Nicușor Dan îl dă afară pe finul Gabrielei Firea de la șefia Termoenergetica. La 35 de ani, Dan Burghiu câștigă 6.000 de euro pe lună; e membru în 5 companii și comisii municipale

2
11748
Competentul David Burghiu (stânga), soția Anna Maria și nașii Firea-Pandele. Burghiu a fost plasat de nașă în 6 companii și comisii publice, având un venit lunar din banii statului de 29.000 lei. FOTO: Facebook Ciprian Ciucu

Finul familiei Pandele-Firea, pus de fosta primăriță director al companiei municipale Termoenergetica la nici 35 de ani, va fi dat afară de Nicușor Dan. David Burghiu este unul dintre “competenții” de care statul român nu se poate lipsi încă de la cea mai fragedă vârstă, așa că e plimbat prin funcții de șef și răsplătit pe măsură.

Burghiu câștigă 6.000 de euro pe lună din salariul de director la Termoenergetica și din alte funcții pe care le are la stat, scrie Click.ro.

Așa cum a sunat și sloganul său din campania electorală, Gabriela Firea chiar are mare grijă de oameni, mai ales dacă sunt rudele și camarila sa. Și-a pus finul administrator special la RADET în martie 2018 (pe atunci, Burghiu avea 33 de ani), apoi, anul trecut, l-a numit director la Termoenergetica, poate cea mai mare și mai importantă companie municipală.

Geniu bugetar de mic: director la Termoenergetica, administrator la RADET, membru în Consiliul de Administrație la Metrorex și la Compania Parcuri și Grădini, membru în comisii

David Burghiu a câștigat, în ultimul an fiscal, aproape 350.000 de lei din salariile și indemnizațiile primite ca șef, administrator și membru în diverse Consilii de Administrație ale companiilor de stat.

După cum arată propria declarație de avere, tânărul geniu al administrației publice din București a câștigat în ultimul an:

  • 104.285 lei ca salariu de administrator la RADET;
  • 96.491 de lei ca director al Termoenergetica;
  • 37.524 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Metrorex;
  • 43.652 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Parcuri și Grădini;
  • 65.762 lei ca membru în Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002.

În total, în 12 luni, David Burghiu a câștigat 347.714 lei pe an din funcțiile deținute la stat. În medie, e vorba de aproape 29.000 de lei pe lună (aproape 6.000 de euro).

Anna-Maria, soția lui Daniel Burghiu, este și ea băgată tot la stat: la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), de unde ridică lunar 9.000 de lei (aproape 2.000 de euro). Anul trecut, veniturile acesteia din salariu au fost de 108.515 lei.

Nicușor Dan: „Sunt promovați oameni care fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri“

Nicușor Dan a rezumat plastic situația pe care o găsește în administrația Bucureștiului după Gabriela Firea: “Sunt promovați oameni care fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceștia nu trebuie să fi dovedit ceva în viață, e de ajuns să fie la locul potrivit și la momentul potrivit și, deodată, se pomenesc că sunt băgați în vreo 3-4 companii municipale și câștigă dublu față de un om care a muncit toată viața și lucrează 10 ore pe zi într-o multinațională. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica”.

Nimic nu se pierde, totul se transformă: finul Burghiu va fi, în noua legislatură, deputat PSD! Nașa Firea l-a pus pe poziția 2 la candidații din Ilfov

Tânărul David Burghiu, finul Gabrielei Firea și al lui Florentin Pandele, s-a dovedit competent de mic și a urmat traiectoria tuturor “specialiștilor” de care nu mai ai loc în administrație și funcțiile de conducere publice. La nici 25 de ani era ofițer specialist în Ministerul de Interne. S-a specializat pe Științe Militare și Informații în securitatea națională.

În 2016 a fost numit consilier la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), unde lucrează și soția sa, Anna-Maria, fiica masonului Gheorghe Florea.

În 2017 a fost băgat director la Metrorex (compania care se ocupă de metroul din București).

În același an (2017), Burghiu – care avea atunci doar 32 de ani – a fost numit administrator la Compania Națională Parcuri și Grădini și director la Compania Municipală Managementul Traficului.

Nu e cazul, însă, ca opinia publică să-și facă griji pentru neprețuitul David Burghiu. După ce va fi dat afară de Nicușor Dan, acesta va muri de foame. Posesor de apartamente în țară și la Chișinău, de bălți de pescuit și terenuri în diverse județe, binecuvântat la căsătorie cu 200.000 de euro dar de nuntă, finul va fi băgat acum de nașii Firea și Pandele în Camera Deputaților! Burghiu ocupă poziția 2 pe lista candidaților PSD la Ilfov, după luptătorul Daniel Ghiță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Încă o murătură artistico-conspiraționistă: agramatul Mihai Mărgineanu. Apără tâmpeniile lui Dan Bittman jignind „turma” și „multele oi senile” care respectă regulile anti-pandemie

Patriarhul Daniel amenință Guvernul cu mânia divină: “Regimul comunist a căzut, în 1989, la câteva luni după ce a interzis închinarea la sfintele moaște”

2 COMENTARII

  1. Doamne, cata caracatita si-a facut nemernica de firea, si caracatita asta ordinara ajunge iar in parlament, s-o completeze pe-aia care dispare, a lui draknea, adica. Nenorocitul asta de partid e mai rau decat tot ce a avut Romania rau vreodata, pcr, pentru ca e demna lui urmasa. Numai justitia, atunci cand s-o trezi din somnul cel lung, mai poate s-o starpeasca, altfel ne spalam cu ea pe cap in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.