Gâdea anunță fericit la Antena 3: „Se face această mare coaliție“ PSD–PNL!

3
904
Mihai Gâdea a făcut marele anunț despre refacerea coaliției PSD - PNL, pe care l-a îmbrăcat în haine festive

Oficiosul PSD, postul Antena 3, anunță prin chiar gura directorului său, Mihai Gâdea, că alianța PSD – PNL este ca și perfectată. După anunțul de luni seara al conducerii PNL, privind depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă și reluarea discuțiilor pentru asigurarea unei majorități în Parlament, mai mulți lideri PSD au salutat cu bucurie revenirea la putere după doi ani.

Mihai Gâdea a făcut sărbătoare luni seara, în platourile Antenei 3, unde invitații din partea PSD și-au savurat triumful. „Se face această mare coaliție“ PSD – PNL, și-a anunțat omul lui Dan Voiculescu telespectatorii, cu o satisfacție vădită.

Deputatul Alexandru Rafila deja tropăie de nerăbdare să preia Ministerul Sănătății – unul din cele 7 portofolii cerute de PSD: „Dacă aș spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate“.

Antena 3 a început deja „prelucrarea“ electoratului PSD, căruia trebuie să i se explice cum au devenit peste noapte buni „trădătorii“, „dușmanii poporului“ și „vânzătorii de neam“ de la PNL

Antena 3 a început „prelucrarea“ electoratului PSD, buimăcit să vadă cum se coace o mare prietenie tocmai cu cei care, până ieri, erau făcuți în toate felurile și indicați drept vânduți străinătății și multinaționalelor, dușmanii poporului român și vinovații pentru pandemie, criză, inflație etc.

Prezent în studioul Antenei 3, Rafila a explicat de ce PSD va bate palma cu PNL: „E momentul să fim toți responsabili, să ne aștezăm la masă și să vedem dacă găsim o soluție, fie ea și tranzitorie, dar să fie o soluție, care să fie sprijinită foarte consistent în Parlament“.

În acord cu directivele președintelui Klaus Iohannis, PNL a început discuțiile cu PSD încă de acum o lună, dar cele două tabere nu s-au înțeles asupra formei de colaborare. Liberalii au sperat până în ultima clipă că social-democrații vor accepta să susțină din Parlament un Guvern minoritar.

Odată spulberată această iluzie, s-a revenit la scenariul unei guvernări comune PNL – PSD. Încă de acum o lună, într-un moment de neatenție, pe Emil Boc, primarul Clujului, îl luase gura pe dinainte și declarase în direct, la Digi 24, că e convins că PNL poate face reformele cu PSD. Boc s-a corectat imediat, înlocuind PSD cu USR, dar la acea oră se știa deja că președintele Klaus Iohannis avea un acord secret cu Marcel Ciolacu.

Două săptămâni mai târziu, tot în direct, într-o emisiune transmisă pe TVR 1, deputatul liberal Florin Roman a spus că ar prefera o alianță cu PSD, care a avut mereu în guverne cei mai buni specialiști, și nu cu USR-iștii, care s-au dovedit diletanți și aventurieri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Generalul Ciucă a capitulat! Și-a depus mandatul de premier desemnat, așa cum i-a cerut partidul. PNL va negocia, în sfârșit, un guvern majoritar

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here