ANALIZĂ. Versurile lui Tudor Gheorghe sunt mincinoase, înjură democrația și oftează după dictatură. „Scoate-mă din necuvinte / Dă-mă-n totalitarism!”

4
18966

O analiză atentă a versurilor pe care le cântă rapsodul PSD-ist Tudor Gheorghe, în spectacole sau la televiziunile prietene, arată nostalgia acestuia după regimuri totalitare și ostilitatea față de modelul democratic.

„Feriți-vă de măgăruș!”. Nu de „măgărușul” emisiunii lui Eugen Cristea din anii ’90, nici de cel care supraviețuiește epocilor moderne în unele sate. Acel asin te ajută: îți cară sarsanalele pentru un pumn de ovăz.

În cazul nostru, e vorba de ”măgărușul” roșiatic Tudor Gheorghe. E cel mai rău dintre ei, dacă se poate spune așa. Te ademenește la concerte – pe bani frumoși, căci arta se plătește -, unde e în stare să-ți sucească și mințile dacă nu ești atent. Te îndoctrinează ca marii tovarăși din Coreea de Nord.

E drept, omul are voce. I-a dat-o Dumnezeu – după cum afirma fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu -, însă gândirea menestrelului e de-a dreptul diabolică.

În secolul XXI, la 30 de ani de la căderea comunismului, acest rapsod PSD-ist continuă să se manifeste precum activiștii perverși de dinainte de 1989. Mai erau doi, Vadim Tudor și Adrian Păunescu, dar s-au dus să polueze ideologic lumea cealaltă.

Ce i-a cășunat activistului-trubadur Tudor Gheorghe în România Europeană a anului 2020? Unul din cântecele sale absolut abjecte, revoltătoare (suntem totuși membri ai UE, NATO, cu o democrație consolidată), se intitulează ”Criza”. E vorba de criza economică din România anilor 2009-2010, pe fundalul unei recesiuni mondiale. Un pretext de minciuni ordinare.

Prima strofă: ”N-avem varză de sarmale / Dar avem democrație”

În fapt, pe Tudor Gheorghe nu l-a durut nici măcar în pliul cotului de acel episod greu din viața cetățenilor români. A speculat momentul doar pentru a-i face un lobby mincinos, hidos, periculos celebrului ”dottore” Ponta. Și-a început recitalurile mărețe din 2012 atacând tot ceea ce ducea la cuvântul democrație. Doi ani mai târziu, s-a și declarat susținător fidel al premierului-plagiator în campania pentru prezidențiale.

Lustragiul ”ciumei roșii” și-a început concertul cu o strofă paralelă cu realitatea vremurilor noastre: ”N-avem ape minerale / N-avem gheață, nici hârtie / N-avem varză de sarmale / Dar avem democrație”.

Versurile sunt mai goale în esența lor decât trecătorii deposedați de haine în nuvela ”Mantaua” lui Gogol. Nu exprimă nimic. Nici urmă de metaforă, nici de comparație, nici de personificare. Sunt practic din altă lume, pe care ”trubadurul” o adoră. Ca să ți-o zicem băbește, tovarășe Gheorghe, ai voce, dar n-ai logică.

 • Apă minerală găsești la orice colț de stradă (nu e benefică în cantități mari, fiindcă te pricopsești cu litiază renală).
 • Vrei gheață? Pune-ți apă la congelator! Sau, probabil, ți-e dor de caloriferele înghețate din anii ’80 sau de cântecele concepute la lumina palidă a felinarului.
 • Un sul de hârtie costă 50 de bani. E pe toate coclaurile.
 • E plină piața de varză la Craiova, Tudore! O dau oltenii tăi, bieții de ei, cu nici doi lei kilogramul. Poți mânca sarmale de dimineața până seara. Tot prietenii tăi din PSD le-au pus botniță, neoferindu-le soluții pentru a-și comercializa marfa în altă parte.

Strofa a patra: „Duritate-n exprimare / Râs strident și mârlănie / S-a dus dracu’ orice candoare / De când e democrație”

Tudore, Tudore! Se vede că n-ai luptat pentru libertate, pentru o viață mai bună. Ai cântat în așa fel încât să nu-i superi pe tovarășii PCR-iști. Ce te făceai, ”trubadur” de x parale, dacă stăteai 17 ani în închisorile comuniste precum Corneliu Coposu, care a intrat după gratii cu 114 kile – era înalt, sportiv, voinic – și a ieșit cu doar 51? Mai vorbeai azi de ”duritate-n exprimare”, de ”râs strident și mârlănie”? În mod sigur, nu-ți mai ardea de asta. Ți-ar fi dat duritate și mârlănie gardienii comuniști pentru toată viața!

Mai e ceva: în PSD-ul toxic pe care-l slujești cu vehemență există personaje de-a dreptul sinistre prin felul exprimării, deși sunt senatori, deputați, președinți de filiale, unii chiar din Oltenia ta natală. Ia cască ochii și citește! Îi recunoști?

 • Claudiu Manda:Băgați-aș p…la în mă-ta!”
 • Liviu Alexa: „Futu-ți morții mă-tii de p…lă mică!”
 • Ion Vlasie: „Îmi bag p…la-n gura ta! F…u-te-n gură să te f…t!”
 • Șerban Nicolae:Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal!”
 • Tit-Liviu Brăiloiu: „Prințeso, sugi p…la!”
 • Aurelian Bădulescu: „Declar că o bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală!” 

Ultimele trei strofe ne sugerează să votăm un regim totalitar

 • „Că sunt singur şi mă bate / Plânset vechi de ciocârlie / Dintr-o parte într-altă parte / Şi tac în democraţie.”
 • „De ruşine şi de frică / Pustnic vechi într-o chilie / Care, Doamne, nu mai pică / De când e democraţie?”
 • „Dar decât aşa părinte / Năclăit de pesimism / Scoate-mă din necuvinte / Dă-mă-n totalitarism!”

Notă: Totalitarismul este un regim politic în care puterea aparține, în totalitate, unei persoane sau unui grup de persoane. În regimurile totalitare, distanța între stat și societate este, practic, anulată, în sensul că puterea întrupată de stat, prin partidul unic, pătrunde până și în viața particulară a fiecărui cetățean. Ideologia totalitaristă este opusă conceptului de societate deschisă. În istoria recentă, comunismul, nazismul și fascismul au fost regimuri totalitare. (Sursa: Wikipedia)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Canalia talentată” Tudor Gheorghe, răspuns arogant pentru criticii săi. Stă la Techirghiol și face băi de nămol

4 COMENTARII

 1. Acest ‘personagiu’ gretzos îi simte lipsa modelului său malefic Păunescu, cel care l’a găsit și l’a luat în gaszka lui de ‘lustruit’ bastoane roșii ale regimului criminal ceaușist ! Individul așa a fost format, el simte nevoia acută să aducă ode unor criminali totalitari. Negăsind pe cine să lingă în c.r de la poponarul turnător Ponta încoace, guiță și el împotriva democrației, UE, NATO, exprimându’și nostalgia bolnavă (păcat de tatăl lui că a avut o astfel de otreapă mizerabilă pe bătătură !) după Ceașcă și regimul lui totalitar criminal, după teroriștii roșii bolsevici de la est …
  Marș la lada de gunoi, scripcar virusat ! 👹👺😱

 2. Omul asta trebuia sa ramana rapsod popular, ce era el inainte, cu piese frumoase si sensibile ca ”Au innebunit salcamii”, ce i-o fi trebuit militantism comunist si anti-democratic? Pai i-a trebuit, sa devii peste noapte psdist si sa le canti ode, arata ca si inainte ai fost tot cantator de ode, insa lui ceausescu. Prostitutie morala si artistica, asta face prapaditul, si s-a umplut de doamne-ajuta de la toata lumea, e si-asta o treaba, interesul poarta fesul!

 3. IQ less mason Grigore Cartianu se uită la versuri nu la chipul lui Tudor Gheorghe din timpul concertului. Cartianu e mușcă bine.
  De-ale lui Dostoievski… acum Cartianu Grigore ar vrea să livreze gaz rusesc către Uniunea Europeană.

  Planeta Samaronia: Idioten

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here