Impostoarea care l-a „combinat” pe Zgonea până-n poarta pușcăriei: fata lu’ tata, jună, șefă, deputată, blondă de Buzău

2
13732
Ionela Dobrică

Combinația penală care-l duce pe Valeriu Zgonea în pușcărie s-a bazat pe o mică dinastie PSD-istă din Buzău. Personaje-cheie: Ionela Viorela Dobrică (dornică de parvenire la 22 de ani) și tatăl ei, Dumitru Dobrică, sforar și consilier județean, gata să „investească” (șpăgi consistente) în parvenirea fiicei sale.

În prezent, Ionela Dobrică are 30 de ani și este deputat PSD de Buzău.

În 2016, când a fost votată de buzoieni pentru un mandat de 4 ani în Parlamentul României, Ionela Dobrică avea 26 de ani. Nimic, dar absolut nimic n-o recomanda pentru un mandat de demnitar.

În 2012, Ionela Dobrică avea 22 de ani. Foarte tânără și foarte dornică de parvenire. A fost momentul când tatăl său, consilierul județean Dumitru Dobrică, a declanșat operațiunea de plasare a beizadelei blonde într-o funcție înaltă din statul român, la București.

Dumitru Dobrică

Nu se știe cum a ajuns să se apropie Dumitru Dobrică, consilier județean în Buzău, de Valeriu Zgonea, ditamai președintele Camerei Deputaților, dar a ajuns.

Cert este că Dumitru Dobrică a reușit să-i câștige încrederea numărului 3 în stat. Și i-a propus o schemă win-win: îmi pui fata directoare mare la București, o faci și subsecretar de stat, iar eu am grijă de dumneata, o să fii mulțumit!

Urmarea o regăsim în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, pe baza căruia Tribunalul București l-a condamnat pe Zgonea, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare.

Odată bătută palma, Zgonea s-a pus pe treabă. De la înălțimea funcției sale în stat, dar și a poziției influente în PSD, a intervenit la mai mulți funcționari publici pentru ca beizadeaua Ionela Dobrică să fie numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională.

Rețineți numele instituției, pentru că important: șefă la Societatea Informațională a fost pusă o jună de 22 de ani care tocmai absolvise Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcții București!

Ulterior, Ionela Dobrică a mai căpătat o funcție: subsecretar de stat în Ministerul Comunicațiilor. Iarăși, nicio legătură cu Căile Ferate, Drumurile și Podurile pe care le studiase!

Ionela Dobrică

Și dacă tot a prins gustul parvenirii, juna impostoare, sfătuită gingaș și susținută frenetic de Valeriu Zgonea, a mai bifat o diplomă, care atestă că a urmat cursuri postuniversitare de Politică Externă și Diplomație, la Institutul Diplomatic Român.

Așadar, în trei ani, mica escroacă a parcurs traseul Căi Ferate, Drumuri și Poduri – Societatea Informațională – Politică Externă și Diplomație!

De ce a făcut Zgonea toate astea? Pentru „foloase necuvenite”. Șpagă, să-i spunem. Dublă șpagă:

  • o excursie de lux la Viena, împreună cu concubina sa, incluzând bilete pentru concert;
  • o casă de vacanţă construită în judeţul Covasna.

Darurile făcute de Dobrică-tatăl lui Zgonea-șpăgarul, pentru parvenirea lui Dobrică-fiica, au fost evaluate de DNA la suma de 62.143 de lei.

Valeriu Zgonea

Din rechizitoriul DNA: „Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC (…) SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 – 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (…) şi (…), excursie contractată prin intermediul SC (…) SRL Buzău. (…) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (…) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (…) SA, cu explicaţia «prestări servicii»”.

Apropo: și Valeriu Zgonea a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, din cadrul Institutului Naţional de Construcţii Bucureşti, dar în 1993, cu 19 ani înaintea pupilei sale Ionela Dobrică!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. PSD a cheltuit 430.000 de euro, din bani publici, pentru mitingul împotriva justiției! Pe scenă au „behăit” Dragnea, Tăriceanu, Firea, Pleșoianu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.