Încă două cazuri: o doctoriță din București, infectată de ofițerul mincinos, și un ieșean revenit de la Veneția. Total: 31

1
2403

Ziua de miercuri a debutat cu anunțarea a două noi cazuri de coronavirus: o femeie din București și un bărbat din Iași. Totalul persoanelor din România confirmate ca fiind infectate a ajuns la 31, dintre care 13 în București.

Doctorița de la Spitalul Gerota, infectată de ofițerul mincinos

Al 13-lea bucureștean infectat cu coronavirus este o femeie de 43 de ani. Aceasta a luat virusul de la ofițerul rezervist de 60 de ani (fost milițian/polițist), cu care a fost în contact la Spitalul Gerota din Capitală.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunțat Grupul Interministerial de Comunicare Strategică.

Femeia de 43 de ani este medic la Spitalul Gerota. Este a 5-a persoană infectată de ofițerul iresponsabil, care a mințit autoritățile că nu a fost în străinătate, deși se întorsese recent din Israel. Celelalte 4 persoane care au de suferit din cauza ofițerului sunt o femeie de 47 de ani și trei membri ai familiei milițianului: fiul, nora și nepotul.

Ieșeanul revenit de la Veneția

Al doilea caz de COVID-19 al zilei de miercuri (al 31-lea în total) este din Iași. Este vorba de un bărbat de 42 de ani, care s-a întors de la Veneția pe 2 martie. Potrivit Grupului Interministerial de Coordonare Strategică, acesta a prezentat simptome pe 4 martie, iar pe 10 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 31-lea caz la nivel național. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneția în 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase”, au comunicat autoritățile.

Distribuția pe județe a celor 31 de infectați din România: București (13), Timiș (5), Hunedoara (3), Caraș-Severin (1), Arad (1), Mureș (1), Maramureș (1), Gorj (1), Olt (1), Buzău (1), Galați (1), Iași (1), Suceava (1).

Dintre cei 31 de infectați, 23 s-au virusat pe „filieră italiană”: 15 s-au întors recent din Italia, unul (gorjeanul de 25 de ani) a luat virusul de la un om de afaceri italian venit în România, 7 s-au infectat de la persoane venite din Italia. Alți 3 s-au întors recent din Marea Britanie, Germania și Israel, iar 5 s-au infectat de la ofițerul revenit din Israel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Kakare ofiter? Asta e un meletian comunist cu origine sanatoasa… cu pensie speciala de furat, cu salariul nemuncit de bugetar paduchios, cu nevasta bugetara, cu nora bugetara la madame Litzainkooor… are o singura circumvolutiune pe creierul minuscul – si aia ramasa de la chipiu…😎
    Si voi aveti pretentii de responsabilitate de la puradei – puradele de 16-20 ani… pfui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.