Plumb a găsit vinovații: Iohannis, Cioloș, Siegfried, PNL, USR-PLUS. Cică a fost respinsă „candidatura României”, nu candidata!

5
2752
Rovana Plumb, elegantă ca întotdeauna

Respinsă definitiv de Comisia Juridică a Parlamentului European, Rovana Plumb își ridică fustele în văzul întregii Europe! Frustrată că n-a putut ajunge comisar european, eurodeputata PSD spune că decizia Comisiei este „profund incorectă și eminamente politică”.

Rovana Plumb se va plânge președintelui Parlamentului European și președintei desemnate a Comisiei Europene.

Parvenita PSD-istă pune semnul egal între ea și România! Zice: „Interesul Comisiei nu a fost să clarifice, ci să blocheze candidatura României”. Evident, candidatura României n-o va bloca nimeni, pentru că fiecare țară membră a UE are garantat un post de comisar în Comisia Europeană. Blocat este doar candidatul României, care nu corespunde unei asemenea funcții. Nicio problemă pentru România, va fi acceptat un alt candidat.

Declarația de presă a Rovanei Plumb

O decizie „profund incorectă, neregulamentară și eminamente politică”

„Decizia de astăzi a Comisiei JURI este una profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European și eminamente politică.

Este incorectă pentru că potențialul conflict de interese, avut în vedere de Comisie în prima fază a evaluărilor, a fost stins definitiv, prin angajamentul meu de a achita creditul conform scrisorii anexate.

Comisia a fost informată cu privire la acest aspect, ca urmare a scrisorii trimise de mine către Președinta Comisiei JURI, coordonatorilor fiecărui grup politic din Comisia JURI și tuturor membrilor acestei Comisii.

Este de precizat că stingerea conflictului de interese a fost o acțiune proactivă. Am considerat necesar să intervin pentru a elimina orice dubiu din partea Comisiei JURI, chiar dacă aceasta nu a făcut recomandări, așa cum îi cerea Regulamentul și chiar dacă posibilul conflict de interese era, în esență, o finanțare în acord cu legislația electorală din România.”

„Comisia a urmărit doar să incrimineze și să discrimineze”

„Decizia Comisiei JURI se situează și în afara Regulamentului de Procedură deoarece conform articolului 2, paragraf c), Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarități. Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict – așa cum a procedat în cazul altor comisari desemnați de către guvernele lor din Austria și Spania. În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acești pași nu a fost respectat.

În aceste condiții, este evident că decizia Comisiei JURI a fost una politică. Majoritatea Comisiei a urmărit doar să incrimineze și să discrimineze, nu să sprijine procesul de audiere și să ofere soluții, așa cum îi cerea Regulamentul. Este acum clar că interesul Comisiei nu a fost să clarifice, ci să blocheze candidatura României.

Le voi prezenta această situație Președintelui Parlamentului European și Președintei desemnate a Comisiei Europene.”

„Forțele de dreapta acționează împotriva României”

„Trebuie spus că atitudinea incorectă a Comisiei JURI a fost încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar european. De asemenea, trebuie menționat lobby-ul negativ agresiv exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Președinta Comisiei JURI, membră a Grupului Renew Europe, s-a conformat pur și simplu unei linii politice ostile candidaturii românești pentru funcția de comisar european.

De asemenea, un rol important l-a avut și europarlamentarul Siegfried Mureșan căruia i s-a propus, ca și altora, funcția de comisar european, în cazul respingerii candidaturii mele.

Din păcate, se dovedește, din nou, că forțele politice de dreapta acționează chiar și împotriva României pentru a-și satisface interesele politice și electorale.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caracatița Plumb. Escrocheria prin care PSD-ista a încercat să păcălească Europa: a „vândut” două apartamente care nu-i aparțin!

Am pus mâna pe sondajul secret al PSD! În județul Constanța: PNL 31%, USR-PLUS 27%, PSD 17%. Finală Iohannis – Barna la prezidențiale

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

5 COMENTARII

  1. Se știe: peee… SCROAFĂ o gonești din pragu’ usii, dar… ea revine, mereu-și-mereu…, cu TUPEU… PORCESC (!), rupe ușa COCINEI și toooot… RÂMĂ, GROHĂIE și DĂ-cu-RÂTU’ prin curte, pân’se se cațără-n pridvor din nou !!!!!

    Oricum…, DIN NENOROCIREEEEE…, NU se-ntoarce acasa…, ca-i… „europarlamentar”, ales de cei 22% dintre români care (INCA !) NU aveau macar… O PERECHE – !!!!! – de neuroni, pe 26 mai a.c. !
    Slava-BUNULUI-si-RABDATORULUI (-CU-NOI-ROMÂNII-in-special)-Dumnezeu, acum s-au mai desteptat (PANA SI !) UNII dintre dansii (chiar si dintre… fostii fanatici votanti pesedisti !)…, astfel ca „CIUMA-ROSIE” a scazut, in sondajele REALE – ! –, destul de CONSISTENT: sub… 17-18-19-20 % CEL MULT – !!!!! –, chiar si in cele mai INAPOIATE – !!! – judete ale BIETEI Tari, unde persista/INCA-FACE-RAVAGII ANOMALIA/BOALA… NEURONULUI-SOLITAR !

  2. He, he, he, a ramas fara functia de comisar, ca fara apartamente nu are cum, nu a dat nimic muierea in schimb, a fost o miscare sa pacaleasca Bruxelles-ul, cum sa vinzi ce nu ai?!?! Daca aia de la Bruxelles ar sti cati bani are asta ascunsi, ea stie pe unde, bani nefiscalizati, ar muri Bruxelllezii!!!

  3. Si asa a ramas plumb fara” colegiu”(Caragiale). Ei, acum DNA poate reporni urmarirea penala oprita de nesimtitii din parlamentul Romaniei.
    Si acum direct Rovanei Plumb: sa pui egalitate intre tine și România este o nerușinare!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here