SONDAJ. Liberalii, de neoprit: PNL se apropie de 50%! Ascensiune şi pentru USR-PLUS. Partidele lui Ponta şi Tăriceanu se duc la vale

0
2190
Liberaliii prind viteză! PNL creşte din nou în opţiunile românilor, la doar o lună după sondajul IMAS pentru luna decembrie 2019 şi la două luni şi câteva zile de la preluarea guvernării, după debarcarea PSD de la putere.

În sondajul IMAS pe ianuarie 2020, PNL are 47,7%, după ce în decembrie 2019 avea 45%.

Dacă se menţine acest ritm de creştere, următoarea măsurătoare sociologică ar putea cota PNL spre 50% – un scor fabulos pentru un partid care obţinea doar 20,4% la ultimele alegeri parlamentare, cele din 2016.

Ascensiunea PNL este dată, pe de o parte, de succesul total în alegerile de anul trecut (europarlamentare şi prezidenţiale), pe de alta, de acţiunea la Palatul Victoria – una considerată de români foarte bună de vreme ce partidul creşte în opţiunile alegătorilor.

Curăţenia fără milă declanşată de Guvernul Ludovic Orban în ministerele umplute de PSD şi ALDE cu angajaţi pe pile, scoaterea adevărului economic la suprafaţă şi demontarea manipulărilor PSD sunt acţiuni care cu siguranţă au contat în opţiunile alegătorilor dispuşi să crediteze în continuare PNL la guvernare.

Şi Alianţa USR-PLUS este în creștere uşoară față de luna decembrie a anului trecut (15,8% – ianuarie 2020, faţă de 15% – decembrie 2019), arată cel mai recent raport IMAS, realizat în ianuarie pentru Europa FM.

Cea mai abruptă cădere în sondaje față de ultima lună din 2019 se înregistrează în dreptul Pro România, partidul lui Ponta prăbuşindu-se dramatic sub pragul electoral de 5%.

Tot sub prag se mai află şi UDMR, și ALDE (formaţiunea în descompunere a lui Tăriceanu), şi PMP. Cel din urmă – „partidul lui Băsescu” – şi-a atins scopul intrând în Parlamentul European şi, probabil, se va „topi” în PNL sau va face alianță cu acesta – ambele fiind parte a Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din Parlamentul comunitar.

Barometru Europa FM pentru ianuarie 2019

PNL…………….. 47,4%

PSD……………… 20,6%

USR-PLUS…….. 15,8%

UDMR…………… 4,7%

Pro România…. 3,8%

ALDE……………..3,2%

PMP……………….1,8%

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Barometru Europa FM pentru decembrie 2019

PNL                45%

PSD                18,5%

USR-PLUS      15%

UDMR             5%

Pro România  4%

ALDE              3,5%

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Cazul Ditrău” pe înțelesul tuturor. Imensa rușine adusă României de „patrioții” rasiști. Popa Biro e campionul barbariei

* Astupaţi-vă urechile! Azi e ziua în care PSD-iştii citesc de la tribună cea mai nesimţită moţiune de cenzură

* Victorie împotriva urii! Patronii brutăriei din Ditrău îi înfruntă pe rasiști: „Am reanalizat decizia noastră. Rămânem alături de muncitorii noștri din Sri Lanka”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here