marți, mai 28, 2024
AcasăPariuri sportiveVa triumfa o campioană în Liga Campionilor?

Va triumfa o campioană în Liga Campionilor?

-

Da, competiția care a dus fotbalul la nivel de echipă de club într-o nouă dimensiune valorică a parcurs o cale de 30 de ani. A strâns cei mai mari și mai în formă fotbaliști și să-i aducă față-n față în tricourile unor echipe capabile să ofere un spectacol sportiv la cote nemaiîntâlnite până atunci.

Da, în acest mileniu, Liga Campionilor se confundă cu rivalitatea Messi – Ronaldo, dar competiția e mai mult decât atât. Marile stadioane ale Europei, de la Vest (Da Luz și Dragao), spre Nord (Old Trafford, Anfield, Amsterdam ArenA), spre Sud (Diego Armando Maradona − fost San Paolo −, Olimpico, San Siro) și până în Estul extrem al continentului (Donețk, Moscova), au strălucit cu intensitate mitică.

Inflație de momente fabuloase?

Legende s-au născut și au ajuns aproape să producă inflație, pentru că în Liga Campionilor, fiecare sezon naște povești care sunt premiere emoționale, sau performanțe ce fie stabilesc noi recorduri, fie măresc orizontul posibilităților. Parcă prea multe, atât de multe încât e aproape imposibil să spui care e cel mai important!

Revenim în prezent, unde avem „optimi” super-spectaculoase:

- Advertisement -
  • AC Milan – Tottenham
  • PSG – Bayern München
  • Club Brugge – Benfica Lisabona
  • Borussia Dortmund – Chelsea
  • Liverpool – Real Madrid
  • Frankfurt – Napoli
  • Inter Milano – FC Porto
  • RB Leipzig – Manchester City.

Cea mai bună ofertă de cote și pariuri e aici, la Superbet.ro

Milan, Bayern, Dortmund, Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Inter și Porto sunt 8 dintre cele 13 echipe care au câștigat trofeul și în actuala eră, Champions League (Manchester United, Barcelona, Ajax, Juventus și Olympique Marseille fiind celelalte 5).

Dintre cele 16 calificate în această primă fază din partea eliminatorie a competiției, numai 7 sunt campioane; 5 sunt campioanele ligilor aflate pe primele 5 locuri în clasamentul coeficienților UEFA. Campioanele din La Liga (Real Madrid), Premier League (Manchester City), Serie A (AC Milan), Bundesliga (Bayern München) și Ligue 1 (PSG) sunt în cursa pentru „Urechiată”, cupa cea mai mare și mai grea dintre trofeele continentale.

Reprezentantele primelor 5 campionate europene au monopol. Ultima echipă din afara acestui Big 5 care a cucerit Liga Campionilor a fost FC Porto, în 2004, cu Mourinho pe bancă.

- Advertisement -

Din 1992-1993, anul primei ediții Champions League, doar Ajax în 1995 (într-o finală contra lui AC Milan, arbitrată de Ion Crăciunescu) și FC Porto (cu „The Special One” la momentul nașterii ca antrenor uriaș) au spart această blocadă. Două excepții în 30 de sezoane!

3 dintre ultimele 4 campioane ale Europei n-au fost și campioane ale țării lor!

Se numește Liga Campionilor, dar nu avem garanția că se va impune o campioană, în finala de la Istanbul, programată pe 19 iunie. Mai ales că 9 dintre cele 16 calificate în „optimi” nu sunt campioane și… 3 dintre ultimele 4 câștigătoare nu câștigaseră campionatul țării lor în sezonul în care obținuseră calificarea în grupele Ligii Campionilor!

Acest lucru nu a fost posibil între 1955-1997, când doar campioanele jucau în C1, abrevierea pentru Cupa Campionilor, care mai apoi a devenit Champions League (abreviere oficială: UCL).

Chiar dacă unele glorii și mulți suporteri (în special din partea noastră de lume) încă mai contestă acest sistem, care dă posibilitatea unei echipe fără titlu câștigat în sezonul precedent să ia potul cel mare la „Masa Bogaților”, majoritatea microbiștilor se bucură pentru că fiecare sezon de Champions League e un festival al fotbalului.

Bucură-te de el și din postura de parior!

Instalează gratuit aplicația Superbet și intră în SuperSocial!

Poți copia pe orice sume dorești, biletele plasate de ambasadori Superbet, jurnaliști sportivi de top și tipsteri experimentați. Poți profita de pasiunea lor, de capacitatea lor de a filtra un volum uriaș de informație și, în aceeași măsură, de spiritul lor de anticipație.

Așa se reia Champions League în 2023. Cu pontul verde: intră în SuperSocial și fă-ți jocul cât mai ușor și plăcut!

GO SUPER!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -