Erdogan a trimis armata turcă în Azerbaidjan, să atace Nagorno-Karabah, acuză Armenia. Avioane turcești F-16 și drone bombardează populația cu muniții interzise

0
2463

Dictatorul turc Recep Tayyip Erdogan și-a trimis armatele în Azerbaidjan, de unde avioanele F-16 și dronele Bayraktar atacă și bombardează cu muniție interzisă aglomerările urbane, spitale și chiar grădinițe din enclava Nagorno-Karabah, acuză președintele Armeniei, Armen Sarkissian. În conflictul armat izbucnit în septembrie, Turcia și Rusia se înfruntă indirect prin susținerea celor două țări aflate în conflict. Armenia e sprijinită de ruși, în timp ce Azerbaidjan are în spate Turcia tot mai agresivă.

Azerii, care în ultimii 20 de ani au traversat o perioadă de prosperitate prin exploatarea resurselor de petrol, s-au înarmat puternic și, în octombrie, au pornit o ofensivă armată totală împotriva armenilor din enclava Nagorno-Karabah. S-au raportat masacre și crime de război comise de azeri, care au obținut importante câștiguri teritoriale. În pofida intervenției Occidentului și a ONU, Azerbaidjanul susținut de Turcia și-a continuat ofensiva, încălcând cele câteva acorduri de încetare a focului.

Președintele armean Sarkissian le-a trimis liderilor mondiali o scrisoare în care anunță că situația este disperată și că în Nagorno-Karabah se execută, de către turci și azeri, o purificare etnică sângeroasă. Erdogan reia astfel politica Imperiului Otoman, care în timpul Primului Război Mondial a comis un genocid, circa 1,5 milioane de armeni fiind uciși sistematic și organizat de autoritățile turce în cel mai mare masacru cunoscut până atunci în istorie.

Scrisoarea lui Sarkissian către liderii celor mai importante state ale lumii

“După ce a respins orice încercare de soluționare pașnică timp de treizeci de ani, Azerbaidjanul, care primește acum sprijin militar și politic din partea Turciei, atacă din nou iubita patrie a Armeniei. Poziția Azerbaidjanului este, într-un anumit sens, o continuare a politicii cu care s-au confruntat armenii de când Imperiul Otoman a organizat genocidul armean în urmă cu aproximativ 105 ani. Aproximativ 1,5 milioane de etnici armeni au fost uciși sau exilați și persecutați în acest timp.

Astăzi, nu numai generalii, ofițerii și experții militari turci operează pe partea azeră,  dar și avioanele de luptă turcești F-16 și infamele drone Bayraktar sunt implicate în Azerbaidjan. În fiecare zi, aceste mașini mortale bombardează Nagorno-Karabah, chiar și teritoriul armean.

Mortale, dacă nu interzise, ​​arme precum munițiile cu dispersie au fost utilizate pe scară largă de mai bine de trei săptămâni împotriva civililor armeni, inclusiv a infrastructurii civile, inclusiv împotriva spitalelor, caselor și chiar a grădinițelor.

Dacă adăugați la asta implicarea mercenarilor sirieni, a jihadiștilor, a fanaticilor radicali care acum îmi ucid poporul pe pământ armean, totul va deveni clar. Mercenarii organizațiilor teroriste internaționale care luptă în Orientul Mijlociu, în special Jabhat Al NusraFirqat Hamza și Divizia Sultan Murad, sunt implicați activ în război. De fapt, Armenia și Nagorno-Karabakh se confruntă cu terorismul internațional.

Apelul meu către liderii musulmani și arabi este de a le cere să își folosească influența și înaltul prestigiu pe scena internațională pentru a opri imediat vărsarea de sânge și suferința umană“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

* Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.