„Stați acasă, nu vă bateți joc de eforturile noastre!” Apelul și vânătăile unei tinere asistente medicale din Italia

1
228652
Alessia Bonari

Alessia Bonari, o tânără asistentă medicală de la spitalul din Grosseto, îşi arată vânătăile lăsate pe față de ochelarii de protecție. Italianca lansează un mesaj zguduitor: „Stați acasă, nu vă bateți joc de eforturile noastre!”.

Mesajul postat pe Instagram de tânăra din Grosseto este însoțit de o fotografie grăitoare: se vede o fată în costum de asistentă medicală, cu fața obosită şi cu vânătăile făcute de ochelarii care trebuie s-o protejeze.

Sunt obosită fizic, pentru că dispozitivele de protecție mă rănesc, halatul mă face să transpir şi, odată îmbrăcată, nu mai pot să merg la toaletă sau să beau apă timp de şase ore”, povesteşte ea.

„Ceea ce cer oricui citeşte acest mesaj este să nu-şi bată joc de efortul nostru, să fie altruişti, să stea în casă şi în acest mod să-i protejăm pe cei mai slabi. Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus, chiar şi noi putem să ne îmbolnăvim sau, mai rău, să-i îmbolnăvim pe alții”, adaugă Alessia.

Apelul Alessiei Bonari

„Sunt o asistentă şi în acest moment sunt nevoită să înfrunt această urgență sanitară. Mi-e frică şi mie, dar nu pentru că trebuie să merg la cumpărături: mi-e frică să merg la lucru! Mi-e frică pentru că masca de protecție ar putea să nu fie lipită bine pe față, sau aş putea să mă ating din greşeală cu mănuşile infectate, sau că ochelarii de protecție nu-mi acoperă bine ochii şi ceva ar putea să treacă.

Sunt obosită fizic, pentru că dispozitivele de protecție mă rănesc, halatul mă face să transpir şi, odată îmbrăcată, nu mai pot să merg la toaletă sau să beau apă timp de şase ore.

Sunt obosită psihic, ca toți colegii mei care se găsesc de săptămâni întregi în aceeaşi situație, dar asta nu ne va împiedica să ne facem datoria, cum am făcut-o mereu!

Voi continua să am grijă de pacienții mei, pentru că sunt mândră şi îndrăgostită de serviciul meu. Ceea ce cer oricui citeşte acest mesaj este să nu-şi bată joc de efortul nostru, să fie altruişti, să stea în casă şi în acest mod să-i protejăm pe cei mai slabi. Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus, chiar şi noi putem să ne îmbolnăvim sau, mai rău, să-i îmbolnăvim pe alții. Nu-mi pot permite luxul de a mă întoarce în casa mea în carantină, trebuie să mă duc la lucrul meu şi să-mi fac datoria. Faceți-vă şi voi datoria, vă rog frumos!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Care eforturi? Cine vă pune să faceți eforturi INUTILE? Tratați această gripă exact ca ceea ce este: o gripă, pentru Dumnezeu! Nu mai faceți pe eroii și vă dați loviți și răniți! Totul e degeaba, pentru că majoritatea cunoaște ADEVĂRUL! Știm că banii sunt buni și că pentru ei ați face orice, dar gândiți-vă că o să vină și momentul adevărului, în care va trebui să stați față în față cu oamenii și mai ales cu DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here