miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. România livrează Ucrainei transportoare TAB-71M. Un lot de TAB-uri a fost...

VIDEO. România livrează Ucrainei transportoare TAB-71M. Un lot de TAB-uri a fost surprins pe trailere, în țara vecină. România are în dotare 454 de transportoare din acest model

-

Transportoare blindate TAB-71M, specifice armatei române, au fost depistate și fotografiate în Ucraina, semnalează publicația Mil.in.ua, dar și mai mulți bloggeri militari pro-ucraineni. Acest tip de TAB-uri este specific României, iar Ucraina nu le-a avut în dotarea armatei sale până la începerea războiului, ceea ce înseamnă că i-au fost livrate de România.

În total, se știe că armata țării noastre are 454 de TAB-uri model 71M, care sunt de fapt o versiune modificată a sovieticului BTR-60. Nu se știe câte dintre acestea le-au fost livrate ucrainenilor.

TAB-71M este un transportor blindat de personal pe care țara noastră l-a produs sub licență timp de aproape două decenii, din anii 1970 până la începutul anilor 1990, la Uzina de Mașini Grele Speciale, din București. Principala diferență față de BTR-urile sovietice este că românii au instalat pe vehicul două motoare franțuzești Saviem 797-05. De asemenea, au fost aduse și alte modificări importante, cum ar fi montarea unei versiuni de mortier calibrul 82 de mm.

TAB-ul românesc are echipaj de 3 persoane și mai poate transporta încă 8 soldați cu armamentul lor și două mitraliere. România a trecut la înlocuirea TAB-urilor cu vehicule mai moderne începând cu 2017.

- Advertisement -

Politica de stat a României este să secretizeze ajutorul acordat Ucrainei. Până de curând s-a știut, la nivel neoficial, că muniția de calibre sovietice (pe care o folosește armata ucraineană) a fost scoasă din depozitele românești și trimisă Kievului. De asemenea, ocazional au fost fotografiate/filmate pe front arme de infanterie marcate ca fiind fabricate la Cugir.

S-a vorbit despre faptul că fabricile românești de armament produc acum pentru ucraineni, dar nimic concret.

Deși TAB-urile 71M sunt vechi și depășite tehnologic, acestea sunt primele vehicule blindate în privința cărora există dovada că au fost trimise de români către ucraineni.

- Advertisement -

E posibil ca mărirea ritmului și a nivelului de materiale trimise de România să aibă legătură cu evoluțiile din ultimele luni, când țara noastră pare să se fi angajat să facă mai mult decât până acum pentru a-i susține pe ucraineni în încercarea lor de a-și apăra țara de invadatorii ruși.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -