Cucoș – pensionar de lux, din motive medicale, la 45 de ani! El ne-a gazat și tot el s-a îmbolnăvit! Va avea o pensie de peste 10.000 de lei

8
10955
Sebastian Cucoș

Colonelul Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Române din timpul represiunii barbare din 10 august 2018, s-a aranjat: a ieșit la pensie, „din motive medicale”, la frumoasa vârstă de 45 de ani! Complici i-au fost cei din Comisia medicală a MAI.

Miercuri, 4 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela (PNL), a făcut un anunț ce părea o victorie: Sebastian Cucoş (45 de ani), fostul şef al Jandarmeriei Române, a fost trecut în rezervă, la cererea sa.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile Comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a spus Marcel Vela într-o declarație de presă.

Vestea bună era că găzarul din 10 august a plecat din Jandarmerie. Exista însă și o veste proastă, ascunsă în spatele vorbelor ministrului. O veste pe care acesta a evitat să ne-o dea: Sebastian Cucoș nu-și va continua activitatea în altă instituție de stat sau la vreo companie privată, nici nu va pleca să îngroașe rândurile diasporei și nici nu va intra în șomaj.

Adevărul e mult mai crud: Cucoș intră direct în pensie! Comisia medicală a MAI a recomandat pensionarea lui „pe caz de boală”, iar ministrul Vela și-a pus semnătura (formal) pe decizia de pensionare.

Surse din MAI susțin că Sebastian Cucoș va încasa o pensie de peste 10.000 de lei, posibil chiar de peste 12.000 de lei. Aceasta îi va fi calculată cu exactitate în următoarele zile.

Sebastian Cucoș ar fi putut primi chiar mai mult, dar detașarea sa la Buzău, decisă luna trecută de ministrul Marcel Vela, i-a scăzut media veniturilor pe ultimele 6 luni de activitate, cele care sunt luate în calcul la calcularea pensiei speciale.

În februarie, Cucoș a fost detașat pentru trei luni la comanda Jandarmeriei Buzău, dar după numai două săptămâni a cerut plecarea din Jandarmerie.

Sebastian Cucoş este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, după violențele din 10 august 2018, dosarul fiind instrumentat de DIICOT.

Cucoș a fost favoritul ministrului Carmen Dan

A vrut să se pensioneze și în decembrie 2019

Începând din noiembrie 2019, de când s-a schimbat guvernarea (a plecat PSD, a venit PNL), Sebastian Cucoș și fostul său adjunct de la „Marea Gazare”, Cătălin Sindile, au încercat tot felul de tertipuri pentru a nu intra în coliziune cu noul ministru de Interne, Marcel Vela. Ei s-au îmbolnăvit subit când au aflat că sunt vizați de o anchetă internă.

Pe 12 decembrie, Marcel Vela a spus că nu mai are încredere în șefii Jandarmeriei, întrucât Jandarmeria București a tergiversat până în ultima clipă desecretizarea convorbirilor prin sistemul radio de la protestul din data de 10 august 2018. Șeful Jandarmeriei București era Sebastian Cucoș.

Cucoș și Sindile și-au luat concedii medicale încă din decembrie și au încercat chiar să se pensioneze din motive medicale, a dezvăluit Podul.ro.

Când la vârful MAI s-a aflat de intenția pensionării pe caz de boală, au început verificările în cazul celor doi, pentru a vedea dacă într-adevăr sunt reale acele probleme medicale și, în cele din urmă, Sindile și Cucoș au renunțat, momentan, la intenția de a se pensiona.

Ulterior, însă, Sebastian Cucoș și-a pus planul în aplicare. Sunt semne că și Cătălin Sindile urmează același plan, bazându-se – și el – pe complicitatea Comisiei medicale a MAI.

Constatare tristă: Cucoș ne-a gazat pe 10 august, dar tot el s-a îmbolnăvit! Și s-a îmbolnăvit atât de tare, încât nu mai poate munci la 45 de ani, ci devine tânăr pensionar. Nouă, celor gazați de el pe 10 august, ne rămâne privilegiul să-i plătim pensia nesimțit de mare și nesimțit de anticipată!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Sâmbăta neagră: prima zi cu 4 noi cazuri de coronavirus în România. În două zile, bilanțul a sărit de la 6 la 13

8 COMENTARII

  1. În aceste condiții, nu mai avem nici o șansă să ne facem bine ! Un om de rând, din popor, este imposibil să înțeleagă regulile după care se desfășoară lucrurile în RO, cel puțin după 12/1989, reguli impuse de seku și teroriștii roșii trădători bolșevici, sprijiniți de maleficul Putin👹 și sistemul lui tikălos😱 ! Personal, îmi vine să ies în stradă și să’mi fac singur dreptate, precum haiducii de pe vremuri !
    Și totuși, ne lipsesc legionarii !!!

  2. Așa vă păcălesc bandiții astia de va merg fulgii…. acum vreo două zile Pintea era să dea colțul, să vezi minune ,azi vrea să candideze la alegerile locale.!!??…acum ăsta are brandoza!…și iese la pensie de boală,.!… rușine ….nu vom scăpa de ciuma roșie niciodată,….poate să vină și Trump, degeaba …poate Codreanu ar mai face curățenie în politica românească….

  3. Petre Țuțea spunea că regimul comunist poate fi schimbat numai cu metoda prin care ei s-au instalat. Nu-i nevoie nici de Codreanu nici de Sima şi de oamenii lor. Nici de Puric nici de intelectuali fricoşi şi trădători (Dinescu, Buşcu). E nevoie de tineri capabili, cu vână care să curețe Parlamentul şi Guvernul. Susținuți de mase. Nu există decât posibilitatea izbăvirii prin forță.
    NIHIL SINE DEO!

  4. Relax you, all… e nevoie de o criza economica babana – si adio pensii speciale pt paduchii bugetari criminali… va trai cine stie o meserie… ei stiu doar sa plimbe hartii… unii – sa dea cu pulanul, dar sunt prea putini fata de noi, cei flamanzi…😉… hai cu criza!!!😉

  5. Dacă Poliția ar face prevenție activă, prin mijloace specifice, cu lipsă Schengen, polțiștii ar putea ieși la pensie la 55-60 ani. În lipsa prevenției econsum nervos, unii rezistă, alții nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here