Ministrul Sănătății, linșat de Antena 3 pentru că a fost la restaurant, în loc să mănânce „un covrig la minister”!

6
14335
Ministrul Costache, prins între minciunile Antenei 3 (Gâdea) și ale PSD (Cazanciuc)

Antena 3 a declanșat luni o operațiune de discreditare „ca în vremurile bune”. Ținta: ministrul Sănătății, Victor Costache. Acesta a fost atacat „în haită”, ore în șir, emisiune după emisiune, pentru că a fost „prins” stând la masă într-un restaurant.

Totul a pornit de la o postare mizerabilă, pe Facebok, a jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob (din „zona gri” a presei). Acesta a publicat o fotografie care-l prezenta pe ministrul Sănătății, Victor Costache, la o masă dintr-un restaurant alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Poza este însoțită de un comentariu populist-tendențios: „Mici confuzii guvernamentale: sâmbătă seara, sistemul sanitar combătea coronavirusul cu izoleta, iar ministrul Sănătății (la pachet cu cel al Culturii) combătea de zor la «Isoletta»… Cu câteva ore înainte se anunțase primul caz în București, deci merita sărbătorit…”

Postarea lui Bogdan Tiberiu Iacob a fost pretextul perfect pentru o campanie agresivă, cu accente demente, la Antena 3. Tonul l-a dat Cătălina Porumbel, care a înfierat faptul că „ministrul Costache petrece la restaurant în timp ce Raed Arafat se luptă cu coronavirusul”.

Un deputat PNL, invitat în studio, a făcut apel la rațiune, spunând că nu e nimic nefiresc ca un om – fie el și ministru – mănâncă la restaurant. „Dar pe masă nu se vede niciun fel de mâncare!”, s-a repezit Porumbița lui Voiculescu. Argumentele că mâncarea putea fi adusă după realizarea fotografiei s-au lovit de ideile preconcepute ale moderatoarei.

Același fake news, care transmitea mesajul că „Arafat lucrează, Costache se distrează”, a fost rostogolit apoi în majoritatea emisiunilor de la Antena 3, culminând cu cea a lui Mihai Gâdea.

Toți PSD-iștii invitați la emisiunile Antenei 3, dar și la alte televiziuni, au repetat papagalicește clișeul diversionist. Și de această dată, PSD și Antena 3 au mers mână-n mână. Nu e exclus ca abordarea Antenei 3 pe această temă să fi fost livrată chiar de laboratorul de propagandă al PSD.

Culmea populismului a atins-o senatorul Robert Cazanciuc (PSD), fost ministru al Justiției în Guvernul cumnatului său Ponta (2013-2015). Tot la Antena 3, acesta a spus că ministru Costache trebuia să stea non-stop în minister, „să mănânce un covrig”, nu să mănânce la restaurant. Moderatorul a tăcut complice la aberația PSD-istă.

Context: ministrul Victor Costache a participat duminică la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), alături de alți doi miniștri (Marcel Vela de la Interne și Lucian Boda de la Transporturi) și de secretarul de stat Raed Arafat. Ședința s-a întins până după miezul nopții, iar conferința de presă ce i-a urmat s-a dus până la ora 1.00. A doua zi, Costache a fost la minister, iar luni seara a participat la o nouă ședință a CNSSU, în care s-a decis, printre altele, închiderea școlilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. Lătrăii ăștia spurkați de la latrina A3, ca și cei de la latrinele RTV, TVR1 … , ar trebui desființați pentru dezinformări grosolane și susținerea ‘pe față’, fără rezerve, a sistemului mafiot (corupt) din România, din care ei sunt parte integrantă !!! 👹👿👺😱

  2. Situatia actuala cere masuri hotarate.
    Mediile, care raspandesc ura si instiga la panica si dezordine trebuiesc eliminate din spatiul public.
    Intre acestea Antenele Intact, RTV si EVZ, care incearca sa destabilizeze tara in interesul puscariasilor agenti FSB ,carora le apartin.

  3. Ce face Presedintele ??…da ce face ??..e stare de urgenta declarata ,Presedintele preia conducerea tarii!!…normal trebuia sa inchida posturile bolsevice care destabilizeaza tara!!….punea armata in alerta si toate mizeriile de posturi tv care incita la haos si dezordine sociala inchise…intreb iar, ce face Presedintele..!>???…normal trebuia zilnic sa ias ape sticla si raporteze starea naiunii!!..asa mi se parea corect….eu tot raman la idea CA ARMATA SA PREIA CONDUCEREA TARII!!!…pana la toamna cand vor fi alegerile parlamentare…in haosul asta din tara Armata e singura care mai face ordine…!!!..Ce faceti dle Presedinte ???…v-au votat diaspora ,un gand de bine transmis tuturor romanilor din diaspora ,mai ales celor crunt loviti din italia!!!…acum mai mult ca niciodata in situatie de criza politica si medicala ,Presedintele trebuie sa-si arate preocuparea pentru toti !!!….”In diesen schwierigen Momenten haben wir dringend eingegriffen um das Land zu normalisieren!!!”…du hast verstanden !!!!…

  4. Bai da rai mai sunteti: Porumbela poate fi ajutata sa-si schimbe doar putin cariera – Amsterdamul are nevoie de carnita proaspata – chiar daca nu mai e chiar tinerica – principalul e ca e proasta si moarta dupa bani…😎… tot acolo ar gasi de lucru si jegurile badea, gadea, ciuvica si restul… ca „e” la perversi acolo… la fel si pt toti bipezii de la onaniatv-guitatv…😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here