Magnatul Ioan Niculae, bolnav de Covid, a fost scos de la Terapie Intensivă, dar rămâne în spital. Mult mai gravă e starea soției sale

0
1763

Magnatul Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați oameni din România, s-a îmbolnăvit de Covid-19 și a fost, pentru câteva zile, în stare critică la Terapie Intensivă. „Adevărul” notează că multimilionarul de 66 de ani a ajuns la Spitalul “Victor Babeș”, iar pentru un timp doctorii chiar s-au temut că nu-l vor putea salva.

După câteva zile de cumpănă, starea lui Ioan Niculae s-a ameliorat, iar acesta a putut fi transferat pe secție. Nu același lucru se întâmplă cu soția oligarhului, care este într-o stare chiar mai gravă.

Ioan Niculae, fost ofițer de Securitate pe vremea lui Ceaușescu, devenit prosper om de afaceri după Revoluție, luptă de mulți ani pentru locul 1 în topul celor mai bogați oameni din România. Deține numeroase firme, are afaceri în agricultură, unde cultivă suprafețe uriașe de pământ și procesează cereale, combinate chimice și chiar o echipă de fotbal, Astra Giurgiu, care a câștigat titlul.

El a intrat la pușcărie acum câțiva ani. A fost condamnat în mai multe dosare. Mai întâi, la 2 ani și 6 luni de închisoare după ce s-a constatat că a dat mită la PSD, finanțând cu 1.000.000 de euro campania electorală a lui Mircea Geoană, în 2009. Apoi, la 3 ani și 6 luni pentru infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Era vorba despre afacerea gazelor ieftine. Niculae cumpăra de la statul român gaze la preț subvenționat, sub costurile de producție, și astfel își maximiza profitul în combinatele chimice.

Averea lui Ioan Niculae este, potrivit revistelor economice care fac astfel de topuri, de circa 700 de milioane de euro.

Astă-vară, un alt afacerist controversat, posesor de club de fotbal, a fost în stare critică din cauza Covid. Mihai Rotaru, “regele retrocedărilor” și posesorul echipei CSU Craiova, a ajuns la Terapie Intensivă, fiind necesară intubarea sa pentru a fi salvat.

În urmă cu două zile, cel mai important armator român, Corneliu Idu, a decedat din cauza Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here