VIDEO. PSD a cheltuit 430.000 de euro, din bani publici, pentru mitingul împotriva justiției! Pe scenă au „behăit” Dragnea, Tăriceanu, Firea, Pleșoianu

3
2954

PSD nu poate justifica facturile plătite pentru organizarea mitingului din 9 iunie 2018, din Piața Victoriei. Un miting „spontan”, violent anti-justiție, care a costat partidul lui Dragnea 430.000 de euro, dezvăluie Radio Europa Liberă.

Deși PSD s-a lăudat mereu în spațiul public cu forța sa organizatorică, partidul condus atunci de Liviu Dragnea a încheiat un contract cu o firmă din București, pentru reușita acestui eveniment.

La miting au fost prezenți peste în jur de 150.000 de oameni, îmbrăcați în tricouri sau cămăși albe. A fost cel mai important miting organizat de PSD în timpul domniei lui Liviu Dragnea. Oamenii au fost aduși din toată țara în centrul Capitalei, pentru a protesta „împotriva abuzurilor din justiție”. Pancarte cu Laura Codruța Kovesi în costum de deținut, discursuri în care procurorii au fost făcuți „șobolani” – așa a arătat mitingul la care PSD-iștii se lăudau că aduc un milion de oameni.

Mitingul a fost convocat pentru a șterge din imaginea publică amploarea protestelor #Rezist, apărute după adoptarea Ordonanței 13 (pe 31 ianuarie 2017), când sute de mii de oameni au ieșit în stradă săptămâni și luni la rând, epicentrul fiind în Piața Victoriei din București.

Pe scena ridicată în Piața Victoriei au urcat (unii au și cuvântat), printre alții:

 • Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Darius Vâlcov, Orlando Teodorovici, Codrin Ștefănescu (toți de la PSD);
 • C. A. C. P. Tăriceanu, Liliana Mincă (ALDE);
 • Aurelian Pavelescu (PNȚCD).

VIDEO: Reportajul Recorder la „mintingul PSD împotriva abuzurilor”

Guvernul Grindeanu a abrogat OUG 13 după câteva zile de proteste, dar fenomenul #Rezist a continuat timp de aproape trei ani, până la alungarea PSD de la guvernare. Acest fenomen de rezistență civică prelungită a dus la ziua de 10 august 2018, când Liviu Dragnea și clica sa și-au pierdut mințile și au atacat barbar mulțimea pașnică.

Ordonanța 13 era cea care îl putea salva de la condamnare pe Liviu Dragnea. Fără abrogarea ei la presiunile mulțimii, Dragnea ar fi azi liber și ar continua să batjocorească România.

Holiday Club și contractele cu PSD

Curtea de Conturi a descoperit că sunt probleme cu sumele plătite de PSD pentru trei evenimente organizate de partid în 2018: Congresul din martie, mitingul din iunie și Consiliul Național din decembrie.

Organizarea celor trei evenimente au fost încredințate firmei Holiday Club SRL, care se descrie ca fiind o agenție de turism. Firma a fost înființată în 2016, are un singur angajat, iar cel mai bun an al său a fost în 2018, când a prins contractele cu PSD.

Soțul celei care a înființat Holiday Club este cel care deține Ber’s New Solution, firma cu care PSD a încheiat contracte pentru închirierea aeronavelor Țiriac Air, folosite în deplasările externe ale liderilor PSD.

PSD a încheiat trei contracte cu SC Holiday Club în valoare totală de 2.746.536 lei (aproape 585.000 euro).

Documentele prezentate pentru verificare nu au fost în stare să certifice realitatea și exactitatea serviciilor prestate și facturate beneficiarului și corelarea acestora cu contractele încheiate”, se arată în Raportul Curții de Conturi. Instituția a cerut PSD să vină cu noi date despre sumele cheltuite pentru aceste evenimente.

1. Congresul PSD (10 martie 2018): 86.000 de euro

A fost organizat la scurt timp după debarcarea lui Mihai Tudose din funcția de premier și instalarea unei noi echipe de loiali pentru Liviu Dragnea. Acostat partidul 403.118 lei (aproape 86.000 euro).

„Facturile emise de prestator nu conțin specificații sau informații cu privire la serviciile prestate și decontate. Clauzele contractuale fac referire la o anexă, dar documentul nu a fost atașat facturii emise, în baza căreia s-a efectuat plata”, susțin cei care au făcut auditul.

2. Mitingul PSD din Piața Victoriei (9 iunie 2018): 430.000 de euro

Pe 7 iunie 2018, PSD a încheiat un nou contract cu Holiday Club, pentru organizarea mitingului din Piața Victoriei, programat peste numai două zile. Au fost emise două facturi: una de 1.091.189 de lei (aproape 230.000 de euro) și alta de 954.472 de lei (aproape 203.000 de euro), cu specificația: „Organizare miting iunie 2018”.

3. Consiliul Național al PSD (16 decembrie 2018): 64.000 de euro

Acest eveniment a costat partidul aproape 300.000 de lei (64.000 euro). Și în acest caz există probleme legate de modul în care a fost folosită subvenția primită de la bugetul de stat.

Consiliul Național din decembrie 2018 a fost ultimul organizat de Liviu Dragnea în calitate de președinte al PSD. În cadrul lui s-a cerut cu insistență ca Guvernul PSD-ALDE să dea ordonanțe de urgență prin care să îngenuncheze justiția, inclusiv sinistra orgonanță pe amnistie și grațiere.

VIDEO: Alt reportaj despre mitingul PSD din Piața Victoriei

PSD a fost obligat, de către Curtea de Conturi, să vină cu informații suplimentare pentru toate contractele încheiate cu Holiday Club SRL

„Necesitatea și oportunitatea cheltuielilor a fost stabilită de organele de conducere ale partidului politic. Serviciile au fost prestate în totalitate de prestatori și au constat în: servicii pentru organizare Congres PSD din 10.03.2018, servicii organizare Adunare Publică împotriva Abuzurilor din 09.06.2018 și servicii organizare Consiliul Național al PSD din 16.12. 2018”, a fost poziția trimisă Curții de Conturi de noua conducere a PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Lasati-i dracului pe ăștia,ce facem cu criminalii din China !!!!…au nenorocit o planetă cu laboratoarele lor secrete,… singura soluție să scăpăm lumea e distrugerea totală a zonei infectată…cum ??.. vă las pe voi să alegeți metoda …cu nenorociții ăștia nu-i de glumă,..eu nu vreau să trăiesc cu masca pe figură. … până nu e prea târziu toată lumea să determine guvernul comunist chinez să ia cele mai dure soluții, mergând până la distrugerea totală a zonei cu tot ce se află în ea…

 2. BRAVOS ,NAȚIUNE !De halal să-ți fie !asta- DA -realizare memorabilă ,culmea ”DEMOCRAȚIEI ” sau prostiei cu entuziasmul ignoranței ? Uite ,că trăii să văd și IMPOSTURA înscăunată regină și umilind VIAȚA . ȘI totuși !Rîdem,glumim ,facem caterincă ,show-uri tv ,apologii ,filozofii argumentate abil spre a manipula mințile vulnerabile -DAR -dar! ,..pînă CÎND ?pînă crapă REALITATEA (nu postul TV/nu vă repeziți cu parul !)?.O să fie cam TÎRZIU ,dureros de tîrziu ,mai ales pentru gură-cască și naivi -asta ca să fiu ”elegant ”să nu le zic PROȘTI /căci sunt orgolioși și violenți cînd se simt amenințați în PRETENȚIILE -binemeritate-democratic ,desigur !Se opune cineva ,mîrîie careva?Uraaaaaa! .TITLU (doar unul modest ,dintre miile posibile !):POȚI MINȚI (culmea ,chiar și pe tine însuți =apogeul demenței !) UN TIMP ,O LUME !DAR ,nu poți minții TOT timpul pe toată LUMEA !-decît dacă ești DEFECT -într-o lume de defecți !..TU ?cum crezi că ești ?.e prea subtilă meditația?
  S.O.S -EUROPA !S.O.S – restul lumii civilizate , unde R(N)AȚIUNEA încă predomină și RESPECTUL pentru valoare nu este sufocat de incompetenții agasanți și parvenitism ! PERICOL IMINENT ! Stop ,joc! – AJUNGE cu joaca de-a DEMIURGII a inconștienților ce s-au COCOȚAT -prin minciună la cîrma țării ,ajutați-ne ACUM ,pînă nu va fi prea tîrziu /suntem captivi în mîna TICĂLOȘILOR ,.”democratic ”desigur ,ne-am făcut-o cu inconștiență singuri,desigur ,imaturi?desigur ,..DAR ,dar !-. deja au depășit limitele bunului simț și haosul pîndește avid,dezastrul este iminent cu acești TRĂDĂTORI rapaci și fără de D-ZEU /doar interesul lor meschin le este ZEU =BANUL facil și funcțiile lor,ATÎT ! . . .Îndepărtați pavienii inconștienți de la butoanele PUTERII !-altfel? Odată haosul declanșat (ca și CANCERUL !) va fi enorm de greu ,cu costuri,tragedii și lacrimi grele de îndurat spre a fi contracarat !APEL la memorie ,APEL la ISTORIE ! ..INCREDIBIL -dar credeți că nu se POATE ,mai rău de atît?se întreba un ”pesimist ”.Ba ,se poate !răspunse un ”optimist ”-întrebare :care este OPTIMISTUL/care este PESIMISTUL ?așa că atunci: CÎND, scroafa se cațără în copac și se urinează peste SAT (ȚARĂ ?)-și apoi se declară /autoproclamă ÎMPĂRAT!..uraaaa !-ovaționează populimea ignorantă .Și?..gata =
  ”L”ETAT C”EST MOI ” _”STATUL sunt EU ”uraaaa!-.și se cred imbecilii fac-totum și demiurgi în scălîmbă DELIRARE ! consecințele ?dezastrul ce va urma?..Nu-i preocupă /EI sunt ocupați cu AUTO-ADMIRAȚIA /gen NARCIS -sîc ,sîc !..cine plătește ?GHICI !TU?a ,nuuu! .ACUM ,..că: matematica e complicată /prea multe ecuații cu prea multe NECUNOSCUTE ,fizica are și asta principii alambicate,filozofia prea multe TEME-DILEME ,literatura(DICȚIONARUL
  -na ,belea ! ) are prea multe cuvinte plus combinațiile de N luate cîte K dintre ele ..etc..etc..de pe unii ,cu prea puțini neuroni /dar cu pretenții invers proporționale cu ”abilitățile”necesare minimal ,măcar !- îi ia cu amețeală și devin sclavi -ai escrocilor ,de partid -forma ”superioară ”de organizare a IMPOSTORILOR /pot să ÎNȚELEG !..dar, nici minima cultură populară (simplă și magnifică tocmai prin densitatea informației în cuvinte puține -o formă de poezie ,chiar !) din proverbe,zicători,pilde sau bunul simț /7 ani de ACASĂ ?/ NU-I mai ajută ?Atît de mare este CEAȚA,deruta ?.. Gura păcătosului (ticălosului,impostorului,arogantului,oportunistului,escrocului / fiind inept și mizantrop =se devoalează singur /chestiune de timp ,doar ! -dacă ești ATENT )” ADEVĂR ”-grăiește ,uneori !Din graba de a se instituționaliza ,legaliza și a fi recunoscut ca VALOARE !Așa că într-adevăr este (SUNTEM -toți !) ”PROȘTI” !Pentru că nu am realizat ce MONȘTRI sunt și îi tolerăm în continuare ,cu lașă complicitate (conștientă sau savant justificată prin manipularea,alterarea principiilor,normelor,legilor și înghesuirea ,forțată dacă se încăpățînează ,în subordinea INTERESULUI -personal și ,și mai ”magnific” de grup =PARTID iluminat de cele mai onorabile INTENȚII -sanchi !) Ceea ce lor le convine -divide et impera !..dacă le merge ,nu ?Vă e bine?.DA?.NU?..Atunci ,faceți ceva /stîrpiți BURUIENILE ,căci singure nu se vor ”simți ”-din contră !Numai naivii (să fiu elegant !)cred că din NIMIC poate răsării ceva bun !..Show go on !..PS.-și PROȘTII ,se mai REVOLTĂ uneori ( remember ”89,mister ”revoluționar ” profitor made in psd=ciuma roșie?Nu ,normal !momentan ,..dar ,dar?..VINE ora ,vine clipa ,vinee VAMA și o să dați cu toții SEAMA ! 😅🧐🤔😪😜🤗🤐🔜..Semnat =și eu ,un alt” PROST ” .OARE ???:.DAR ,dar !..cine sunt eu ,noi ,în fața voastră (voi cei mai,CE -ce nu a mai văzut lumea de cînd este ea LUME /de și DRACU rămîne cu gura căscată de atîta TUPEU și aroganță ce poate naște cînd ignoranța este lăsată de capul ei !De D-ZEU săracul ce să mai zic ?Că-i în derută totală /să rîdă ,să plîngă,să se MÎNIE ?..nici draqul nu mai știe ,că l-au făcut ghem ,e K.O !..Bravos ,NAȚIUNE !DE halal să-ți fie .Deci -ATÎTA poți?Ăștia suntem? (IDIO )CREATURILE astea scălîmbe la minte și iresponsabile ne reprezintă ?Ăștia sunt cei mai buni ?Aoleoo?_păi restul ?nu mai am curaj (sanchi !) să întreb !..Mda ,..)..așa că: Dații înainte cu tupeu ,nu vă lăsați -LA LUPTĂ TOVARĂȘI !..păi?Cine sunt ăștia ,să vă întrebe pe VOI -de unde ,ce și CUM /cu AVERILE,VILELE /PISCINELE /LIMUZINELE/INSULELE-mai nou ,curînd toată țara , că tot vă închipuiți voi stăpîni de SCLAVI ,nu?/CORVETELE /CONTURILE/FONCȚIILE/SALARIILE babane + PENSIILE SPECIALE toate ,normal !Păi nu sunteți voi SPECIALI ?Marii ..ALEȘI dintre ALEȘI ?-democratic ,NU? Păi ,DA !Atunci? .Că împrumutați VOI țara pe spinarea a încă două generații?Ete ,na !Prostimea habar nu are !Nu?Oare ?IA ,gata cu gălăgia ,să vină JANDARMERIA /că le tulbură siesta d-lor BOIERI -acești ingrați de lumpeni , cu pretenții de ”NORMALITATE ”-păi normalitatea o DAU ,definesc,drămuiesc,coafează ,livrează mușchii noștri băi ,așa că ”proști” ,ați fost,proști mai sunteți încă !…Aha !.
  OARE ,oare ?:.o mai avea D-zeu răbdare ? oare???..eroare ? oare?-vedeți că între timp ,nu numai, că purceaua nu mai este în coteț (ți-au mîncat-o șmecherii ,fraiere /cît te-au aburit ăilalți din gașcă !) dar ți-au pus și cotețul pe focul grătarului pe care sfîrîie truda ,suferința .viața și viitorul și al copiilor TĂI ! Ce ?..Habar nu aveai?:.bietul de tine ..O-r să te întrebe COPII ..ce și cum și de ce?Atunci să te văd !..Signed :KAFKA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here