Chinezii înstăriți fug pe capete din „raiul comunist“ al lui Xi Jinping. Politicile dictatorului „i-au îngrozit“

0
1352
Chinezii care-și permit acest lucru fug pe capete din „raiul comunist“ unde Big Brother este președintele Xi Jinping

Chinezii cu dare de mână emigrează pe capete, speriați de direcția în care îndreaptă țara dictatorul Xi Jinping în ultimii ani, scrie publicația Money Review, din Grecia. După aproape 3 ani în care granițele au fost închise sub pretextul politicii „Zero Covid“, eliminarea restricțiilor și reluarea legăturilor cu restul lumii au generat un mare aflux de oameni înstăriți care pleacă încotro văd cu ochii – dar preponderent cu destinația Grecia și Portugalia.

Cele două țări din sudul Europei, cu climă blândă, condiții bune și nivel acceptabil al costului vieții, sunt destinațiile preferate pentru chinezii care s-au săturat de „raiul comunist“. Aceștia caută proprietăți imobiliare pe care să le cumpere.

Compania Henley & Partners arată că primele două cele mai populare programe de emigrare printre chinezi sunt cele din Portugalia și Grecia.

Într-o bună măsură, povestea clasei înstărite a chinezilor se aseamănă cu cea a rușilor sub Putin. Mulți ani, chinezii au crezut că, atât timp cât nu contestă regimul comunist, puterea îi va lăsa în pace, să-și vadă de afaceri și să-și crească averile. Era un pact nescris care a semănat cu contractul social propus de Putin rușilor: voi nu vă amestecați în viața politică și în treburile sistemului care controlează țara, iar noi vă lăsăm în pace.

Numai că, în ultimii doi ani, acest pact nescris a fost tot mai des și mai serios încălcat de dictatorul Xi Jinping. Acesta s-a îndreptat împotriva sectorului tehnologiei și a celui imobiliar. Apoi a venit cu planul de „prosperitate comună“. Astă-toamnă, când Xi a încălcat regula de aur instituită după moartea lui Mao, ca liderii comuniști să stea doar două mandate în funcție, lucrurile au devenit cât se poate de clare. Xi Jinping a luat al treilea mandat în fruntea țării, sporindu-și puterile prin modificarea Constituției.

Plecarea persoanelor bogate din China a căpătat proporțiile unui exod de masă care va afecta puternic economia țării. Doar în 2022 s-au stabilit în străinătate aproape 11.000 dintre cei 32.000 de chinezi considerați bogați (adică având averi de peste 50 de milioane de euro). New World Wealth scrie că în ultimul an doar Rusia a pierdut mai mulți cetățeni bogați decât China.

Feruza Djamalova, avocat la firma canadiană de avocatură Sobirovs specializată în probleme de imigrație, a explicat pentru Bloomberg: „Aș spune că, în ultimele șase luni, lumea s-a săturat cu adevărat. Prin urmare, asistăm la o creștere a numărului de întâlniri cu consultanții noștri. Acum, clienții noștri din China sunt dornici să se mute și vor să facă acest lucru cât mai repede posibil”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

BOR îi plesnește pe Gâdea și Ciutacu și demolează propaganda rusă de la Antena 3 – RTV: „Preoții comunităților de etnie română” aparțin de Biserica Rusă! Sunt condamnați cei care „încearcă să justifice, inclusiv religios, războiul și crimele în masă”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.