marți, martie 5, 2024
AcasăNewsNicușor Dan: "Nu mă aștept ca Firea să ajute Capitala, sper ca...

Nicușor Dan: „Nu mă aștept ca Firea să ajute Capitala, sper ca măcar să nu ne încurce”. Primăria poate accesa fonduri din Programul Saligny, anunță Ministerul Dezvoltării

-

Bucureștiul este eligibil pentru a primi bani prin Programul Anghel Saligny (PNDL 3), cu ajutorul căruia Primăria Generală vrea să finanțeze 37 de proiecte, a anunțat primarul Nicușor Dan după ce a primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării. Pe 8 noiembrie, când Consiliul General a aprobat depunerea cererilor de finanțare, fostul primar Gabriela Firea a avut o nouă explozie de ură și frustrare, pretinzând că Nicușor Dan e un prost și un impostor pentru că Primăria nu se încadrează la criteriile pentru finanțarea prin „Anghel Saligny”.

Primăria București a fost lăsată fără finanțare de Guvernul PNL și, apoi, de Guvernul PNL-PSD în toamna acestui an, dar și pentru 2022. Fostul premier Cîțu și actualul premier Ciucă au „sărit” Capitala de la rectificările bugetare și de la ajutoarele pentru subvenționarea încălzirii termice – pe care le-au acordat însă pentru orașele conduse de PSD și PNL. În bugetul pe anul viitor, Bucureștiul e prevăzut cu aceeași alocare, de 4 miliarde de lei, deși prețurile la gaze, energie electrică și combustibil au explodat.

În această situație, unicele soluții pentru salvarea investițiilor ar fi fondurile europene și banii care pot fi luați prin Programul Anghel Saligny.

Firea pe 8 noiembrie: „Primăria Capitalei nu se încadrează. Este neeligibilă pentru Programul Anghel Saligny. Nicușor nu a citit. Dar poate primarul-fake nu înțelege ce înseamnă eligibil”

Pe 8 noiembrie, după ședința în care s-a aprobat depunerea a 37 de proiecte pentru a fi finanțate prin „Anghel Saligny”, Firea a atacat la Antena 3 și pe Facebook, anunțând că Bucureștiul nu va primi niciun ban.

- Advertisement -

Pe contul ei de pe rețeaua de socializare, printre poze cu cruci, sfinți și biserici, Firea s-a grăbit atunci să-l afurisească pe Nicușor Dan, căruia pare incapabilă să-i ierte vreodată că a învins-o în algerile din 27 septembrie 2020: „(…) În goana dupā imagine, actiuni înselatoare pe care sā le prezinte public drept mari realizāri personale, Dl Nicusor si echipa sa de «profesionisti» nu au avut curiozitatea sā citeascā ce proiecte sunt eligibile pentru finantare în fostul program PNDL, actualmente Anghel Saligny, coordonat de Ministerul Dezvoltārii. Acolo scrie negru pe alb cā fondurile se aprobā pentru lucrāri de apā, canalizare, drumuri, poduri, podete etc în continuare sau care au studii de fezabilitate. Se încadreazā în posibila finantare proiectele de mai mici dimensiuni, gestionate de cele 6 sectoare ale Capitalei. Nu si Municipiul Bucuresti, pentru infrastructura mare. Deci nu se încadreazā Primaria Capitalei. Este neeligibilā. Nicusor nu a citit dar se va plânge cā nu e ajutat. O face deja cu mult talent. Impostorii îsi interpreteazā bine rolul. Dar poate primarul – fake nu întelege ce înseamnā eligibil si/sau neelligibil?! (…)”.

Răspunsul lui Nicușor Dan a venit pe 29 decembrie, odată cu documentul oficial primit de la Ministerul Dezvoltării: Bucureștiul este eligibil.

Răspunsul oficial al Ministerului Dezvoltării: Primăria București este eligibilă pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny

Nicușor Dan despre finanțarea proiectelor de infrastructură ale Bucureștiului prin Programul „Anghel Saligny”

„Am primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării că atât Primăria Capitalei, cât și primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul «Anghel Saligny».

- Advertisement -

Reamintesc că CGMB a votat pe 8 noiembrie o listă de 37 de proiecte propuse spre finanțare prin acest program, proiecte dintre care sper să fie acceptate cât mai multe.

Sigur, fostul primar Firea habar n-avea acum două luni că sunt posibile astfel de finanțări, dar s-a repezit imediat să critice demersurile PMB de a le obține. Ea considera atunci că Primăria Capitalei «nu se încadrează» și că ar fi «neeligibilă». Dacă era încă primar general, probabil n-ar fi mișcat un deget pe acest subiect. Nu mă aștept deci ca ea să susțină în Guvern eforturile PMB de a obține finanțare prin Anghel Saligny, dar sper măcar să nu ne încurce.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -