VIDEO. Generalul Ciucă a capitulat! Și-a depus mandatul de premier desemnat, așa cum i-a cerut partidul. PNL va negocia, în sfârșit, un guvern majoritar

3
926
Florin Cîțu - Nicolae Ciucă

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă (54 de ani) și-a depus luni seară, în ședința Biroului Executiv al PNL, mandatul de premier desemnat, în condițiile în care Cabinetul său nu are susținere în Parlament.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat la finalul ședinței că s-a decis flexibilizarea mandatului, astfel că, începând de marți, PNL va purta negocieri „cu toate forțele democratice din Parlament” pentru formarea unei majorități.

Anunțul prind depunerea mandatului a fost făcut în ziua în care s-au împlinit două luni de la declanșarea crizei politice în România, odată cu demiterea intempestivă a ministrului Justiției, Stelian Ion, de către premierul Florin Cîțu. Acea decizie a dus la ieșirea USR de la guvernare și, ulterior, la demiterea Guvernului Cîțu, inclusiv cu voturile USR.

VIDEO: Cîțu și Ciucă după ședința conducerii PNL.

Declarații Florin Cîțu

 • „Am avut o ședință a Biroului Executiv (BEx), unde au fost luate două decizii.”
 • „Prima decizie: premierului desemnat i s-a propus depunerea mandatului.”
 • „A doua decizie este de a propune BPN-ului (Biroului Permanent Național – n. red.) flexibilizarea mandatului și negocieri pentru formarea unei majorități cu toate forțele politice democratice din Parlament.”
 • „PNL va începe negocierile pentru formarea unei majorități cu toate forțele democratice din Parlament.”
 • „Mâine seară vom stabili detalii, echipe de negociere.”
 • („Veți propune ca Nicolae Ciucă să fie în continuare propunerea de premier?”) „Va fi decizia partidului.”
 • „Mâine, în BPN, vom discuta și cazul celor 14 parlmentari care au decis să iasă din gupul PNL. Mă întristează să văd că dintr-o competiție nu au înțeles nimic. Fac un apel la acești colegi care încă sunt în PNL să-și reconsidere deciziile.”

Declarații Nicolae Ciucă

 • „Am pornit în toate demersurile de la realitate, iar realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem.”
 • „Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament.”
 • „PSD și USR au anunțat că nu vor vota guvernul minoritar, BEX a decis depunerea mandatului meu.”
 • „Fac din nou apel la responsabilitate pentru o formulă de majoritate consolidată.”
 • „Urmează negocieri cu președintele, și dumnealui va lua decizia unei noi nominalizări de premier.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ședință de urgență la PNL! Nicolae Ciucă e hotărât să-și depună mandatul. Guvernul minoritar – misiune imposibilă. Va urma un guvern majoritar: fie PNL-USR, fie PNL-PSD

3 COMENTARII

 1. Citu nu este sanatos. Nici USR si nici PSD nu mai inteleg ce se intampla. Doua saptamani idiotul asta util a trambitat ca negociaza cu fortele democratice. Dupa 2 saptamani aflam ca o ia de la capat. Iohannis, ia-ti idiotul util inapoi. Ai dat peste cap o tara intreaga cu strategia ta de doi lei. Mergi la plimbare cu coana mare, joaca golf, fa ce vrei tu, dar lasa tara in pace. Nu ti-ar fi rusine de derbedeu.

 2. e urit si dovada de prostie!!
  ca USR s/a comportat nerusinat este adevarat, ca PNL Citu a plusat este clar.
  Nu inteleg de ce partidele care au staffuri intregi de specialisti nu le explica la parlamentari ce trebuie sa faca!!
  Asa ca mi/a venit in minte un banc!!
  Care este asemanarea intre porumbei si parlamentari??? Cind le este foame iti maninca din palma…cind ajung in parlament se caca pe tine!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here