Incursiune ca-n filme a garnizoanei ucrainene din Azovstal până în portul Mariupol, de unde ar fi fost salvați 500 de grăniceri și polițiști rămași fără muniții. Surprinși, rușii au suferit pierderi grele

1
18114
Harta incursiunii care ar fi avut loc în noaptea de miercuri spre vineri, dinspre fabrica Azovstal spre zona portului. Sursa: MilitaryLand.net

O surprinzătoare și spectaculoasă operațiune de salvare ar fi avut loc în noaptea de miercuri spre joi la Mariupol, unde garnizoana ucraineană care rezistă în oțelăria Azovstal ar fi lansat o incursiune până în portul orașului, soldată cu extragerea a 500 de polițiști de frontieră și grăniceri rămași fără muniții. Luați pe nepregătite, invadatorii ruși au suferit pierderi masive în această lovitură, scrie News.pn/ru. Până acum, informațiile n-au putut fi confirmate din surse independente.

Incursiunea ar fost lansată de soldații Brigăzii 36 de pușcași marini și de alte unități care rezistă în Azovstal. Grupul de comando ar fi străpuns linia rușilor cu vehicule blindate, prin surprindere, și și-ar fi croit drum prin luptă până în port, unde exista o altă pungă de rezistență formată din circa 500 de grăniceri și polițiști. Această unitate rămăsese fără muniții.

După ce i-au recuperat pe camarazii lor, scrie sursa citată, membrii grupului de luptă s-au întors cu succes în zona Azovstal, în același mod în care ajunseseră în portul Mariupol, străpungând liniile rusești.

Contul MilitaryLand.net, de pe Twitter, specializat în operațiuni militare și armament, menționează că de-a lungul operațiunii au fost uciși numeroși asediatori.

În urmă cu câteva zile, o incursiune asemănătoare a Brigăzii 36 a restabilit legătura cu Regimentul Azov, care rămăsese de asemenea fără muniții.

Situația rămâne disperată la Mariupol, iar rușii refuză orice negocieri pentru evacuarea supraviețuitorilor

Dincolo de această lovitură – care este deja contestată pe rețelele de socializare de trolii ruși –, situația de la oțelăria Azovstal rămâne disperată pentru rămășițele forțelor ucrainene care apără Mariupol. Armata ucraineană nu are armele necesare pentru un atac care să elibereze din exterior garnizoana asediată. Doi oficiali de top de la Kiev au spus că sunt gata să meargă la Mariupol pentru a negocia evacuarea soldaților și a civililor. Coridorul umanitar discutat cu rușii n-a funcționat nici de această dată, a spus vicepremierul Ucrainei.

Volodimir Zelenski, președintele țării, a declarat la rândul său că armata ucraineană nu are suficiente “arme serioase și grele” pentru a înfrânge Rusia la Mariupol. Sunt două căi pentru a încheia situația actuală în oraș, a spus Zelenski: “Prima implică armament greu, (…) a doua e diplomatică. Până acum, Rusia a refuzat discuțiile”.

Într-un fel de răspuns la apelul disperat al maiorului Serhii Volina, comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini asediată la Azovstal, Zelenski a declarat miercuri: „Nu știm când vom putea elibera Mariupol. Și o spun deschis, toți băieții din Mariupol vor victoria, vor un oraș liber, niciunul nu se predă. Așa simt ei, așa sunt ei”.

Afirmațiile au fost făcute într-o întâlnire cu Charles Michel, președintele Consiliului European, care a venit în vizită la Kiev.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sadicul care a pisat Mariupolul cu bombe din aer este un general rus de origine ucraineană, din Odessa! A mai făcut masacre printre civili în Cecenia, Georgia și Siria

Armata lui Zelenski i-a lichidat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România nu are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here