Încă o minciună a PSD a fost demontată. Calculele USR: la mitingul de la Craiova n-au fost mai mult de 7.000 de oameni

2
2935
Schița lui Prisnel pentru mitingul PSD de la Craiova

Adrian-Claudiu Prisnel, deputat USR de Dolj, a fost intrigat de exagerările PSD în privința numărului de participanți la mitingul de vineri, de la Craiova.

PSD-iștii se lăudau că au fost câtă frunză, câtă iarbă: și-au propus să strângă 40.000 de participanți, dar – zic unii – au adunat 45.000.

Prisnel a făcut măsurători, calcule, iar concluzia sa e implacabilă: în spațiul respectiv puteau fi 45.000 doar dacă încăpeau 8 PSD-iști pe metrul pătrat! În realitate, n-au fost mai mult de 7.000.

Calculele lui Adrian Prisnel

Adrian Prisnel

„S-a supărat Olguța Vasilescu că nu i-am numărat bine susținătorii – zic soții Vasilescu 40.000, că așa au promis, zic eu 11.000 din experiența mitingurilor anterioare, chiar și din Craiova.

Am zis să-mi rup jumătate de oră, să fac o analiză atentă pe tema asta, ca să nu rămânem amândoi mincinoși.

Uitându-mă pe imaginile filmate cu drona, văd patru zone unde se află participanți la miting, dar și densitatea mulțimii.

ZONA 1 – Hașurat portocaliu deschis

Strada A. I. Cuza, chiar în fața scenei, până la capătul Pieței Shakespeare. Zona are 87 de metri lungime și 20 de metri lățime, incluzând trotuarele, totalizând 1.740 metri pătrați (mp). Aici spațiile goale sunt mici, dar există, oamenii sunt la o distanță de un braț unul de altul, ceea ce arată o densitate de un om per metru pătrat.
* Estimat zona 1: 2.000.

ZONA 2 – Hașurat galben

Pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”. Zona asta are 87 de metri lungime și 25 de metri lățime, în total în jur de 2.175 mp. Se observă pe imagini că jumătate din suprafață este goală (1.000 mp), iar acolo unde sunt (1.175 mp), oamenii sunt rari, cu o densitate estimată între 0,5 și 1 om per metru pătrat.
* Estimat zona 2: 500 – 1.000.

ZONA 3 – Hașurat portocaliu închis

Strada A. I. Cuza, de la Scenă până la intersecția cu Theodor Aman. Zona are 77 de metri lungime, 20 lățime și aproximativ 1.540 mp. Este zona cea mai îngustă și cea care pare cea mai dens populată, la o densitate de 2 oameni per metru pătrat.
* Estimat zona 3: 3.000.

ZONA 4 – Hașurat cu roșu

De-a lungul străzii A. I. Cuza, în fața Primăriei, pe o lungime de 55 de metri, și 30 de metri lățime cu tot cu trotuare, o suprafață de 1.650 mp. Aici mulțimea este rarefiată, distanța dintre oameni este mare, iar densitatea este probabil mai mică de 0,5 oameni per metru pătrat.
* Estimat zona 4: 1.000 de oameni.

Lideri PSD la mitingul de la Craiova

Ca să fie peste 40.000, cât minte Olguța Vasilescu, ar fi trebuit ca 7-8 oameni să se înghesuie pe fiecare metru pătrat, din cei 6.000 ocupați de participanții la miting.

Calculele spun că au fost 7.000 de oameni, în scenariul cel favorabil. Am zis 11.000 gândindu-mă că vor să aducă 100 de oameni din fiecare comună, dar nu i-au putut mobiliza. La atâția primari PSD, plus cei recent achiziționați de la PNL, UNPR și ALDE, este puțin, foarte puțin.

La final, vreau să vă spun un lucru:

Cel mai mare miting care a avut loc la Craiova a fost cel împotriva voastră, 20.000 de oameni care au protestat, spontan, împotriva OUG 13, împotriva lui Dragnea, Iordache și Olguța Vasilescu, împotriva PSD.

Nu mai sunteți nici aici atât de puternici și nici atât de mulți pe cât spuneți voi că sunteți.”

CITIȚI ȘI:

Minciuna cosmică a Rovanei Plumb la Craiova: „România ocupă locul 1 în lume la productivitatea muncii!”

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

2 COMENTARII

  1. La mitingul de Vineri, 12 Aprilie 2018 de la Craiova nu au fost sa zicem nici 7000 oameni , cu indulgenta 8-10.000 oameni dar in nici un caz 40.000 oameni cu cât Sa laudat madam Lia Olguța Vasilescu. Cred ca Trendul PSD-ului este in scădere dramatica și este păcat ca oamenii prezenți la miting nu realizează ca având la conducere acești șmecherași de Dolj,Teleorman, la europarlamentare nu vor obține mai mult de 20/23% adică maximum 1 milion de voturi nu msi mult! Păcat ca cei care se uita in gura lor ca acești indivizi care-și zic lideri PSD in frunte cu Liviu Dragnea căreia ICCJ i-a mai dat un respiro pana in data de 20 mai 2019 sunt total expirați!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here