Iohannis a mâncat pe banii lui Trump! Președintele SUA a făcut cinste pentru cei 2% din PIB la Apărare

1
1858
Klaus Iohannis NATO Donald Trump
Klaus Iohannis, invitat la masă de Donald Trump, alături de liderii statelor care au alocat 2% din PIB pentru Apărare

Donald Trump și-a anulat o conferință de presă pentru a oferi un prânz șefilor de stat și de guvern care contribuie cu 2% din PIB pentru susținerea sitemului de apărare NATO.

Această alocare este asumată de toți cei 29 de membrii NATO, dar mulți dintre aceștia nu au atins acest nivel de contribuție. Președintele SUA, în mai multe intervenții, a susținut că nevoia ca toți membrii NATO să atingă acest nivel de 2%.

”Voi anula o conferinţă de presă”, a anunţat locatarul Casei Albe în cadrul dejunului de lucru pe care l-a avut cu liderii statelor care şi-au respectat angajamentele faţă de NATO. El a mai spus că e o plăcere să ia masa cu aceștia și că face el cinste. Klaus Iohannis, președintele României, a participat la această întâlnire.

Trump a anunţat de asemenea că se întoarce la Washington mai devreme decât se prevedea, el risca să fie întrebat, în întâlnirea anulată cu presa, despre procedura destituirii sale în Congres, anunță News.ro.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor îl investighează cu privire la acuzaţii de abuz de putere, prin faptul că a îndemnat un lider străin să lanseze o anchetă cu privire la unul dintre potenţialii săi adversariîn alegerile prezidenţiale din 2020.

Miliardarul republican a găzduit această masă cu cei pe care-i numeşte ”doi-sutarii”, recunoscând astfel efortul a nouă dintre cele 29 de state membre NATO care au alocat Apărării cel puţin 2% din PIB.

”Eu dau masa”, a spus Trump, aşezându-se alături de şefii de stat şi de guverne din Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia şi România.

Trump îndeamnă statele membre NATO să-şi crească cheltuielile militare pentru a prelua din ”povara” Statelor Unite încă de când a fost ales.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a felicitat pe Trump pentru că a ridicat această problemă şi a anunţat o creştere a bugetelor eurpenilor şi al Canadei de 130 de miliarde de dolari, anunță News.ro.

Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de rezultatele reuniunii NATO de la Londra, susținând că alianța este într-o formă bună în ciuda discuțiilor tensionate.

„S-a terminat partea oficială a Summitului NATO și pot să vă spun că au fost discuții foarte calme, foarte așezate. Și concluzia principală este că NATO este unită. Suntem uniți, NATO este puternică și mergem împreună mai departe, fără niciun semn de întrebare.

Cu această ocazie, s-a reiterat importanța alocării de resurse și națiunile care nu au ajuns încă la 2%, majoritatea și-au luat angajamentul ferm și astăzi să accelereze procedura de alocare bugetară pentru a ajunge și ei la 2%.

S-a discutat, evident, despre procesul de reflecție sau despre un proces de stabilire a unor strategii pentru NATO. Însă discuțiile au fost foarte bune și am decis împreună ca, sub conducerea Secretarului General, să demareze un astfel de proces de reflecție.

În afară de asta, două chestiuni punctuale, dar importante. Am salutat prezența Macedoniei de Nord ca al treizecilea membru NATO și, de asemenea, am hotărât, din cadrul NATO, să sprijinim Albania pentru a trece mai ușor peste urmările cutremurului”, a declarat Klaus Iohannis la finalul întâlnirii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Blasfemia „ciumei roșii”: PSD vrea să-și schimbe numele în PNȚCD, cu ajutorul lui Pavelescu!

* Atenție, PSD se reformează! Aseară, Fifor era cu Dăncilă. Dimineață fuge la Ciolacu. La prânz, înapoi la Dăncilă

* Haos în PSD! Ciolacu o atacă pe Dăncilă, Firea îl atacă pe Ciolacu, Orlando se atacă singur, Dăncilă se apără

* Pavelescu-PNȚCD, aliatul PSD, compară alegerea lui Iohannis în 2019 cu mineriada lui Iliescu din 1990. E de balamuc!

* Radu Moraru: „Dăncilă a câștigat alegerile” / „Nu e mai proastă decât Iohannis” / „Voi anula alegerile, va fi scandal mondial!”

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

* Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem

* Dacian Cioloș anunță „o colaborare cu PNL la alegerile locale”, 

pentru a înlătura PSD din primării și din consiliile județene

* Harta electorală a României. Cele 5 județe în care a câștigat Dăncilă. Prăbușirea baronilor PSD

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here