Episcopul Ignatie al Hușilor, infectat cu Covid-19. Luni, prelatul ținuse slujba, sfințise apa și o casă de prăznuire a unei parohii

0
1496

Episcopul Ignatie al Hușilor este internat în Spitalul de Urgență din Bârlad, bolnav de Covid-19, după ce miercuri s-a confirmat că simptomele specifice pe care le acuza proveneau de la infectarea cu noul coronavirus. DSP Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică, dar situația pare deosebit de complicată, pentru că prelatul a avut, în ultimele zile, o serie de activități cu mare potențial de diseminare a virusului.

Cu nici 48 de ore înainte ca Episcopul Hușilor să fie internat, acesta a ținut, luni, slujba Vecerniei Mari și a Litiei în Parohia Bărzești, din Protopopiatul Vaslui. Era ajunul Sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, iar episcopul Ignatie a mers la izvoarele de apă de la marginea localității, pe care le-a sfințit, apoi s-a deplasat la casa de prăznuire a parohiei respective, unde de asemenea a intrat pentru a o sfinți.

Imediat după ce au apărut simptomele infectării, episcopul s-a autoizolat și a anunțat autoritățile medicale, pentru a fi testat. Acest lucru s-a întâmplat însă după ziua de luni.

Episcopul Ignatie al Hușilor este unul dintre prelații ortodocși responsabili, care le-au cerut oamenilor să fie calmi și să respecte recomandările doctorilor

Episcopul Ignatie al Hușilor a fost, de la începutul pandemiei, una dintre figurile responsabile din Biserica Ortodoxă Română. Prelatul a condus campanii de strângere de fonduri și echipamente medicale pentru spitalele din Județul Vaslui și a făcut apeluri la oameni să respecte recomandările medicilor.

În timp ce alte fețe bisericești, precum dubiosul Arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, sfidau măsurile de siguranță și luau în derâdere epidemia, episcopul Hușilor a îndemnat credincioșii creștini să se întoarcă spre ei înșiși și să-l caute pe Dumnezeu în primul rând în sufletul lor. “Ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile pentru că încă nu am zidit consistent și conștient biserica în inimile noastre”, a spus acesta într-un moment în care propaganda rusă și cea a PSD încerca să agite spiritele în țară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

Conspiraționista convertită: cântăreața care spunea că virusul nu există a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here