o mașină Mercedes AMG GT, care costă 350.000 de euro.

Ioana Țiriac, fiica miliardarului

„Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc”

În august 2020, în plină pandemie, Ion Țiriac făcea elogiul unei alte dictaturi: cea impusă de Vladimir Putin în Rusia. Miliardarul român rostogolea un fake news al Moscovei și spunea că el are mare încredere în vaccinul rusesc Sputnik V.

„Sperăm că și acest Covid încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei?”, a declarat Țiriac.

Vaccinul Sputnik V nu a fost autorizat nici până acum în Uniunea Europeană, pentru că nu prezintă suficiente garanții.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

3 COMENTARII

  1. Evident ca Tiriac bate campii cu gratie. Piata de desfacere de 1,4 miliarde oameni ramane, indiferent de varsta domniei sale. Si atunci de ce sa te bati cu pumnii in piept ca daca ai avea 30 de ani ce viteaz ai fii tu? Daca chiar vrei piata aia de desfacere te bagi pe ea indiferent de varsta pe care o ai. Ca doar ai destule slugi pe care sa le bagi la inaintare. Oricum, ar fi interesant sa vedem cum si-ar mai ascunde averea de PCC prin Panama si ce-ar pati tovarasul Tiriac daca ar fi prins.

  2. TIRIAC DRUM BUN IN CHINA SI CALE BATUTA , ESTI UN COMUNIST SECURIST SI ASA VEI MURII CU CAVIARU IN GAT , SE VEDE PE MOACA TA CA ESTI UN RUSOFIL … PENDULEZI INTRE RUSIA SI CHINA , ACOLO SA RAMAI PE VECI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here