VIDEO. Cum s-a votat fuziunea USR-PLUS: 76% în USR, 83% în PLUS. Împotrivă au fost 17%, respectiv 15%

0
1335
Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și este noul președinte al USR-PLUS

Reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna, 76% au fost pentru și 17% împotrivă. Oamenii lui Cioloș au votat 83,4% pentru și 15% împotrivă. Decizia de fuziune a fost validată apoi într-un congres comun. De astăzi, nu mai există USR-PLUS, ci doar USR, cu doi co-președinți: Dan Barna și Dacian Cioloș.

La primul congres al noului USR, va fi ales președintele acestui partid politic, format prin fuziunea dintre USR și PLUS.

VIDEO: Congresul USR, live

x

Rezultatele Congresului și ale Convenției PLUS, desfășurate sâmbătă, 15 august, au fost prezentate de Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache, lideri și europarlamentari PLUS.

După votul pentru fuziune, Dan Barna ​a scris pe Facebook: „Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianță, unirea este un pas firesc. Este ceea ce și-au dorit membrii noștri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem și mai hotârâți să luptăm pentru idealurile și principiile noastre, iar voința noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi și mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani șansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generației noastre să decidă cum va arăta această țară”.

Dacian Cioloș: „Au votat 1.557 de delegaţi din 1.835 de delegaţi acreditaţi. Din cei care au votat, au votat pentru «Da» 1.299, ceea ce reprezintă 83,43%. Au votat «Nu» 240, ceea ce reprezintă 15,41%, şi s-au abţinut 18 colegi, ceea ce reprezintă 1,16% din cei care au votat. Deci avem, practic, fuziunea aprobată cu 83,43% din cei care au votat. Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de «împreună» cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziunea pe care o avem noi?”.

Cioloș, Barna și noul USR

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dr. Musta despre idioții pandemiei: „S-au infectat, i-am salvat, dar ei nu cred că au fost bolnavi de Covid!”

Sondaj INSCOP: Nicușor Dan 46%, Firea 38%, Băsescu 8%. Dacă se retrage Băsescu, Nicușor Dan ia peste 50%!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here