Scor strâns la alegerile din SUA: Biden 238, Trump 213. Pentru victorie e nevoie de 270 de electori. Decisive vor fi cele peste 100 de milioane de voturi prin corespondență

2
3465

Cine va câștiga alegerile din SUA: republicanul Donald Trump (74 de ani) sau Joe Biden (77 de ani)? Răspunsul nu poate fi dat mai devreme de miercuri seara, spune un oficial din statul Michigan, citat de Reuters. Situația este echilibrată, iar decisive vor fi cele peste 100 de milioane de voturi prin corespondență. Joe Biden pare să aibă un ușor avans, însă situația e pe muchie de cuțit.

Ultima dată când un președinte în funcție nu a reușit să obțină cel de-al doilea mandat s-a întâmplat în 1992, când republicanul George Bush (Senior) a pierdut în fața lui Bill Clinton. Tot republican este și Donald Trump, iar șansele lui de a pierde sunt puțin peste 50%, apreciază majoritatea analiștilor americani.

Situația la ora 8.00 în România

Estimare Fox News:

  • Joe Biden ………… 238 electori
  • Donald Trump ….. 213 electori

Estimare CNN:

  • Joe Biden ………… 220 electori
  • Donald Trump ….. 213 electori

Estimare „New York Times”:

  • Joe Biden ………… 225 electori
  • Donald Trump ….. 213 electori

După cum se observă, toarte cele trei estimări îi atribuie lui Donald Trump 213 electori. În cazul lui Joe Biden, cifrele variază, în funcție de statete considerate deja câștigate, între 220 și 238.

Așadar, diferența în acest moment este este de 25 de electori (versiunea Fox News), 12 electori (versiunea „New York Times”), respectiv numai 7 electori (versiunea CNN).

La alegerile din SUA, pe baza numărului de voturi, sunt desemnați 538 de electori. Pentru a deveni președinte, un candidat are nevoie de 270 de electori (50% + 1).

Rezultate provizorii, pe state

  • Donald Trump e dat câștigător în 20 de state: Alabama, Arkansas, Dakota du Nord, Dakota de Sud, Idaho, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Virginia de Vest, Wyoming.
  • Joe Biden e dat câștigător în 16 state și 1 district: Arizona, Colorado, Connecticut, DC (District of Columbia), Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Rhode Island, Vermont, Virginia.
  • State care au votat mai târziu (cele de pe coasta de Vest) sau cu rezultat imprevizibil – 14: Alaska, California, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Florida, Georgia, Iowa, Michigan, Nevada, New Mexico, Oregon, Pennsylvania, Washington, Wisconsin.

VIDEO: Balanța electorală din SUA, live

 

Cum sunt distribuiți, pe state, cei 538 de electori la alegerile din 2020:

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Îndoielile lui Trump: „Dintr-o dată, totul s-a oprit. E o fraudă față de publicul american, e o rușine pentru SUA!”

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Superbă trezire a Basarabiei: Maia Sandu (36,15%) câștigă turul 1 în fața lui Igor Dodon (32,62%) și e favorită în finală!

Demontarea unei mari minciuni. Alegerile NU au accelerat pandemia! Comparație cu țările în care nu s-a ieșit la vot

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

2 COMENTARII

  1. Ce mai intinereste senilul Joe Bidon: de la 78-79 primaveri a ajuns la 77! Hai ca mai e putin si onorabila presa il face de 5 anishori! Oricum acum 3 saptamani zicea ca el candideaza la Senat, acum 1-2 saptamani il avea adversar pe George Bush… ex procuroarea Kamila vrea egalitate pt toti – si harnci si putori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here