Îndoielile lui Trump: „Dintr-o dată, totul s-a oprit. E o fraudă față de publicul american, e o rușine pentru SUA!”

0
1502
Donald Trump - Joe Biden

Alegeri prezidențiale, SUA, 2020: Donald Trump – Joe Biden. Urnele s-au închis, acum se numără voturile. Până la confirmarea câștigătorului, cei doi candidați au ieșit cu primele declarații post-scrutin. Amândoi au revendicat victoria, amândoi par măcinați de îndoieli. Cel care și le-a exhibat mai clar a fost actualul președinte.

În mod cu totul neobișnuit pentru noaptea alegerilor (dimineața în România), Joe Biden a ieșit în fața presei cu un discurs scurt, menit să blocheze planul lui Donald Trump de a-și anunța victoria în alegeri înainte de finalizarea numărării tuturor voturilor. „Nu poate să spună Donald Trump că a câștigat, nici eu nu pot să spun, ăsta e rolul americanilor”, a avertizat Joe Biden.

„Păstrați-vă credința, o să câștigăm!”, a plusat candidatul democrat, nu foarte convingător.

„Vom câștiga! Și, în ce mă privește, deja am câștigat!”, a contraatacat Donald Trump puțin mai târziu. Și el, cu îndoieli serioase, pe care le-a pus însă pe seama „fraudei” puse la cale de democrați.

Trump a fost activ și pe Twitter. Cu câteva minute înainte de scurtul discurs al lui Biden, el anunțase că va face un anun… și că a câștigat!

După declarația lui Biden, Trump a postat un nou mesaj, în care susține că democrații „vor să fure alegerile”, dar „nu-i vom lăsa”.

Ce a spus Joe Biden

„Suntem pe cale să câștigăm aceste alegeri”

 • „Credem că suntem pe cale să câștigăm aceste alegeri. Avem încredere în rezultatul din Arizona, suntem încă în joc în Georgia, ne simțim bine în Wisconsin și Michigan. Când se vor număra toate voturile, vom câștiga Pennsylvania.”
 • „Rezultatele vor fi cunoscute cel mai devreme peste 24 de ore.”
 • „Nu poate să spună Donald Trump că a câștigat, nici eu nu pot să spun, ăsta e rolul americanilor.”
 • „Vă mulțumesc. Păstrați-vă credința, o să câștigăm!”

Ce a spus Donald Trump

„Vom apela la Curtea Supremă. Este un moment trist. Vom câștiga!”

 • Vreau să le mulțumesc americanilor pentru că au ieșit în număr mare la vot. Vreau să le mulțumesc primei doamne, vicepreședintelui Mike Pence. Ne pregătim de o mare sărbătoare. Rezultatele sunt fenomenale.
 • Ne pregăteam să sărbătorim ceva extraordinar, să sărbătorim votul și succesul. A fost o participare-record. Am câștigat state pe care nu ne așteptam să le câștigăm, precum Florida, Ohio, Texas.
 • În Florida nu doar că am câștigat, ci am câștigat covârșitor. Este, de asemenea, clar că am câștigat Georgia; n-au cum să ne prindă din urmă. La fel, am câștigat și Carolina de Nord. În Arizona, la fel, avem multă viață acolo, multe voturi.
 • Cel mai important este că câștigăm printr-un scor uriaș Pennsylvania. Avem un avans de peste 600.000 de voturi, nu se mai poate întâmpla nimic în acest stat. Cu 64% dintre voturi, va fi aproape imposibil să fim depășiți.
 • Câștigăm și Michigan. M-am uitat la cifre și am spus: «Wow, e mult!». Câștigăm Wisconsin, nici nu avem nevoie de toate aceste voturi (pentru a câștiga alegerile – n. red.).
 • Guvernatorul din Texas m-a felicitat și mi-a spus că nu a văzut nicidată așa ceva.
 • Când iei toate aceste state – avem atâtea voturi, la o diferență așa de mare – am spus: ce se întâmplă cu alegerile?
 • Și dintr-o dată, totul s-a oprit! Toate acestea s-au oprit la un moment dat. Știți ce s-a întâmplat? Democrații știau că vor pierde, și ce și-au zis? «Haideți să-i facem să ajungă în instanță».
 • S-a ajuns la fraudă. Ne pregăteam să câștigăm aceste alegeri. Le-am câștigat, de fapt. Dar este o fraudă uriașă față de publicul american, e o rușine pentru SUA! Noi am câștigat alegerile, nu ei!
 • Vom apela la Curtea Supremă. Este un moment trist. Vom câștiga! Și, în ce mă privește, deja am câștigat!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

Demontarea unei mari minciuni. Alegerile NU au accelerat pandemia! Comparație cu țările în care nu s-a ieșit la vot

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here