Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

8
7852
Patriarhul Daniel. FOTO: Basilica.ro

Preafericitul Daniel, Patriarhul României, a avut marți, la ceremonia organizată de sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, o nouă ieșire gravă în decor, amenințând nu tocmai subtil Guvernul cu mânia divină. Furia Patriarhului e legată de faptul că, în contextul exploziei cazurilor de coronavirus, autoritățile au restricționat accesul la pelerinajele religioase. La sărbătoarea de Sfântul Dumitru din acest an nu s-au mai permis înghesuielile și cozile uriașe din alte ocazii, ceea ce l-a făcut pe Patriarhul Daniel să vitupereze.

Șeful BOR a luat-o, astfel, pe urmele arhiepiscopilor Teofan al Moldovei și Calinic al Bucovinei, comparând precauțiile cu scop sanitar din pandemia de coronavirus cu interdicțiile și persecuțiile religioase din perioada comunistă. Specialiști cu surse în BOR spun că, de fapt, atacurile lansate în săptămânile precedente de alți prelați ortodocși s-au făcut cu știința, binecuvântarea și chiar îndemnul Patriarhului Daniel.

În discursul de marți, întâistătătorul BOR a afirmat: “În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale și astfel patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din Diaspora.

Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor“.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Ministerul Educației desființează cele două școli doctorale ale Academiei de Poliție – fabrici de diplome obținute prin corupție și impostură

8 COMENTARII

  1. Asta e clar agent pro-rus!!! Chiar asa, sa se instituie el drept judecator al guvernului care incearca sa ia masuri de stopare a infectarilor?….Dar cand milioane de oameni au fost distrusi de instaurarea sistemului comunist fie ca aveau avere, fie ca erau doar impotriva comunismului, unde era Dumnezeu? Ce mai preafericit avem, care nu-si da seama ca oamenii au nevoie de izolare in aceasta perioada?!!! El vrea ponegrirea guvernului, in spiritul mafiei anti-occidentale de la noi….trateaza masele ca pe niste turme !!!

  2. Exoticul asta cu barba si imbracat in fuste brodate tocmai a demonstrat ca e capabil de orice inclusiv TRADARE DE TARA SI NEAM pt a-si pastra relevanta toxica in societate.

    Trebuie rezolvate restantele de la 1848. Biserica a tradat tara de fiecare data. E momentul sa se termine.

  3. Asa se intampla intr-o tara in care interlopii au pus mana pe tot inclusiv pe BOR condusa de un un securist interlop ca daniel fariseul cizma ruseasca care le canta „vrednic este” interlopilor dragnea si ponta! Sa nu minti este a 9 a porunca! Interlopul daniel cu Dumnezeul pe care nu l-a gasit in gura minte cu tupeu de interlop ca guvernul a interzis pelerinajul la Sfintele Moaste cand de fapt nimeni nu este impiedicat sa mearga sa se inchine cu respect fata de legile tarii si piosenie in orice colt al tarii vrea in fiecare zi a anului. De fapt, interlopul Daniel este suparat ca guvernul a impiedicat revarsarea de bani fara numar, dintr-o data in visteria interlopilor din BOR prin interzicera epatarii lipsei de civilizatie si de educatie din anii trecuti a unei bune parti a populatiei care facea sa roseasca si vacile in grajduri la pelerinajele de tepuire organizate de BOR. Daniele, se spune sa ai grija ce iti doresti, sa nu ti se arate dreptatea lui Dumnezeu dupa 6 Decembrie cu impozite si taxe pe venitul nedeclarat si din surse ilegale la fel ca interlopii si sa nu ajungeti sa mergeti cu partile dorsale pe jos si nu in limuzinele pe care le aveti acum, limuzine pe care in Romania si le permit doar interlopii, in niciun caz enoriasii care traiesc in cea mai saraca tara din UE si de a caror sanatate si bunastare va doare in partea dorsala de farisei pusi pe imbogatire si destrabalare cum ne-a demonstrat recent episcopul de la Husi!

  4. Mai, Intaistatatorule despre ce „interdicții și persecuții religioase din perioada comunistă” vorbesti? Probabil te gandesti ca aveati interzis la Merțane si Benveuri. Curata persecutie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here