marți, martie 5, 2024
AcasăMainDecizia Guvernului: școlile se închid 12 zile, între 11 și 22 martie,...

Decizia Guvernului: școlile se închid 12 zile, între 11 și 22 martie, pentru grădinițe, școala primară, gimnaziu și liceu

-

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), din cadrul Guvernului României, a decis, în ședința de luni, închiderea tuturor școlilor din învățământul preuniversitar vreme de 12 zile, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban, în conferința de presă ce a urmat ședinței CNSSU. Orban i-a avut alături pe Marcel Vela (ministrul Sănătății), Monica Anisie (ministrul Educaţiei), Lucian Bode (ministrul Transporturilor), Victor Costache (ministrul Sănătăţii) și Raed Arafat (secretar de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență).

Decizia vizează unitățile de învățământ de la toate nivelurile preuniversitare: preșcolar (grădinița), primar (clasele 0-4), gimnazial (clasele 5-8), liceal (clasele 9-12) și postliceal.

Decizia e valabilă atât pentru învățământul de stat, cât și pentru cel privat.

- Advertisement -

VIDEO: Conferința de presă de la sediul MAI

În deschiderea ședinței CNSSU, Ludovic Orban spusese: „Dacă există cel mai mic risc, va trebui să suspendăm activitatea în învățământul preuniversitar. Va trebui să discutăm perioada de închidere a școlilor”.

Anterior, Grupul de suport tehnico-științific, condus de Raed Arafat (secretar de stat la MAI), a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, într-un document, închiderea școlilor și a grădinițelor începând de marți, 10 martie, până pe 21 aprilie (la două după Paște), adică o perioadă de 6 săptămâni.

CNSSU nu a mers pe soluția radicală propusă de Arafat, ci a optat pentru o variantă moderată: închiderea școlilor pentru aproape două săptămâni, urmând ca „vacanța forțată” să fie prelungită, în caz că situația nu se va ameliora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -