Garda de Mediu Tulcea a intervenit la ENEL să-l „ierte” pe patronul firmei care îngropa ilegal mii de tone de animale lângă Brăila și care fusese prins că fura curent!

1
6922

Garda de Mediu Tulcea l-a acoperit pe patronul unei firme care îngropa ilegal mii de tone de animale în comuna Smârdan, pe malul Dunării, iar apoi a cerut ENEL să-l ierte pe acesta după ce a fost depistat că fura electricitate!

Cazul este descris cu lux de amănunte în cotidianul Libertatea. ENEL Dobrogea a decis să debranșeze firma Cazacioc&Co, care are un incinerator de animale la Smârdan, după ce a depistat-o că se branșase ilegal la rețeaua de electricitate.

Nicolae Acceleanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, mai fusese suspendat o dată din funcție pentru favorizarea unei firme. A fost reinstalat prin hotărârea judecătorească

Numai că la ENEL a sosit o adresă chiar de la Nicolae Acceleanu, comisarul-șef al Gărzii Naționale Tulcea, acesta solicitând ca firma aflată în ilegalitate să nu fie debranșată pentru că, deși funcționa ilegal, este “de interes național”!

Cârdășia dintre șeful autorității statului și cel pe care ar trebui să-l controleze este revoltătoare. Garda de Mediu ar fi trebuit să intervină prima în cazul cimitirului ilegal de animale de la Smârdan, unde s-au îngropat mii de tone de animale fără nicio autorizație sau măsură de prevedere. În loc de asta, nu doar că nu s-a intervenit, dar s-au făcut presiuni pentru ca ENEL să tolereze o altă infracțiune.

Șeful Gărzii de Mediu Tulcea a acționat ca un avocat al firmei prinse asupra faptului, explicând ENEL că tăierea branșamentului ilegal la curent ar duce la blocarea activității la nivel național!

Experții spun că aruncarea a mii de tone de animale moarte pe mai multe hectare, lângă orașul Brăila, pe malul Dunării, este un “dezastru ecologic”, scrie Libertatea.

Garda de Mediu Tulcea „n-a găsit nimic” la Smârdan în toamna lui 2019, deși brăilenii se plângeau de mirosul sufocant de hoit. Un an mai târziu, procurorii de la București descopereau mii de tone de animale moarte aruncate acolo

Proprietarul incineratorului, Gelul Cazacioc, un român cu cetățenie americană, a cerut pe 8 octombrie 2019 sprijinul Gărzii de Mediu Tulcea pentru a nu fi debranșat de la rețeaua electrică, după ce ENEL îl prinsese că fura electricitate.

Garda de Mediu s-a conformat pe loc, trimițând în aceeași zi o adresă la ENEL.

Cererea era semnată de inginerul Nicolae Acceleanu, care mai fusese îndepărtat o dată din fruntea Gărzii de Mediu Tulcea, în 2009, sub acuzația că proteja o firmă. Ulterior, Acceleanu a revenit în post printr-o sentință a Justiției.

Garda de Mediu Tulcea nu doar că a intervenit la ENEL pentru protejarea firmei care fura curent, dar “n-a găsit nimic” la controalele efectuate la Smârdan, deși locuitorii din Brăila se plângeau adesea de mirosul de hoit care venea de pe malul celălalt al Dunării, exact de la Smârdan. Într-un document semnat de comisarul șef Acceleanu, se spune că mirosul specific de incinerator se simte doar “în perimetrul acestuia”.

Dar brăilenii reclamau că miroase insuportabil a mortăciune, nu a ars!

La sfârșitul lui 2020 și în ianuarie 2021, Garda de Mediu București și procurorii au găsit la Smârdan mii de tone de cadavre de animale îngropate lângă incineratorul lui Cazacioc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

1 COMENTARIU

  1. „3-în-1” („dintr-un-foc”!), ca la batoanele cu „cafea-instant”…, în materie de INFRACȚIUNI (!): animale îngropate ilegal, furt de energie-electrică din rețea și încercare de trafic-de-influență (poate și cu agravantul șantaj?!?): ASTA-i… Români(C)a-anului-2021!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here