marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneralii ruși au „consumat“ deja bărbații mobilizați în toamnă. Putin pregătește al...

Generalii ruși au „consumat“ deja bărbații mobilizați în toamnă. Putin pregătește al doilea val de mobilizare. Se vorbește de 500.000 de oameni

-

Comandamentul armatei ruse a „consumat“ deja resursele umane mobilizate în septembrie anul trecut, iar acum există indicii tot mai evidente că este iminent un al doilea val de bărbați chemați sub arme, unele surse vorbind de 500.000 de oameni!

Declararea unei noi mobilizări parțiale pare o chestiune de zile, cel mult săptămâni. Lucrătorilor din serviciile publice li s-a interzis să-și ia concediu în lunile ianuarie și februarie, iar șefii birourilor de înregistrare și înrolare militară din Moscova și-au avertizat subalternii că perioada ianuarie-februarie „va fi dificilă“, conform publicației independente rusești Verstka.

În septembrie-octombrie au fost recrutați, susține Kremlinul, 300.000 de oameni – deși surse independente se îndoiesc de această cifră, apreciind că e vorba de mult mai multe persoane, poate chiar peste 400.000 în realitate.

Strategia Ministerului Apărării din Rusia a fost de a-i minți pe oameni în momentul recrutării, iar apoi de a-i împărți în două categorii. Mai întâi, bărbaților li s-a spus că nu vor fi trimiși pe front, ci doar, cel mult, la activități în teritoriile ocupate. Apoi, jumătate din efective au fost aruncate în linia întâi cu instruire minimă sau chiar fără a fi instruite. Aceasta este cauza principală a exploziei numărului de pierderi înregistrate de Rusia pe front în ultimele luni.

- Advertisement -

Cu al doilea val de mobilizări, numărul bărbaților ruși chemați sub arme de la începutul invaziei în Ucraina va urca spre 1.000.000

Cealaltă jumătate dintre mobilizații în perioada septembrie-octombrie e păstrată în rezervă și instruită în vestul Rusiei și în Belarus, fiind considerată masa de manevră cu care se va declanșa ofensiva la primăvară.

Acești 150-200.000 de oameni în plus li s-ar alătura celor 350-400.000 care există deja acum pe front.

Totuși, Putin, Șoigu și Gherasimov par să se îndoiască de faptul că această masă de militari va reuși să învingă Ucraina, așa că pregătesc acest nou val de mobilizări la scară națională.

- Advertisement -

Deja pentru Rusia această aventură nebunească în care a fost târâtă de Putin începe să devină extrem de costisitoare și cât se poate de amenințătoare. După estimările ucrainenilor, peste 100.000 de militari ruși și-au pierdut deja viața în cele aproape 11 luni trecute de la declanșarea invaziei. Mobilizarea a încă 500.000 ar ridica la circa 1.000.000 numărul celor înrolați în armată în ultimul an. Rusia are o populație de circa 146.000.000 de oameni, din care 67.600.000 sunt bărbați și 78.400.000 femei. Apți de serviciul militar sunt aproximativ 30-32.000.000 de bărbați, de unde rezultă că unul din 30 a fost deja sau urmează să fie mobilizat în acest război.

În lipsa unei capacități reale a industriei militare rusești de a produce noi arme care să le suplinească pe cele pierdute în Ucraina până acum, conducerea de la Moscova încearcă să folosească tradiționalele „valuri umane“ din doctrina militară a acestei țări. Situația se anunță cu atât mai dificilă cu cât Occidentul începe să-și arate disponibilitatea de a trimite Kievului atacat arme grele precum tancurile, tunurile autopropulsate, vehiculele blindate de luptă și transportoarele blindate.

Mai jos, traducerea informațiilor furnizate de publicația rusească independentă Verstka despre iminenta mobilizare din Rusia

„Lucrătorii din serviciile publice se pregătesc să livreze notificări de mobilizare și, potrivit unei surse, li s-a interzis să își ia concediu în ianuarie și februarie“

„Potrivit presei rusești independente, există semne tot mai multe de iminență a unui al doilea val de mobilizare în Rusia. Publicația independentă Verstka afirmă că există «numeroase indicii că mobilizarea poate începe în orice moment».

Potrivit Verstka, «birourile de înregistrare și înrolare militară continuă să trimită citații, iar la Moscova, un grup de specialiști care au ajutat primăria Moscovei să gestioneze cazurile de încorporări ilegale este gata de acțiune».

Se pare că lucrătorii din serviciile publice se pregătesc să livreze notificări de mobilizare și, potrivit unei surse, li s-a interzis să își ia concediu în ianuarie și februarie.

Surse din birourile de înregistrare și înrolare militară din Moscova au declarat pentru Verstka că superiorii lor i-au avertizat că ianuarie-februarie «va fi dificil».

De asemenea, surse din Parlamentul rus au declarat pentru Verstka că o a doua mobilizare va avea loc în curând.

Se pare că Kremlinul a lucrat în timpul iernii pentru a evita numeroasele probleme, amplu mediatizate, întâlnite în primul val de mobilizare și a luat măsuri tehnice și organizatorice pentru a le depăși.

După cum notează Verstka, «însuși ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că activitatea birourilor de înregistrare și înrolare militară a fost modernizată, bazele de date existente au fost digitalizate și a fost stabilită o interacțiune între acestea și autoritățile regionale».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -