Ciolacu dă semne că s-a răzgândit, Guvernul minoritar PNL-UDMR ar putea fi validat cu voturile PSD

3
2511
Iohannis, Ciucă și Ciolacu s-au băgat sub preș când a fost nevoie ca România să sprijine Moldova, în aprilie anul trecut. FOTO: Inquam Photos

Liberalii par să fi reușit, cumva, să-i convingă pe social-democrați să le susțină Guvernul minoritar. PNL a convocat vineri o ședință a Biroului Executiv, pentru a valida lista miniștrilor din Cabinetul Ciucă, relatează G4Media.ro, după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lăsat de înțeles joi dimineața că până la urmă ar vota și această variantă.

În cursul zilei de joi ar urma să aibă loc și o întâlnire între conducerea PNL și președintele Klaus Iohannis, proaspăt întors din vizita oficială în Egipt.

Succesiunea evenimentelor din ultimele ore arată că PNL a abandonat – se pare, definitiv – ideea unei refaceri a coaliției cu USR, varianta vehiculată ieri fiind mai degrabă o modalitate de a șantaja PSD.

Presiunea încercată de Cîțu pare că a dat roade, urmând ca, în perioada următoare, să se afle și ce anume a mai cedat PNL-ul în negocierile cu social-democrații.

Ciolacu e dispus acum să voteze orice, inclusiv un Guvern Ciucă fără miniștri PSD

Joi dimineață, când a sosit la sediul PSD, Marcel Ciolacu părea alt om față de cel de ieri. Rostogolind iar vorbe mari, despre responsabilitate, deblocarea crizei politice și interesul poporului, acesta a dat de înțeles că partidul său va accepta chiar și un Guvern de tehnocrați condus de Nicolae Ciucă: „Fac apel la toți liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor și clasa politică trebuie să ia o decizie. Întotdeauna, cea mai proastă decizie este când nu iei nicio decizie. Am discuții în continuare cu domnul prim-ministru desemnat Nicolae Ciucă. Iau în calcul tot ce este serios pentru deblocarea crizei. Nu condiționez nimic. Nu condiționez pe nimeni cu nimic. Cred că răbdarea românilor începe să ia sfârșit, iar liderii politici trebuie să ia decizii. Până sâmbătă e termenul de depunere a listei de miniștri“.

Ciolacu a spus că PSD a fost primul care a venit cu ideea unui Guvern tehnocrat cu mandat limitat, care să pregătească alegerile anticipate, și a menționat că „e o posibilitate care nu trebuie exclusă“ investirea lui Nicolae Ciucă în fruntea unui Cabinet de specialiști.

După schimbarea de la PSD s-a sucit și Cîțu. Nu mai spune nimic de refacerea coaliției cu USR și pretinde că nu s-a pus niciodată această problemă

Brusc, s-a schimbat și discursul lui Florin Cîțu, președintele PNL. Acesta a aruncat la gunoi tot ce spuse se ieri, când a invitat USR la discuții pentru refacerea Coaliției, și a anunțat că de fapt nu s-a schimbat nimic și că mandatul partidului pentru Nicolae Ciucă este formarea unui Guvern minoritar PNL-UDMR!

Cîțu a părut, și el, cu totul alt om față de ziua de miercuri: „Mandatul nostru e același, Guvern minoritar PNL-UDMR. Bineînțeles, domnul Ciucă trebuie să aibă discuții cu partidele pentru vot în Parlament. PNL a făcut un pas important, a arătat că înțelege importanța momentului. Până azi nu am văzut niciun act de concesie de la PSD sau USR. E un Guvern minoritar, e clar că nu poate să stea foarte mult. Putem să revenim la discuții peste 8-9 luni. Doar PNL înțelege ce se întâmplă în România. Singurul partid care a luat o decizie fermă și care vrea să rezolve problema este PNL. PNL a arătat maturitate, responsabilitate. Celelalte partide spun că nu e de ajuns. Dacă aceste partide înțeleg importanța momentului, vor vota acest guvern“.

După ce, cu 24 de ore înainte, negocierile picaseră pentru că PSD cerea 7 din cele 14 ministere, acum Cîțu spune că s-a întâmplat niciodată așa ceva: „PSD nu a vrut la guvernare. Nu înțeleg discuția despre PSD la guvernare, e o fractură de logică acolo. USR a ieșit la guvernare, iarăși e o fractură de logică“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propunerea PNL pentru refacerea coaliției: USR își păstrează ministerele, dar fără miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură

* PSD vrea program de guvernare populist și 7 ministere-cheie, inclusiv Justiția, pentru a vota Guvernul Ciucă

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here