PNL duce din nou Guvernul PSD-ALDE la Comisia de la Veneția. Miza: Ordonanța 7

2
893
Ludovic Orban

Guvernul PSD-ALDE va fi pus la colț încă o dată de instituțiile europene din domeniul justiției. O acțiune inițiată de PNL duce la Comisia de la Veneția infama Ordonanță de urgență nr. 7. E de așteptat o nouă recomandare de desființare a acesteia.

PNL a solicitat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sesizarea Comisiei de la Veneția pentru recenta OUG 7/2019, dar și pentru OUG 90 şi OUG 92 de anul trecut.

Comisia de monitorizare din APCE a acceptat acțiunea PNL, hotărând astăzi, prin vot, să solicite Comisiei de la Veneția o poziție oficială față de cele două subiecte.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, printr-un comunicat de presă, că „noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției”. Liderul PNL „somează” Guvernul „să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiției sau în domeniul penal până când experții Comisiei de la Veneția vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România”. În caz contrar, „liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România”.

Comunicatul lui Ludovic Orban

„Sesizarea Comisiei de la Veneția, obținută pentru a doua oară de PNL, fixează o nouă linie roșie pentru PSD-ALDE”

  • „Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a admis astăzi solicitarea Partidului Național Liberal de a fi sesizată Comisia de la Veneția față de noile modificări aduse Legilor Justiției prin Ordonanțe de Urgență.
  • Solicitarea a fost susținută în cadrul Comisiei de deputatul PNL, Ionuț Stroe, care a prezentat situația cu care se confruntă sistemul de justiție din România și modalitatea în care actuala guvernare înțelege să opereze modificări asupra legislației, în mod intempestiv, fără consultări publice, fără respectarea observațiilor Consiliului Superior al Magistraturii și în sfidarea recomandărilor Comisiei Europene.
  • Felicit pe această cale delegația parlamentară a PNL în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care în susținerea acestui demers a obținut sprijinul partenerilor europeni.
  • Noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni.
  • Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România.
  • Somez public Guvernul să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiției sau în domeniul penal până când experții Comisiei de la Veneția vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România.”

CITIȚI ȘI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Boicot-ultimatum: PSD îl salvează pe Tudorel Toader prin neprezentare. Ministrul Justiției e presat să mai dea niște ordonanțe pro-infractori

Top propagandiști pro-corupție: 1. Gâdea, 2. Ciuvică, 3. Badea, 4. Cristoiu, 5. Gușă…

2 COMENTARII

  1. Mai bine ar organiza un miting serios de protest cerand anticipate, ca guvernul marioneta e intepenit ca o ceata de catari !!! Ei o tin pe-a lor, comitetele si comitziile europene o tin pe-a lor, timpul trece si noi cu amar ne umplem!!!! Toata lumea trage de timp!!! La ce bun? La nici-unul!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here