„Au râs de noi”. Google, Netflix, Facebook, Airbnb, Canva, Ring – incredibila poveste a 5 afaceri de miliarde care la început au fost respinse, când proprietarii au vrut să le vândă pe nimic

0
1112
Larry Page (plan secund) și Sergey Brin (cămașă albastră) în 1996, la începuturile Google

Povestea incredibilă a 5 dintre cele mai importante companii din istorie, care au fost întâmpinate la început cu dispreț de investitori atunci când proprietarii au vrut să le vândă aproape pe nimic, este relatată pe scurt de Jon Erlichman, prezentator la Bloomberg TV. Acesta expune cazurile Google, Netflix, Facebook, Airbnb, Canva și Ring, azi companii de miliarde și chiar zeci de miliarde de dolari, dar al căror potențial n-a fost văzut de mari investitori în urmă cu doar 10-15 ani, când se aflau la început.

În primă fază, patronii viitorilor giganți au căutat finanțare, fie încercând să vândă companiile, fie să strângă fonduri ori să dea o parte din acțiuni contra unor sume relativ modice – de la câteva sute de mii mână la câteva zeci de milioane de dolari. Cei cărora li s-au făcut propunerile au refuzat, n-au răspuns, au râs de proprietari ori le-au zis că solicită prea mulți bani.

Acum, respectivele afaceri valorează de mii de ori mai mult decât în momentul când s-au purtat acele negocieri.

Mai jos, textul postat de jurnalistul Jon Erlichman, de la Bloomberg TV.

„1. În 1999, Larry Page și Sergey Brin au vrut să vândă Google pentru 1 milion de dolari. Au fost respinși (de Excite).

Apoi au luat în considerare vânzarea pentru 750.000 de dolari. Au fost din nou respinși.

2. În 2000, Netflix a vrut să se vândă lui Blockbuster pentru 50 de milioane de dolari. „Au râs de noi”, spune co-fondatorul Netflix, Marc Randolph.

În prezent, Netflix valorează 195 de miliarde de dolari.

3. La începutul anului 2005, MySpace a fost interesată să achiziționeze Facebook.

Mark Zuckerberg a cerut 75 de milioane de dolari.

MySpace a considerat că prețul era prea mare.

4. În 2008, fondatorii Airbnb au vrut să strângă capital de pornire. Aceștia căutau 150.000 de dolari în schimbul a 10% din Airbnb.

Au trimis un e-mail la 7 investitori importanți. Cinci dintre ei au trimis refuzuri. Ceilalți 2 nu au răspuns.

Astăzi, o participație de 10% din Airbnb valorează peste 8 miliarde de dolari.

5. Melanie Perkins, fondatoarea Canva (platformă de design grafic pentru platformele sociale – n. red.), a fost respinsă de investitori de peste 100 de ori. „Cei mai mulți au spus că nu erau destul de pregătiți”, a declarat ea. „Fiecare dintre aceste respingeri a durut foarte mult”.

Astăzi, se spune că firma Canva valorează peste 30 de miliarde de dolari.

6. În cele din urmă, afacerea cunoscută acum sub numele de Ring (producător de dispozitive de securitate și de dispozitive inteligente pentru locuințe. Produce o linie titulară de sonerii inteligente, camere de securitate pentru locuințe și sisteme de alarmă – n. red.) a avut parte de o respingere foarte publică.

Jamie Siminoff a făcut o prezentare la Shark Tank, în 2013. El a vrut 700.000 de dolari, ceea ce ar fi evaluat afacerea la 7 milioane de dolari. Nu a existat nicio înțelegere.

Amazon a cumpărat Ring pentru 1 miliard de dolari în 2018.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* „De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.