GRAFIC. Pandemia avansează în ritm înspăimântător: 5.343 de noi cazuri ieri, 6.481 azi! Record și la ATI: 868 de pacienți în stare gravă. De câte ori a crescut rata îmbolnăvirilor în octombrie

2
329

România a contorizat joi 6.481 de noi infectări cu coronavirus în 24 de ore, record absolut și cu peste 1.000 de cazuri mai mult decât în ziua precedentă, când s-au raportat “doar” 5.343. Se păstrează astfel, în ciuda tuturor măsurilor luate de autorități și a asigurărilor date că “s-a intrat pe un platou”, un ritm foarte rapid de creștere, care depășește cu mult capacitatea sistemului medical.

La Terapie Intensivă sunt 868 de pacienți în stare gravă – nou record, după ce ieri erau 861. A ceștia “au șanse mici de supraviețuire”, după cum spune Beatrice Mahler, managerul Spitalului “Marius Nasta” din București.

De miercuri până joi, 83 de pacienți au decedat.

Viteza cu care crește pandemia este pur și simplu năucitoare. La 1 octombrie, România raporta 2.086 de infectări în 24 de ore. Așadar, în doar 4 săptămâni, numărul de îmbolnăviri zilnice este mai mult decât triplu!

Evenimentele le-o iau înainte chiar și specialiștilor care, îngrijorați, proiectează după modele matematice evoluția crizei epidemiologice. Săptâmâna trecută, medicii anticipau că trebuie să ne așteptăm ca, zilele acestea, să ajungem la 6.000 de cazuri. În realitate, este abia joi și suntem deja la aproape 6.500. Este doar o chestiune te timp până ajungem la 7.000.

Specialiști din sistemul sanitar consultați de ziaristii.com dezvăluie că și această cifră este mult subdimensionată din cauză că se fac prea puține teste. Numărul acestora ar trebui să fie de circa 70.000 pe zi, pentru a reflecta realitatea, iar numărul bolnavilor depistați zilnic ar trebui să fie cel puțin dublu. „Probabil că, la ora asta, circa 10% din populația României a făcut sau are boala”, a estimat șeful unui DSP dintr-un județ pentru ziaristii.com.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

2 COMENTARII

  1. Și la ce se așteaptă lumea, asta a vrut psd asta avem, după ce a lăsat sistemul sanitar în curul gol acum vine cu pretenții, sper ca românii care îi aleg să fie cât mai puțini ca țara să meargă înainte și nu înapoi cu psd în evul mediu!!!

  2. „Specialiști din sistemul sanitar consultați de ziaristii.com dezvăluie că și această cifră este mult subdimensionată din cauză că se fac prea puține teste. Numărul acestora ar trebui să fie de circa 70.000 pe zi, pentru a reflecta realitatea, iar numărul bolnavilor depistați zilnic ar trebui să fie cel puțin dublu. „Probabil că, la ora asta, circa 10% din populația României a făcut sau are boala”, a estimat șeful unui DSP dintr-un județ pentru ziaristii.com.” Da, asa este, numarul nu este real, pentru ca nu toti cei infestati sunt depistati. De aceea se si inregistreaza cresterile astea, de la o zi la alta… Dar… romanii merg in pelerinaje sa pupe oase, se expun in mod inconstient, se razvratesc impotriva reglementarilor destinate tocmai protejarii lor, deci.. cam primesc ce merita. Pacat ca printre victime sunt si nevinovati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here