De ce Ludovic Orban e un premier sărac?

4
1592
Ludovic Orban

Răspunsul simplu la această întrebare este că Orban nu e sărac, dar noi, românii, am fost obișnuiți cu bogăția fără margini a politicienilor din PSD și nu numai.

Actualul premier e un politician de carieră. De când și-a început activitatea politică nu a murit de foame. A fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu și nu unul strălucit. DE exemplu, n-a reușit să relanseze lucrările de infrastructură.

De asemenea, Ludovic Orban a fost o perioadă viceprimar al Bucureștiului în singurul mandat în care s-a mișcat ceva în acest oraș.

Cariera lui a fost cu suișuri și coborâșuri. La venirea lui Crin Antonescu la conducerea PNL, Orban a fost marginalizat, devenind unul dintre cei mai vocali contestatari ai USL.

Averea lui Ludovic Orban este „normală” pentru că, probabil, a fost mai puțin obsedat să strângă bogății și să-și sacrifice cariera politică în combinații „profitabile”.

Să nu uităm că actualul premier a fost acuzat de procurorii DNA de „dare de mită”, fiind găsit nevinovat de judecători. Se întâmpla asta în anul 2016 când și-a anunțat candidatura la Primăria Bucureștiului. În urma acelor acuzații a fost obligat să se retragă din cursă.

A fost unul dintre puținii politicieni care au făcut un pas înapoi în momentul în care procurorii au formulat acuzații împotriva lor. Acesta e și motivul pentru care a reușit să se reîntoarcă în politică.

Orban e „sărac” și pentru că nu a fost membru al Parlamentului. De asemenea, e important de știut că e un lider politic care conduce PNL fără a fi deputat sau senator, un alt caz rar în politica românească.

Nimeni nu poate ști care va fi evoluția sa ca premier și cum va arăta declarația de avere de anul viitor, dar aceasta e situația în acest moment. Probabil că Orban n-a trăit din veniturile de consultanță tehnică de 3.000 de lei pe lună pe care le-a încasat, lucrând pentru o companie privată, dar nici n-a huzurit în această perioadă.

E, cumva, unul din politicienii vechi din România care ori nu s-a lăsat condus de lăcomie, ori nu a avut ocazia să profite de privilegiile oferite de o mare funcție. Doar viitorul poate da un răspuns la această întrebare.

Ceea ce se poate spune până acum despre Ludovic Orban e că mereu a pornit în cursă cu șansa a doua sau fără nicio șansă și a reușit, cumva, să întoarcă destinul în favoarea sa. Dar nu uitați, Orban nu e un politician sărac și nici n-ar trebui să fie o excepție în România.

Averea lui Ludovic Orban, prim-ministru al României:

 • Deține, împreună cu solţia sa, Mihaela, o casă de vacanţă de 200 de metri pătraţi, achiziționată în 2014.
 • Are Volkswagen Passat fabricat în 2007.
 • Două conturi în euro, ambele deschise în 2010, pe numele soţiei, unul de aproximativ 5.500 de euro şi un altul de 6.275 de euro.
 • În 2018, a încasat 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firmă din judeţul Mureş, şi 9.000 de lei net de la SCP Doru Trăilă & asociaţii. În ambele cazuri, actualul premier a desfăşurat activităţi de consultanţă tehnică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Blasfemia „ciumei roșii”: PSD vrea să-și schimbe numele în PNȚCD, cu ajutorul lui Pavelescu!

* Atenție, PSD se reformează! Aseară, Fifor era cu Dăncilă. Dimineață fuge la Ciolacu. La prânz, înapoi la Dăncilă

* Haos în PSD! Ciolacu o atacă pe Dăncilă, Firea îl atacă pe Ciolacu, Orlando se atacă singur, Dăncilă se apără

* Pavelescu-PNȚCD, aliatul PSD, compară alegerea lui Iohannis în 2019 cu mineriada lui Iliescu din 1990. E de balamuc!

* Radu Moraru: „Dăncilă a câștigat alegerile” / „Nu e mai proastă decât Iohannis” / „Voi anula alegerile, va fi scandal mondial!”

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

* Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem

* Dacian Cioloș anunță „o colaborare cu PNL la alegerile locale”, 

pentru a înlătura PSD din primării și din consiliile județene

* Harta electorală a României. Cele 5 județe în care a câștigat Dăncilă. Prăbușirea baronilor PSD

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

 

 

4 COMENTARII

 1. Noi românii suntem atât de obișnuiți cu lichelele interlope din politică (și nu numai !) să fure, să devalizeze … , încât în momentul în care apare un politician corect / normal odată la 30 de ani (!!!) ni se pare aberant, imposibil, un fapt ieșit din comun, din tiparele cu care din păcate am fost obișnuiți !
  FELICITĂRI LUDOVIC ORBAN !!!

 2. Bună încercare, nene Isailă, dar nu așa mi-l faci simpatic pe actualul premier. Pînă una-alta, alegerea primarilor în 2 tururi e cam ratată. Să văd ce face cu SSIJ…

 3. În Israel nu sunt săraci. Fiecare om produce banii cu o porție de hrană. Conform filozofiei nu sufletul e sărac ci spiritul, iar dacă scrii bine legile nu spiritul de glumă gregar e sărac ci sufletul și eul.

  Clasa a XI-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.