A doua victimă a crizei de coronavirus: PSD-ista de la Direcția de Sănătate Publică Timiș. Prima a fost cea de la DSP Gorj

3
4684
Cornelia Malac

La 11 zile după demiterea și punerea sub anchetă a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost trimisă acasă și șefa DSP Timiș, Cornelia Malac-Cismaș. Exponentă al clientelei PSD, aceasta este cea care, recent, în timpul unei conferințe de presă despre coronavirus, a fost total incoerentă, nefiind în stare să ducă la sfârșit o frază, deși a încercat de mai multe ori.

Demiterea Corneliei Malac, consfințită marți seara, a venit după ce la Timișoara a fost trimis corpul de control al Ministrului Sănătății. Șefei DSP i-a fost reproșat modul în care a gestionat situația în această perioadă.

Locul Corneliei Malac a fost luat interimar de Luciana Mariana Rădulescu, fost director executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

În județul Timiș sunt 5 cazuri confirmate de coronavirus – cele mai multe după București – și peste 400 de persoane izolate.

Joi, 5 martie, Cornelia Malac a avut o prestație lamentabilă într-o conferință de presă susținută alături de prefectul județului. Malac a încercat de mai multe ori să termine o frază, dar n-a reușit. Ea s-a blocat, neputând să-și ducă fraza la final. A cerut un pahar cu apă, apoi a spus că o deranjează lumina din sală. La un moment dat, prefectul de Timiş, Liliana Oneț, s-a oferit să le furnizeze ea jurnaliștilor informațiile, dar Cornelia Malac a ținut morțiș să se facă de râs până la capăt.

VIDEO: Secvența penibilă oferită de Cornelia Malac.

„Astăzi, în jurul orei 14.00, Direcția de Sănătate Publică a luat cunoștință de pozitivarea testului pentru o persoană cu… pentru o persoană de sex feminin, de 38 de ani, căruia i s-a… reco… Iertați-mă! Deci, astăzi, Direcția de Sănătate Publică a luat cunoștință de pozitivarea unui test… Nu, iertați-mă, vă rog! Un pahar cu apă, dacă se poate…”, a bâiguit Cornelia Malac.

La 5 zile de la acel moment, Cornelia Malac a fost demisă. Ea fusese numită la șefia DSP Timiș în septembrie 2018, când ministru al Sănătății era Sorina Pintea. Cornelia Malac a fost numită director interimar al instituției, fără să dea vreun concurs.

Potrivit DeBanat.ro, Cornelia Malac a mai deținut această funcție, cu titlu de interimat, în perioada 2015-2017, fiind numită de Guvernul Ponta. Înainte de acel mandat, a fost director economic la DSP Timiș.

Cornelia Malac are proptele solide în PSD, fiind reprezentanta unei mari familii PSD-iste. Ea este soția lui Romeo Malac, membru PSD și președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Timiș. De asemenea, este cumnata lui Victor Malac (fratele lui Romeo Malac), primar PSD în comuna Dumbrăvița, județul Timiș, dezvăluie Sursa de Vest.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Cu asa oameni de nimic vrea Romania sa faca fata virusului? Cu spagari, incompetenti, idioti, porci, dobitoci si gunoaie PSD-iste? Romanii au votat PSD cu amindoua miinile pentru ca ” le da”. Acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here