duminică, mai 26, 2024
AcasăLumeaAmericaFOTO. Apocalypse now: cerul roșu al Californiei. "Parcă m-am trezit pe Marte....

FOTO. Apocalypse now: cerul roșu al Californiei. „Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător!”

-

În mai multe localități din California, pe Coasta de Vest a SUA, au fost surprinse imagini înfricoșătoare, de-a dreptul apocaliptice, pe fondul incendiilor de vegetație. Cerul a devenit roșu, iar ziua a părut un nesfârșit amurg.

Duminică, 6 septembrie, Los Angeles a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie, aproape 50 de grade Celsius, cu două grade mai mare decât recordul anterior, care data din 2006.

Sunt zile în care toată Coasta de Vest a SUA se confruntă cu un val de căldură periculos. Cele mai afectate sunt statele California, Nevada şi Arizona, aflate în mijlocul unei alerte de temperaturi excesive.

- Advertisement -

În acest context, s-au înmulțit incendiile de vegetație, dar au ars și mai multe case aflate în apropierea zonelor împădurite. Fumul s-a ridicat, dând cerului nuanțe neobișnuite.

Pentru a naviga prin smogul de culori roșiatice, ruginii, șoferii au avut nevoie să folosească farurile în plină zi. Iluminatul stradal a funcționat toată ziua. Localnicii au stat și ei cu becurile aprinse în case și spun că e o premieră și pentru ei.

- Advertisement -

Norul de fum generat de incendiile de vegetație din California a condus la 25 de zile consecutive de alerte privind calitatea aerului, a declarat un oficial din San Francisco. Recordul anterior a fost de 14 zile consecutive, în 2018, transmite CNN.

„Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător! Locuiesc în zona golfului din 1988 și nu am experimentat niciodată o astfel de nenorocire”, a declarat o femeie din San Francisco, pentru CNN.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

Conspiraționista convertită: cântăreața care spunea că virusul nu există a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -