Înjurate și calomniate de Firea și PSD, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt acum model pentru bulgari: cum să construiești un spital din SMS-uri

4
3891
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu în timpul interviului acordat agenției bulgare BTA

Bulgarii le-au invitat pe româncele Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu să împărtășească experiența ridicării unui spital de oncologie pentru copii exclusiv din donații publice. Spitalul va fi dat în folosință în toamna acestui an, 7.000 de companii și 350.000 de persoane fizice donând bani ani la rând pentru acest scop în conturile Asociației Dăruiește Viață. Cele două fete au avut de înfruntat, ani la rând, dușmănia administrației publice PSD-izate și a Gabrielei Firea personal, care le-a pus bețe în roate, le-a insultat și calomniat.

Spitalul construit de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu are 9 etaje, 187 de paturi și 5 săli de operație întinse pe 12.000 de metri pătrați. Este singurul spital de pediatrie oncologică ridicat în România după Revoluție.

Campania de donații a durat 10 ani și a strâns 43 de milioane de euro – inclusiv celebra trupă rock Metallica a contribuit financiar.

Cele două fete au acordat un interviu agenției bulgare BTA, povestind cum a început totul și cum au reușit să convingă oamenii că fac ceva serios după atâția ani în care tot felul de escroci decredibilizaseră astfel de inițiative publice.

Oana și Carmen au relatat că, deși exista în legislație o prevedere conform căreia companiile pot da 20% din impozitul pe profit pentru proiectele ONG-urilor, statul român a fost foarte ostil: „Au fost momente în care chiar a pus piedici. La început a fost greu, cu birocrația și cu autorizația de construire și tot ce înseamnă documentație de la statul român. Problema statului român nu sunt banii cu care să se construiască spitale, ci că planurile, intențiile sale nu trec de pe hârtie la acțiune. (…) În primul rând, am dori să ni se permită să ajutăm, să îmbunătățim lucrurile. Asta ne și propunem. Să construim un spital, un alt tip de servicii de sănătate, management. România are nevoie de o schimbare în sistemul său de sănătate. Probabil o nevoie de care aveți și voi în Bulgaria. Dacă există un ONG în Bulgaria care se poate oferi să facă ceea ce am făcut noi aici, cu siguranță putem împărtăși experiența. Probabil că statul bulgar ar trebui să apeleze la consultanți din străinătate. Le putem oferi recomandări“.

Ceea ce Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au evitat cu eleganță să spună a fost ura cu care funcționărimea și administrația PSD a încercat, acum câțiva ani, să le discrediteze tocmai când clădirea era în plină construcție.

În 2019, Dana Budeanu a lansat niște atacuri abjecte la adresa celor două femei care și-au sacrificat 10 ani din viață pentru a construi un spital pentru copii. Pe contul său de Facebook, individa a scris: „Ăștia căcare face ei un spital vrea să doneze Pintea (titulara postului de ministru al Sănătății din acel moment – n. red.) un aparat dă radioterapie! Dă ce? Luați unu din ăia 35 dă milioane euroi donați! Nu așa ați măcănit la teveu, căcă luați voi? Să dea la săraci Pintea! Da’ mai stați puțin căcă vine Vlăduț (Vlad Voiculescu, de la USR – n. red.) regele medicamentelor și vă dă el din ăia 15 milioane dă la plus scuzi de la Magicacamp! #MARSCUMANIPULARILE”.

Acest mesaj absolut abject, de-a dreptul inuman, a fost preluat pe contul său de Facebook de Gabriela Firea, care le ura de moarte pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. În acel moment, Firea era primarul Bucureștiului. Din această postură, a încercat să le decredibilizeze pe cele două, lansând întrebarea: „Care este integritatea acestor persoane, că se laudă cu donațiile unor persoane private și fizice?“.

Ceea ce o rodea pe Firea era invidia. Cunoscută ca o persoană foarte ranchiunoasă, aceasta nu suporta faptul că Oana și Carmen erau lăudate și privite ca femei de succes. În mintea primăriței era ideea că inițiatoarele proiectului „Dăruiește Viață“ ar putea să se implice politic și să-i devină rivale.

În acel moment, și Raed Arafat, de asemenea omul PSD, secretar de stat la Ministerul de Interne și șeful IGSU, a lansat atacuri la adresa celor două femei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

4 COMENTARII

  1. Sa moara Firea de necaz, voi scrie si eu o urare:
    De-o fi sa fie, la necaz, sa n-aibe parte de spitale!
    Sa mearga-ntr-un sălaş de stat, unde manager e Rafila,
    Sa vada cat e de dotat si unde treaba-i cu de-a sila!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.