Guvernul cedează: polițiștii vor primi sporuri în 2021, deși se anunțase înghețarea veniturilor pentru toți bugetarii

4
6973
Polițiștii au făcut presiuni să li se mărească veniturile și în 2021. Au avut câștig de cauză. FOTO: tion.ro

Cei 76.000 de angajați în Poliție vor primi, începând din luna ianuarie, sporurile de titlu de specialist de clasă, a anunțat luni Lucian Bode, ministrul de Interne. Este o înfrângere a Guvernului, care anunțase la sfârșitul anului trecut că, din cauza crizei economice provocate de pandemie, va îngheța în 2021 salariile bugetarilor.

Sporul de specialist are 3 trepte: 2,5%, 5% și 7,5% din salariul de bază. Polițiștii au fost printre vârfurile de lance ale categoriilor de bugetari care s-au considerat nedreptățite de faptul că nu le cresc salariile și în acest an.

Ministrul Bode spune că s-a ajuns la o înțelegere: „Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm“.

Impactul bugetar al acestui spor va fi de 119 milioane de lei în acest an. În acest timp, Guvernul este foarte îngrijorat și afirmă că presiunea bugetară este enormă, România trebuind totuși să se încadreze într-un deficit de maximum 7% din PIB în 2021.

Președintele Iohannis a avut și el o intervenție în care a făcut apel la rațiune, explicând că nu poate fi vorba despre austeritate, atât timp cât nu se taie pensiile și salariile bugetarilor, dar că trebuie să se înțeleagă că nu sunt bani pentru noi sporuri.

Sindicatele bugetarilor cer măriri de salarii, deblocarea voucherelor de vacanță și a altor sporuri în condițiile în care, în sectorul privat, încă din luna martie a anului trecut s-au înregistrat concedieri masive și reduceri de venituri la numeroase categorii profesionale. De asemenea, foarte multe afaceri s-au închis.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Am crezut că acest guvern va face ceva dar dacă se clatină la prima adiere de vânt nu o să facă nimic, va ieși toată lumea la protest dacă pentru trântori sunt bani atunci să dea la toată lumea, nu-i ajung slariile mari plus ciubucurile pentru închisul ochilor pentru hoți, sau chiar participarea la infracțiune.

  2. Politia Romana trebuie sa fie mandra. Si-a dovedit devotamentul si intelegerea cand patria este in dificultate. Asia eroi!
    Coarna trebuie sa fie mandru de el, PSD sa-i dea o distinctie.

  3. Îmbuibații de la guvern au nevoie de îmbuibații din poliție. Jandarmii vor asculta comenzile îmbuibaților zilei. Azi PNL-USRPLUS-UDMR. Mâine vor fi dirijați de PSD. Ca roata.
    Rog activiștii Declic să uite de dosarul 10 august (2018).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here