„Gruparea Orban” a ajuns la 14 parlamentari. PNL-Cîțu și-a pierdut deja 10,5% din forța parlamentară

3
876
Antonel Tănase - Ludovic Orban

Ziua de luni a consemnat trei demisii din Grupul PNL de la Camera Deputaților. După anunțul făcut de dimineață de către Nicolae Giugea (deputat de Dolj), au urmat alte două demisii: Gabriel Plăiașu (Dâmbovița) și Antonel Tănase (București). Totalul plecărilor a ajuns la 14 parlamentari (12 deputați și 2 senatori).

Antonel Tănase, fostul secretar general al Guvernului Orban, este primul șef de filială care pleacă din Grupul parlamentar al PNL. El este președintele PNL Sector 3.

„Florin Cîțu a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gaşcă incompetentă, răuvoitoare şi deficitară pe toate planurile. Conducerea a îngropat bunul-simț, livrând la schimb cîțisme”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

Până acum au plecat 14 parlamentari din 134, adică 10,5% din Grupul PNL.

Cei 14 parlamentari care și-u anunțat demisia din PNL până în prezent:

  • senatori (2): Adrian Oros (Cluj), Ovidiu Florean (Bistrița-Năsăud);
  • deputați (12): Ludovic Orban (București), Ionel Dancă (Vrancea), Ion Ștefan (Vrancea), Alexandru Kocsis (Iași), Luminița Barcari (Ialomița), Constantin Șovăială (Sibiu), George Ionescu (Prahova), Bogdan Bola (Constanța), Claudiu Chira (Timiș), Nicolae Giugea (Dolj), Gabriel Plăiașu (Dâmbovița), Antonel Tănase (București).

Anunțul deputatului Gabriel Plăiașu

„Noii lideri ai partidului, rătăciți prin birourile din Modrogan…”

„Dragi prieteni,

Am avut cu Dumneavoastră – simpatizanți PNL sau dâmbovițeni fără simpatii politice, dar preocupați de soarta comunității din care faceți parte – un dialog direct, deschis și sincer. Când v-am prezentat proiectele noastre economice și sociale, v-am privit în ochi și v-am spus, fără ocolișuri, ce se poate și ce nu se poate realiza imediat, încredințat fiind că Partidul Național Liberal înseamnă garanția unei bune guvernări, care poate să asigure dezvoltarea țării, a fiecărei localități în parte. Am crezut cu tărie că Partidul Național Liberal, care a guvernat România în momente dificile și a reușit să așeze bazele dezvoltării economice a țării, va fi și acum partidul spre care românii pot privi cu încredere. Date fiind istoria, valorile, experiența, principiile acestui partid, nu aveam cum să dăm greș, în ciuda perioadei grele prin care trece România. Și, tocmai dată fiind această perioadă dificilă, nu aveam voie să dăm greș.

Însă ceea ce n-am crezut că se poate întâmpla vreodată se petrece acum, sub privirea consternată a unei țări întregi: agenda Partidului Național Liberal este dusă de noua conducere, într-un mod absurd și nepermis, foarte departe de problemele și grijile oamenilor. Noii lideri ai partidului, rătăciți prin birourile din Modrogan, par să aibă o singură preocupare: cum ar putea dl Cîțu să rămână premierul României. Trebuie blocată o țară întreagă pentru asta, chiar dacă este un moment extrem de dificil și trebuie luate măsuri urgente, în contextul exploziei prețurilor și al crizei sanitare? Nu-i nicio problemă, blocăm țara! În paralel, se fac febril calcule politice și negocieri, iar cei care ne-au votat văd cum e posibil să se contureze și o alianță cu stânga, deși nu ne-au dat încrederea lor ca să se trezească, la nici un an de la alegeri, cu o astfel de variantă «pe masă». Și toate acestea, sub privirile îngăduitoare venite din Dealul Cotrocenilor.

Dragi prieteni,

Vă simt dezamăgirea profundă, fiindcă o trăiesc și eu. Personal, ca om care face parte, în mod activ, din Partidul Național Liberal încă din 1992, resimt această dezamăgire cruntă ca pe o imensă durere sufletească. N-am părăsit PNL nici atunci când partidul era în opoziție, perioadă grea, în care nu mai deschidea aproape nimeni ușa sediului județean. N-am părăsit partidul nici atunci când am fost scos, în ultima clipă, de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, deși mi s-a oferit posibilitatea de a candida din partea altei formațiuni politice. Am rămas credincios partidului din care fac parte de 30 de ani și i-am dedicat suflet, energie și timp, fiindcă știam în acele momente că, dincolo de istorie și principii, reprezintă însumarea speranțelor și încrederii oamenilor care ne-au susținut și ne-au votat.

Numai că, acum, istoria și principiile au fost înlocuite cu mărunte orgolii personale și calcule meschine. În schimbul încrederii pe care ne-au acordat-o, românii primesc acum griji și incertitudini și văd pe noii lideri ai PNL cum se joacă de-a guvernarea, irosind nepermis ore și zile prețioase în bătălia care ar fi trebuit dată cu criza din ce în ce mai profundă.

Cum nu pot accepta să se întâmple așa ceva, am hotărât să mă retrag din grupul parlamentar al PNL. Nu mi-a fost și nu-mi este deloc ușor să iau această decizie. Cred, însă, că importante sunt problemele Dumneavoastră și, în ultima perioadă, vă spun sincer, nu mai știu ce să răspund la întrebarea pe care mi-o adresați din ce în ce mai des: «Am avut încredere în PNL, dar PNL ce face pentru noi?».

Vă asigur, dragi prieteni, că nu mă voi îndepărta nicio secundă de principiile liberalismului, de valorile autentic liberale, de oamenii cu care am muncit în ultimii ani, așa cum nu voi abandona ideile pe care mi le-ați împărtășit și proiectele de dezvoltare a comunităților locale pe care mi le încredințați. Le voi susține cu toată puterea!

Și, nu în ultimul rând, adresez un mesaj aparte colegilor mei. Am făcut împreună o echipă redutabilă și am obținut, cu ajutorul Dumneavoastră, al tuturor, rezultate frumoase, pe care mulți nu le credeau posibile. Vă mulțumesc pentru tot și vă asigur că rămân același om în care veți găsi întotdeauna un prieten și un partener pentru proiectele importante.

Cu speranța că eforturile noastre vor face să putem depăși, în curând, acest moment dificil, vă asigur de toată prietenia mea!”

Anunțul deputatului Gabriel Plăiașu

„Acest individ, Florin Cîțu, a acaparat partidul pe persoană fizică, împreună cu o gașcă incompetentă, răuvoitoare și deficitară pe toate planurile”

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum un an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că, începând din acest moment, mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.

Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că «măsurile extraordinare» pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind «direcția minunată» în care se îndreaptă Partidul Național Liberal.

Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu și poporul în serviciul căruia sunt.

Aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL, în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non-colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi.

Veți întreba, unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid.

Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a îngropat bunul-simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme. Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată.

Mă dezic de toate acțiunile acestui individ, Florin Cîțu, care a acaparat partidul pe persoană fizică, împreună cu o gașcă incompetentă, răuvoitoare și deficitară pe toate planurile.

Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de «în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor» și de «dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii». Mă dezic de rea-voință și de decadență.

Ca politician care nu a schimbat niciodată partidul, ca om care nu a tranșat niciodată principii, găsesc imposibil să girez cu numele meu această deșănțare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis, iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani.

Nu suntem deloc bine. Oamenii sunt disperați că nu mai pot plăti facturile la energie și gaze, moare câte un sat pe zi din cauza lipsei de viziune și de măsuri anti-pandemice, prețurile la materiale de construcție și alimente au explodat. De ce? Pentru că liderii «noului PNL» nu știu, nu vor și nu pot.

Din fericire, sau din păcate pentru unii, coloana mea nu se îndoaie ca să încapă în “noul suflu PNL” care a promis o guvernare de 8 ani și a rezistat 8 zile.

Așadar, rămân liberal și voi continua să fiu vocea românilor în Parlament, făcând tot ce stă în puterile mele pentru a-mi îndeplini promisiunile făcute în campanie.

Însă nu sunt PNL-list din «aripa Cîțu» și nu-mi asociez numele și reputația cu minciuni, trădări și incompetență.

Să ne reauzim sănătoși!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ședință de urgență la PNL! Nicolae Ciucă e hotărât să-și depună mandatul. Guvernul minoritar – misiune imposibilă. Va urma un guvern majoritar: fie PNL-USR, fie PNL-PSD

3 COMENTARII

  1. Ar face bine sa vina toti cei 53 de parlamentari alaturi de Orban mai repede. Cei care au semnat sustinerea lui si au facut-o public in caz de anticipate nu mai pupa vreo lista. Are Citu grija. Cu cat javra puricoasa este inlaturata din fruntea PNL si sunt dati afara toate pedeleprele si peneleprele lui Iohannis cu atat mai are o sansa partidul. O sa ajunga AUR sa ia mai multe procente ca ciuma galbena.

    • Asta ma intreb si eu:ce mai asteapta o Violeta Alexandru,care timp de patru luni l-a urmat pe Orban peste tot in tara?Cu cat sta mai mult pe ganduri,cu atat devine complice la incompetenta acestor politruci care au aruncat tara in haos ,cu acordul lui Iohannis!Si pentru toti cei care au declarat ca il sustin pe Orban la conducerea pnl,aceasi intrebare!

    • Daca poporul sustine AUR-este optiunea constiintei lui spalate prin timp pentru a deveni buna la toate!Gradul de degradare a spiritului civic romanesc este si scarba-lehamitea cu care „intelectualii nostrii analfabestisti functionali”eticheteaza pe cei care au faurit omania moderna:…ciuma galbena!
      Pentru acesti „homo sovieticus”nu prezinta nici o importanta daca Romania este condusa de Sile Camataru sau nu stoiu ce manelist nebun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here