marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomieMinistrul Cîțu acuză cu cifre: "PSD a avut intenția să ducă România...

Ministrul Cîțu acuză cu cifre: „PSD a avut intenția să ducă România cât mai departe de UE și de zona euro”

-

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a postat duminică dimineața două mesaje tăioase pe pagina sa de Facebook. Într-unul arată, cu cifre, ce înseamnă dezastrul produs de PSD în economia și în finanțele României. În celălalt anunță că-i cheamă pe ultimii trei premieri și ultimii trei miniștri de Finanțe, toți de la PSD, să explice în Parlament de ce au produs această catastrofă.

Pe lista vinovaților pentru dezastrul economico-financiar, Florin Cîțu îl include și pe Mihai Tudose, cel de-al doilea prim-ministru din „era Dragnea”.

La începutul lunii noiembrie 2019, pe când era unul dintre liderii Pro România, europarlamentarul Florin Tudose le-a cerut parlamentarilor acestui partid să voteze învestirea Guvernului Orban (cu Cîțu ministru de Finanțe). Din acest motiv, el a intrat în conflict cu Victor Ponta, care a dat ordin să nu fie votat guvernul liberal. Ulterior, Tudose și-a dat demisia din Pro România și a revenit în PSD.

Primul mesaj al lui Cîțu: Convocare pentru Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Ștefan, Mișa, Teodorovici

„V-am promis adevărul. Acum am tabloul complet al dezastrului lăsat în urmă de guvernarea PSD.

- Advertisement -

Am luat o decizie. Următoarele persoane TREBUIE chemate în fața comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a explica situația economică în care ne aflăm astăzi:

– Sorin Grindeanu
– Viorel Ștefan
– Mihai Tudose
– Ionuț Mișa
– Viorica Dăncilă
– Eugen Teodorovici

Românii trebuie să știe, cu nume și prenume, cine a distrus economia în ultimii trei ani.”

- Advertisement -

Al doilea mesaj al lui Cîțu: Radiografia dezastrului

„Să nu uităm ce a însemnat guvernarea toxică PSD:

– creșterea dobânzilor de la 0,8% la peste 5% (asta, în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau);

– trecerea de la deflație la CEA MAI MARE rată a inflației din UE;

– cel mai mare deficit bugetar din UE (în UE sunt astăzi 12 țări cu surplus bugetar, printre care și Grecia);

– creșterea deficitului comercial (importăm mai mult decât exportăm);

– creșterea deficitului de cont curent.

Risipa și furtul din banul public, făcute de PSD, au ADĂUGAT la datoria publică 75 de miliarde de lei în acești trei ani.

Partea proastă este că 65 de miliarde de lei TREBUIE plătiți de guvernarea 2020-2024.

Mai simplu: TOȚI indicatorii macro care sunt folosiți pentru a testa sănătatea unei economii s-au înrăutățit. TOȚI.

Aceștia sunt și indicatorii care sunt luați în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro. Guvernarea PSD a ÎNDEPĂRTAT România de acest obiectiv.

Este evident că PSD a avut intenția să ducă România cât mai departe de UE și de zona euro.

Ce am făcut noi, PNL, în trei luni de guvernare:

– dobânzile scad;
– moneda națională este stabilă;
– prețurile stabile;
– investitorii au încredere în noi;
– am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni (statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat dacă dorește să aibă în partea cealaltă un partener corect);
– am redus deficitul bugetar și implicit reducem deficitul de cont curent;
– începem proiectele de infrastructură rutieră majore;
– reformăm aparatul administrativ.

Nu ne oprim aici!

Obiectivele pe termen mediu sunt clare – disciplină și consolidare fiscală, echilibru bugetar, contribuția mai mare a invesițiilor la creșterea economică, reducerea deficitului comercial și reducerea deficitului de cont curent, transparență, predictibilitate. Eliminăm risipa și furtul din banul public.

Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra BUNĂSTARE pentru TOȚI românii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. PSD a cheltuit 430.000 de euro, din bani publici, pentru mitingul împotriva justiției! Pe scenă au „behăit” Dragnea, Tăriceanu, Firea, Pleșoianu

- Advertisement -

3 COMENTARII

    • Asa este, nici mie nu-mi place acest lucru, la fel au modificat structura si pe comisarul.ro, si sincera sa fiu, nu prea mai trec pe-acolo, pentru ca mie imi place sa intru in comunicare pe marginea unui articol, sa exprim un punct de vedere. Va rog, dragi ziaristi, sa reveniti la anterioara forma, sau sa gasiti o varianta in care nu trebuie sa trec printr-un pogon de stiri vechi, ca sa scriu cateva randuri la fiecare articol nou pe care-l citesc aici.

  1. corect !! sustin ideile celor doi !!!…v-ati prostit rau de tot, bine ar fi sa dati numai titlul articolului !!!…ce dracu’ ati cazut in cap ca intarziatul ala mintal ce se afla in fruntea marii britanii ????…de ce dracu nu faceti analize si scrieti de diaspora din uk???…au inceput maimutele xenofobe sa-si arate coltii si voi o dati cu ciuma rosie…unde-i omul batistutelor???…sa-l vad ca ia pozitie impotriva unui stat degenerat…impotriva unei monarhii ridicole,d-aia i-au plecat si neamurile din cacatul ala de tara…pe acesta cale il avertizez pe ambasadorul uk in romania sa vorbeasca limba romana literara,cum se preda la universitati !!!! clar ??…si nici in casa sa nu vorbeasca limba materna!!!..ia auzi aici”Brexit. Mesaj revoltător într-un bloc din Marea Britanie: „Nu mai tolerăm decât limba engleză. Aţi infectat această insulă“..!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -