Încă o sinecuristă PSD readusă la buget. Dată afară de Drulă și de Stelian Ion, Elena Petrașcu a fost numită pe un post-cheie în Guvern

0
4118
Elena Petrașcu, unul dintre "nemuritorii" absolvenți ai Academiei SRI plimbați de PSD și PNL din funcție în funcție, pe venituri de 10-11.000 de euro pe lună de la buget

Restaurația vechiului sistem continuă în forță sub noul Guvern Ciucă: Elena Petrașcu, veche sinecuristă a PSD dată afară de Stelian Ion și Cătălin Drulă, a fost readusă într-un post cheie la Ministerul Economiei, scrie G4Media.ro. Elena Petrașcu, unul din acei „nemuritori” fără de care administrația românească pare că nu poate să existe, a câștigat de la stat 600.000 de lei (peste 120.000 de euro) în 2018!

Premierul Nicolae Ciucă a semnat marți numirea Elenei Petrașcu în postul de secretar general al Ministerului Economiei. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Numirea s-a făcut la cererea lui Florin Spătaru, ministrul PSD al Economiei.

Elena Petrașcu a fost purtată de PSD și de PNL ca pe sfintele moaște din funcție de șefă în funcție de șefă de la ministere la companiile cu capital de stat și retur.

În 2018, Elena Petrașcu a câștigat din multiplele funcții deținute la stat 600.000 de lei!

Ascensiunea în aparatul de stat a început în 2001, odată cu guvernarea Adrian Năstase (PSD), când a fost pusă director general în Ministerul Transporturilor. Elena Petrașcu pare însă imună la legea nescrisă a schimbărilor pe criterii politice care se operează la fiecare nou Guvern. Ea a rezistat în funcție până în 2007, adică mult după ce PSD a pierdut alegerile și guvernarea în favoarea Alianței DA (PNL-PDL), din 2004.

De-a lungul timpului, mai ales în perioadele în care PSD a condus țara, Elena Petrașcu a fost parașutată într-o multitudine de Consilii de Administrație din domenii extrem de diverse, fără nicio legătură unele cu altele: transporturi (Portul Constanța, CFR Infrastructură), finanțe-bănci (Eximbank), comunicații (Telekom), reglementare și control (Registrul Auto Român). Dar a fost, de exemplu, și director general la Poșta Română în Guvernul Tudose)! În PSD, Elena Petrașcu (53 de ani) era percepută drept omul lui Lucian Șova.

În 2018, Adevărul a descoperit că această „femeie fantastică” și multilateral dezvoltată, competentă practic la absolut orice, a strâns din multiplele funcții deținute la stat un venit de 600.000 de lei!

Bătălie crâncenă, în 2021, pentru indispensabila absolventă a Academiei SRI: miniștrii USR au dat-o afară, Cîțu a recuperat-o. Anul se încheie glorios pentru Elena Petrașcu

În 2021, odată cu venirea USR în Guvern, s-a dat o bătălie crâncenă pentru menținerea ei în administrația centrală.

Cătălin Drulă, ministrul USR al Transporturilor, a dat-o afară în aprilie din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Portului Constanța, unde fusese plantată de PSD în 2018, după ce mai multe rapoarte și o sentință a instanței arătaseră că Guvernul Dăncilă o numise abuziv, fără să se respecte procedurile.

Cu două luni mai devreme, în februarie, Elena Petrașcu fusese „zburată” de Stelian Ion, ministrul Justiției, și din funcția de secretar general al acestei instituții, unde fusese numită în 2020 de Cătălin Predoiu (PNL).

Însă în aceeași lună, premierul liberal Florin Cîțu s-a grăbit să n-o lase pe drumuri sau, Doamne ferește, să ajungă angajată la privat și a recuperat-o, punând-o inspector guvernamental în Secretariatul General al Guvernului.

La fel ca toți ceilalți sinecuriști de nescos din funcțiile de șefi și șefuți ai administrației centrale în ultimele decenii, și Elena Petrașcu este absolventă a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (SRI).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here