Începe să fugă publicitatea de pe România TV! Trei companii importante și-au retras spoturile după barbaria declanșată de Ciutacu la moartea jurnalistei Iulia Marin

3
1140
Studioul RTV, în seara de joi, 20 aprilie. De la stânga la dreapta: Bogdan Chirieac, col. (r) Tudor Păcuraru, Victor Ciutacu, Răzvan Savaliuc

Modul abject în care România TV, cu Victor Cutacu în rolul de „primadonă a orgiei”, a tratat moartea jurnalistei Iulia Marin provoacă dezbateri apinse la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) – începute marți, vor continua joi – și determină retragerea, de către clienți, a unor importante campanii de publicitate.

Petrișor Obae, de la Paginademedia.ro, a observat dispariția subită, de pe România TV, a trei companii care se aflau în plină campanie de promovare: Vodafone, Zalando și Player.

Prin prisma brandului său, a numărului de abonați și a bugetelor d publicitate alocate promovării, unul dintre clienți este foarte mare: compania de telefonie Vodafone. Aceasta nu se mai regăseşte între reclamele rulate de postul de tele-haznaua lui Sebastian Ghiță.

Până vineri, 21 aprilie, Vodafone a avut spoturi publicitare şi pe Realitatea Plus, și pe România TV. Din acea zi, campania a continuat doar pe postul deţinut de familia Păcuraru, nu și pe cel al fugarului Sebastian Ghiță, de unde a dispărut brusc.

Data de 21 aprilie nu e întâmplătoare. În seara precedentă, România TV a difuzat cea de-a doua ediţie a emisiunii „Punctul culminant” (moderator Victor Ciutacu) în care subiectul principal – tratat abject – a fost moartea ziaristei Iulia Marin şi atacurile la ziarul „Libertatea” și la directorul său editorial, Cătălin Tolontan.

Atât în emisiunea lui Ciutacu, cât și în poziţia oficială a România TV, exprimată printr-un comunicat și „scuipată” în zeci de „jurnale de știri” și de „talk show-uri” infecte, s-a afirmat explicit că „Iulia Marin a fost ajutată de către colegi şi de către Cătălin Tolontan. Numai că a fost ajutată să se sinucidă”. O jegoșenie!

Vodafone nu este singura companie care a dispărut subit dintre clienţii de publicitate ai tele-haznalei România TV. De duminică, 23 aprilie, și-au retras reclamelet şi alţi doi advertiseri: Zalando şi Player.

Dispariţia acestor clienţi din publicitatea România TV vine după avalanşa de reacţii din societate la emisiunile lui Victor Ciutacu despre moartea Iuliei Marin. Canalul lui Sebastian Ghiță nu numai că nu s-a distanțat de poziția grobiană a lui Ciutacu, dar și-a extins dejecțiile în toate emisiunile, 24 de ore din 24, timp de mai multe zile, și continuă s-o facă!

Mii de semnatari – redacţii, ONG-uri, psihologi și psihiatri, Colegiul Medicilor, personalități publice, jurnaliști – s-au alăturat unui apel prin care se protesteazăfață de discursul România TV, care „incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală”.

Ziaristii.com a semnat apelul și a combătut energic modul în care televiziunea lui Sebastian Ghiță batjocorește noțiunea de jurnalism, dar și persoane sau segmente de societate care stau în calea intereselor sale murdare.

Din conținutul Apelului: „Ne adresăm următoarelor autorităţi publice, dar ne adresăm şi organizaţiilor din domeniul publicităţii, precum şi firmelor private care îşi derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV. (…) Pe aceste firme naţionale şi internaţionale, precum şi pe organizaţiile precum IAA şi RAC, care autoreglementează etica din publicitatea românească, le întrebăm: este prevăzută în codul dumneavoastră de responsabilitate socială asocierea cu posturi TV care incită la discriminare?”

Atât Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), cât și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-au autosesizat după emisiunile lui Ciutacu. Pe de altă parte, aceste instituții au primit multe sesizări.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce ascunde Guvernul PSD-PNL: coaliția se pregătește să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR, ca să păstreze pensiile speciale! Într-un act oficial se arată că România va primi în 2023 doar 1,9 din cele 6,4 miliarde euro

* Circ pentru fraieri: coaliția PSD-PNL anunță „austeritate“, dar îl protejează pe Ciucă, premierul cu pensie specială + salariu la stat

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

3 COMENTARII

  1. Insa imbecilii care se uita la cocina asta nu au o problema de moralitate sa inceteze sa le faca audienta. Libertatea de exprimare are si ea limitele sale. In momentul in care un derbedeu precum Ciutacu, acest Sandokan al Varanului, arunca cu cacat in ventilator, mintind si manipuland, mai putem vorbi despre libertatea de exprimare? Dar despre atributiile profesiei de jurnalist pe care pretinde ca o are. Este ca si cum eu as spune catre 1 milion de imbecili care ma privesc ca trebuie sa le dam in cap dementilor, ca doar asa ii vindecam. Ce se intampla cu mine daca cei 1 milion strivesc testele a sute de oameni? Tocmai asta face naparca asta de Ciutacu, invrasbeste populatia, este fix Lupu Proletar. Gura mare, mecla de meduza, fumator spre betiv. Sa se uite pe YouTube la video-ul cand ii ies spume la gura la propriu. Ca sa practici meseria de jurnalist ar trebui sa treci pe la o comisie formata din specialisti sa iti iei aviz ca esti sanatos la capatana. Latrina3 si CocinaTV sunt principalele surse de manipulare pentru imbecili si idioti care pun botul la minciunile scornite de tot felul de agenti inflitrati. Tipul, televiziuni detinute de securisti.

    • Venirea la putere a Conventiei Democrate a fost lasata sa se intample numai pentru a pacali populatia si occidentul ca la noi exista alternanta la putere. De fapt, viata a dovedit ca nu a fost lasat niciun partid pro-occidental sa conduca tara, ci mafia postdecembrista(fosta mafie pcr-isto securista) a tras si continua sa traga sforile in tara asta, nu de capul ei, ci sub instructiuni ritmice de la Moscova!!! Este valabil si in acest moment. Normal ca posturi TV precum RTV a lui Ghita si alte canale media nu dispar, pentru ca ele sunt dictate de la Kremlin. Moscova nu vrea sa scape din mana milioanele de ademeniti ametiti de propaganda grosiera pro-ruseasca. Pentru Moscova, Romania s-a docedit ca e un catelus usor de speriat si de domesticit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here