O fostă primăriță UDMR, acuzată că a luat 858 de șpăgi de la angajați ca să le dea sporuri, a fost achitată de Tribunal. Motivul invocat

2
963
Porsztner Sarolta, primărița localității Sălacea, a fost achitată de Tribunalul Bihor. FOTO: Facebook Porsztner Sarolta

Porsztner Sarolta, primăriță a comunei Sălacea din partea UDMR, între 2004 și 2012, a fost achitată de Tribunalul Bihor după ce procurorii o trimiseseră în judecată pentru că a luat mită timp de 6 ani de la angajați ca să le acorde sporuri ilegale, informează ebihoreanul.ro.

Fosta primăriță UDMR a fost trimisă în judecată în 2017, alături de casierul Sandor Jozsef, care fusese responsabil, spuneau procurorii, cu colectarea șpăgilor. Mecanismul era următorul: Porsztner Sarolta le acorda subalternilor din Primărie sporuri, iar aceștia se angajau să-i dea cotă-parte de 10% din suma încasată suplimentar. Colectarea șpăgilor se făcea lunar, la ziua de salariu. În total, anchetatorii spun că a fost 858 de șpăgi luate pe parcursul a circa 6 din cei 8 ani de mandat ai primăriței, interval în care aceasta a băgat în buzunar peste 21.000 de lei.

Tribunalul a achitat-o pe Porsztner Sarolta, împreună cu casierul Sandor Joszef, socotind că faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege. Judecătorul a respins și cererea procurorilor de a se recupera șpăgile încasate de UDMR-istă.

Procurorii pot face recurs în 10 zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

* Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.