Acasă News "Guvernul, condus de grupul de interese infracționale Dragnea-Vâlcov-Tăriceanu, să nu mai facă...

„Guvernul, condus de grupul de interese infracționale Dragnea-Vâlcov-Tăriceanu, să nu mai facă jocurile Rusiei!”

Partidul Național Liberal (PNL) a emis astăzi un comunicat extrem de dur, în care somează Guvernul Dăncilă, „condus de un grup de interese infracționale, în frunte cu Dragnea, Vâlcov și Tăriceanu”, „să nu mai facă jocurile Rusiei în sectorul energetic, să nu mai acționeze împotriva economiei și a intereselor României și să abroge OUG 114 cât mai urgent”.

Prin intermediul Departamentului de Analiză Politică și Comunicare, PNL atrage atenția asupra iminentei proceduri de infringement pe care Comisia Europeană o va declanșa la adresa României, dacă Ordonanța 114 nu va fi abrogată urgent.

Comunicat de presă al PNL

privind procedura de infringement declanșată de Comisia Europeană împotriva României din cauza OUG 114/2018

 • „Guvernul României riscă sancțiuni severe din partea Comisiei Europene, pe care le vor plăti toți românii, dacă nu renunță la măsurile din OUG 114 pentru domeniul energetic.
 • Comisia Europeană somează Guvernul României să renunțe la plafonarea prețurilor la gazele naturale, prevăzută în OUG 114, pentru că este împotriva principiilor privind piața liberă din Uniunea Europeană și împotriva intereselor României.
 • Partidul Național Liberal a avertizat de mai multe ori Guvernul asupra riscului de declanșare a procedurii de infringement de către Comisia Europeană din cauza OUG 114 și a informat oficialii europeni cu privire măsurile din OUG 114 care încalcă prevederile Tratatului Uniunii Europene.
 • Limitarea prețului de vânzare a gazelor naturale, de la producător până la consumatorii casnici, nu numai că încalcă principiile de funcționare ale pieței unice europene, dar nu ajută în nici un fel economia românească, pentru că pierderile producătorilor și furnizorilor de gaze naturale vor fi acoperite prin creșterea facturilor pentru companii.
 • În final, tot populația va fi cea care va plăti mai mult pentru bunurile și serviciile pe care le consumă de la companiile care plătesc facturi mai mari la gaze.
 • De asemenea, plafonarea prețurilor la gazele naturale pentru producătorii interni va duce la oprirea proiectelor majore de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră și la abandonarea unor investiții de peste 10 miliarde de dolari în sectorul energetic.
 • Practic, prin OUG 114, guvernul Dragnea-Dăncilă aruncă piața internă de gaze naturale în brațele Rusiei și a importurilor de la Gazprom.
 • Mai mult, o reglementare atât de abuzivă și comunistă, împotriva economiei de piață, precum plafonarea prețurilor la anumite produse pentru o perioadă de trei ani, sperie investitorii din toate domeniile și amână planurile de investiții din întreaga economie.
 • Partidul Național Liberal somează încă o dată Guvernul României, condus de un grup de interese infracționale, în frunte cu Dragnea, Vâlcov și Tăriceanu, să nu mai facă jocurile Rusiei în sectorul energetic, să nu mai acționeze împotriva economiei și a intereselor României și să abroge OUG 114 cât mai urgent”.

CITIȚI ȘI:

O SCRISOARE MURDARĂ. Tudorel Toader o denigrează pe Codruța Kovesi în „Financial Times”, cerând ca ea să nu fie șefa Parchetului european

Comisia Europeană trece la monitorizarea specială, prin experți, a mutilării justiției române. Timmermans către Dăncilă: „Avem îngrijorări crescânde legate de situația din justiție”

loading...

3 COMENTARII

 1. Pot oare marii lideri ai României de azi fi bănuiți ca înțeleg ce se întâmplă în lumea din care facem parte, citesc ei zilnic, pricep și sunt la curent cu cele relatate și explicate în cotidiane de pare prestigiu si de încredere ca Financial Times, U.S. News & World Report, The Statesman, The Wall Street Journal, The Washington Post, The Economist, Politico sau, măcar, Geopolitical Futures?
  (Ma refer, desigur, la zeii zilei Dragnea, Dancila, Toader, Teodorovici, Valcov…)

  Daca nu, putem suspecta oare ca este foarte posibil sa conducă Romania spre prăpastie, urmărind doar ideile specialiștilor de la televiziunile lui Voiculescu & Ghiță ?
  Cum se face ca au ajuns experți și în chestiuni foarte tehnice care țin de BNR?

 2. Ordonanța 114 face jocul Rusiei. Rusia vede binele în România niciodată. Din cauza anilor 1996-2004 unde interesele naționale au desprins secuii din legile organice Constituționale ale României, spre umila mea căință că i-am pierdut pe drum în asalturile americane asupra Germaniei nocive şi pline de erori umane.

  Energia Europei vine din Siberia lui Putin. Germania duce investiții numai acolo unde principiul „Participare et Dividere” are de impus noi granițe morale erezie. Cea mai bogată țară e Germania. A face multe concesii germanilor e o eroare de care mă desprind abia din anul 2056, când voi împlini 80 de ani. Promisiunile lorzilor englezi sunt marile fantezii cu evreice.

  Pomeni sau nu, energia, scrisul au un preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările