Primii lideri PNL care cer excluderea lui Orban din partid: Gigel Știrbu și Emil Boc. Cîțu: „Vom discuta marți în BPN”. Orban: „O alianță cu PSD m-ar face să plec imediat!”

3
1596
Emil Boc - Ludovic Orban

Luni seară, în ședința Biroului Executiv (BEx) al PNL, s-a discutat inclusiv posibilitatea excluderii fostului președinte al partidului, Ludovic Orban. Propunerea de excludere a fost făcută de fostul ministru Gigel Știrbu (deputat de Olt) și a fost susținută de fostul prim-ministru Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca).

La un moment dat, în timpul ședinței în care se discutau variante de guvernare, deputatul Gigel Știrbu a cerut, brusc, excluderea fostului președinte al liberalilor, Ludovic Orban. Știrbu a invocat „declarațiile dușmănoase” la adresa partidului făcute de fostul lider PNL.

Surprinzător, cel care i-a dat dreptate a fost Emil Boc, primarul Clujului și fost președinte al PDL (partid topit în PNL).

La scurt timp după aceste discuții din Biroul Executiv al PNL, Ludovic Orban a confirmat, la Digi 24, că doi membri din conducerea PNL au cerut excluderea sa.

Ludovic Orban: „Au fost vreo două-trei voci, în BEx, care au cerut excluderea mea… Asta e marea problemă a PNL astăzi. Au fost vreo doi care au spus că «asta este soluția, să-l dăm afară pe Orban». Eu nu vreau sa plec. Mi-am petrecut 31 de ani în PNL, nu sunt omul care să plec că mi s-a năzărit. Problema e că nu mai pot fi părtaș cu deciziile conducerii PNL, care e complet ruptă de realitate„.

Orban a spus că o alianță cu PSD îl va face să plece imediat din partid: „Voi construi o nouă forță politică liberală dacă văd cu nu mai există nicio speranță. Aceasta s-ar putea în cateva săptămâni, pînă la sfârșitul anului. O alianță cu PSD m-ar face să plec imediat din partid. Președintele Iohannis a arătat că nu vrea refacerea alianței cu USR și nu a dat niciun semnal în acest sens”.

La sediul PNL, în fața presei, Florin Cîțu a afirmat că marți, în Biroul Politic Național (BPN), va fi discutat și cazul celor 14 parlamentari care au demisionat din grupurile parlamentare ale PNL (2 senatori și 12 deputați).

Florin Cîțu: „Mă întristează faptul că, dintr-o competiție, oamenii n-au înțeles nimic. Liberalismul înseamnă competiție și atunci când pierzi, pentru că suntem în PNL, ar trebui să înțelegem că am pierdut, este o competiție. Adversarii nu sunt în PNL, sunt în afara PNL. Fac apel la acești colegi să-și reconsidere decizia”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gâdea anunță fericit la Antena 3: „Se face această mare coaliție“ PSD–PNL!

* VIDEO. Generalul Ciucă a capitulat! Și-a depus mandatul de premier desemnat, așa cum i-a cerut partidul. PNL va negocia un guvern majoritar

3 COMENTARII

 1. Derbedeul si mitomanul de Citu a castigat o competitie aranjata in care a fost avantajat de Iohannis, plus de catre votantii aranjati de presedintii din teritoriu. A uitat betivul tepar cum isi fotografiau buletinele de vot. Au ajuns sa-i ceara omului cu 31 de ani in spate de PNL, care a fost singurul care s-a opus USL, sa plece din partid. Tocmai pitiBoc, ospatarul lui Basescu, care executa ordinele la comanda si a zapacit tara in mandatul sau.

 2. Asta înseamnă să nu mai fie posibilă învierea coaliţiei moarte nevaccinată. Curentul liberal în România va fi reprezentat de USR, nu de partide expirate. Cine l-a văzut aseară pe Florin Roman cu intrare la Gâdea separată de Ciucă şi Cîţu, a înţeles că sunt acum trei PNL-uri, dominant părând a fi cel care vrea să împartă cu PSD administrarea bugetului RO şi a fondurilor din UE.
  Trendul e că vor fi pe-aici, în câţiva ani, trei partide liberale ca cel ţărănist al lui Pavelescu.

 3. Ma surprinde atitudinea lui Boc, l-am considerat unul dintre cei mai echilibrati politicieni liberali, si la Primaria Cluj a facut treabe f buna… insa in ultima vreme nu ma mai surprinde absolut nimic la PNL in special de cand Marele Mut, turistul ratacit prin Palatul Cotroceni, a dee feee caat pe voturile noastre, a celor de dreapta.

  #HalalPNL
  #USLexista
  #NuAvemPresedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here