duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsPNL somează Guvernul: "Abrogați Ordonanța 114, care crește ratele, alungă firmele, distruge...

PNL somează Guvernul: „Abrogați Ordonanța 114, care crește ratele, alungă firmele, distruge România! Toți românii vor fi afectați”

-

Astăzi, la finalul Biroului Executiv al PNL, trei reprezentanți ai partidului –  Ludovic Orban (președinte), Ionuț Stroe (deputat) și Siegfried Mureșan (europarlamentar) – au făcut câteva anunțuri importante.

Ludovic Orban (președintele PNL)

  • „Am transmis încă o dată mesajul nostru clar, limpede, către Guvern și către majoritatea parlamentară: «Abrogați OUG 114, care, practic, va îngropa economia românească și va genera consecințe nefaste pentru toți cetățenii români».”
  • „În ultima săptămână, un vicepreședinte al Comisiei Europene, mai mulți comisari europeni s-au exprimat critic la adresa efectelor, consecințelor pe care le generează OUG 114. Agenția de rating Standard & Poor’s a trimis către Guvern proiectul privitor la evaluarea României, care înrăutățește perspectivele de evoluție ale economiei românești.”
  • „Chiar scrisoarea de răspuns a Guvernului demonstrează că Guvernul recunoaște implicit catastrofa pe care o provoacă prin intermediul OUG 114.”
  • „Toate argumentele pe care le-am prezentat public împotriva OUG 114 se regăsesc în toate luările de poziție care au fost exprimate de mediul de afaceri, de societatea civilă, de organisme internaționale, de Comisia Europeană, de agenția de rating. Acestea arată clar și limpede că Guvernul este obligat să abroge OUG 114, pentru că altfel va distruge economia românească, va crește ratele la bănci, va înrăutății condițiile de creditare, va determina, practic, o reducere a creșterii economice, va alunga firmele private, companiile private care administrează Pilonul 2 de pensii, iar asta va duce la naționalizarea în prima fază și la distrugererea Pilonului 2 de pensii. Pentru ctoate companiile românești, prețul la energia electrică și la gaz natural va crește semnificativ, lucru care va duce la scăderea competitivității și chiar la închiderea multor companii românești.”
  • „Tot privitor la OUG 114, Biroul Executiv a decis, astăzi, ca împreună cu alți parteneri din opoziție să depunem o moțiune împotriva ministrului Finanțelor, în care principalul mesaj pe care îl transmitem este acela de abrogare a OUG 114. Pentru că, repet, acest act guvernamental poate să distrugă România, poate să ducă la dispariția oricărei creșteri economice și poate arunca România în criză și în recesiune.”
  • „Le-am recomandat reprezentanților PNL, în special parlamentarilor, europarlamentarilor, astăzi să purtăm banderole albe în semn de solidaritate cu protestul magistraților împotriva OUG 7. Mesajul nostru este unul de solidaritate și de susținere a revendicărilor legitime ale magistraților. Mai precis, abrogarea OUG 7 și desființarea acestei Secții speciale de investigare a infracțiunilor magistraților, care a căpătat aspectul unui pluton de execuție a magistraților independenți, în care comanda «Foc!» o dă ministrul Justiției, la ordinul lui Dragnea.”

Bătălii pe frontul european

Deputatul Ionuț Stroe a anunțat că miercuri va fi prezent la ședința Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la Paris, având pe agenda discuțiilor solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția pentru redactarea unei opinii în legătură cu OUG 7, OUG 90 și OUG 92. Oficialii europeni și partenerii europeni ai acestei țări înțeleg foarte bine gravitatea situației generată de adoptarea Ordonanțe1 114, care, în mod intenționat, induce haosul în întregul sistem judiciar din România.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a prezentat pașii care vor urma în procedura de desemnare a primului procuror-șef al Uniunii Europene. Mureșan spune că Laura Codruța Kovesi are prima șansă în finala cu francezul Jean-Francois Bohnert.

- Advertisement -

FOTO: Silviu Matei / Agerpres

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -