Revolta unui mare actor: Marius Manole. „Pentru mizeria aia de Revelion au existat bani; pentru un film – nu. Mi-au spus că trebuie să filmăm aproape gratis, că e un proiect de suflet”

2
5522
Marius Manole alături de Oana Pellea, la protestele pro-justiție din 2017-2019

Actorul Marius Manole (42 de ani), decorat în 2016 de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și a cinematografiei românești, a lansat un atac dur la adresa conducerii Televiziunii Române (TVR).

Ținta e cât se poate de evidentă: Doina Gradea – „Cap de Porc”, sluga „Ciumei roșii”, plantată în funcție de actualul pușcăriaș Liviu Dragnea, pe vremea când acesta era jupân absolut peste PSD și peste România.

Revoltat că producătorii nu l-au plătit pentru scenariul și distribuția unui film, Manole le-a bătut obrazul, pomenind de cele aproape două ore de Revelion mizerabil, realizat de Mugur Mihăescu (53 de ani) – alias „Garcea”, alias „Leana lu’ Pârțag” -, turnător la Securitate în perioada comunistă, și Radu Pietreanu (56 de ani), condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

În vreme ce scălâmbăii Mihăescu și Pietreanu și-au umplut conturile cu 50.000 de euro din bani publici pentru o prestație dezgustătoare (au batjocorit regulile anti-Covid impuse de autorități, s-au dedat la scenarii conspiraționiste, au emis fake news-uri dezgustătoare, au arătat un partizanat politic jenant), un actor de talia lui Marius Manole a rămas cu buzunarele goale. Și-a vărsat oful pe Facebook, printr-un text (din păcate, neîngrijit, plin de greșeli gramaticale) postat pe 6 ianuarie. Adevărurile spuse de marele actor – dublat de un spirit civic admirabil – sunt de necontestat.

Postarea plină de obidă a lui Marius Manole

„Era ceva foarte greu, zile lungi de filmare în frig, fără condiții”

„La începutul lunii noiembrie trebuia să încep filmările pentru un lung-metraj făcut la TVR. Scenariul gata, distribuția gata… urma să discutăm partea financiară. Am fost sunat de către producătorii TVR, care mi-au spus că nu sunt bani, că e un proiect de suflet și că ar trebui să filmăm aproape gratis. Sigur că am refuzat. Era ceva foarte greu, zile lungi de filmare în frig, fără condiții, că de, nu erau bani. Văd totuși că pentru unii au existat bani. Mulți. Pentru mizeria aia de Revelion au existat. Pentru un film – nu.

Aproape toți din distribuție am refuzat proiectul. Totuși, aflu că am fost înlocuiți cu alți actor,i care au acceptat să filmeze pe suma respectivă. Și acum vă întreb: de ce, dragi colegi? Ne plângem că nu suntem respectați, că nu ne sunt respectate drepturile și că producătorii își bat joc de noi și de munca noastră. Păi, nu ne merităm noi soarta? Știam că sunt bani. Știam că nu e un proiect particular…

Nu mă refer aici la colegii independenți, pe care îi înțeleg. Mă refer la cei angajați, care au un venit sigur.

Baftă, sper să merite efortul și sacrificiul vostru!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Acest… REBUT-al-NATURII, numit Doina Gradea, un… (EVIDENT, prin… AUTO-DOVEDIRE!) AGENT al IMPERIALISMULUI FASCISTO-BOLȘEVIC al CRIMINALULUI de Putin, NU trebuie să mai stea nici măcar o zi la conducerea televiziunii zise… „naționale”!

  2. hm,era tulburat rau de tot:banii se puteau lua de la jegurile sud-coreene,indiene si ce porcarii mai baga tvr ACUM.
    (asa se putea lua de revelioanele comuniste sau, mai bine, de nemernicii de „recitatori” ramasi inca in viatza sau de familiile lor).banii se puteau lua de la marilena rotaru aia cu „ora regelui”….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here