Academia-fantomă „a Oamenilor de Știință” se desființează după ce Guvernul a tăiat finanțarea sinecurii PSD-iste. Fondată de “Cati” Andronescu, AOSR clona adevărata Academie

5
3640
Falșii "academicieni" imită până și ținuta membrilor adevăratei Academii Române

Lăsată fără buget de Guvern pentru al doilea an consecutiv, controversata Academie a Oamenilor de Știință din România (AOSR), o instituție-fantomă fondată de Ecaterina Andronescu, anunță că se desființează. AOSR a fost fondată în 1996, are 250 de membri, toți plătiți de stat, și este o “clonă” a adevăratei Academii Române (înființată în 1866).

AOSR reclamă o „decizie politică” și o „lovitură decisivă, care nu poate determina decât un rezultat, desființarea“, după ce a fost lăsată fără finanțare. Se invocă „atitudini și atacuri nedemne din partea unor medii și a unor forțe politice, menite a discredita instituția în mediul public, de a-i distorsiona imaginea și de a-i submina statutul“.

Membrii AOSR care erau și în Parlament au trecut o lege prin care falșii „academicieni” primeau aceleași drepturi cu cei adevărați, iar urmașii lor beneficiau de rentă!

În 2007, parlamentari băgați în această instituție care folosește numele de “academie” pentru a specula o confuzie cu adevărata Academie Română au votat modificări legislative astfel încât falșii “academicieni” să aibă aceleași drepturi cu cei reali.

Avantajele ascunse în spatele acestei escrocherii sunt stupefiante. Dacă un membru AOSR moare, moștenitorii săi beneficiazăde o sumă lunară neimpozabilă, exact ca în cazul adevăratei și singurei Academii Române, cea veche de peste 150 de ani!

Impostura și tupeul membrilor AOSR depășeau orice imaginație. O anchetă Pressone.ro dezvăluia în 2016 că până și ținuta falșilor “academicieni” o copia pe cea a membrilor adevăratei Academii. Parlamentarii membri în AOSR au încercat să treacă legi prin care să primească și statut de demnitari.

Cati Andronescu și alți PSD-iști din AOSR au încercat în 2015 să scoată banii primiți de la stat de sub controlul Ministerului Educației

În 2008, când asupra lumii se abătea criza economică mondială, Ecaterina Andronescu, Anghel Stanciu, Irinel Popescu și Ivan Cismaru – parlamentari care erau și membri AOSR – au inițiat o lege prin care statul urma să le plătească 5.000 de lei celor din prezidiu, din consiliul onorific și consiliul științific al AOSR.

Până și oportunistul Tăriceanu – pe atunci premier – n-a putut înghiți o asemenea gălușcă, respingând proiectul pe motiv că nici măcar președinții secțiilor de la adevărata Academie Română nu au astfel de avantaje.

Ecaterina Andronescu și Anghel Stanciu au recidivat în 2015, când au cerut ca sumele primite ca subvenții din bani publici de AOSR să nu mai treacă prin Ministerul Educației, ci să fie virate “din oficiu” direct de la bugetul de stat!

Ecaterina Andronescu pretinde că actuala AOSR a fost înființată în 1935. În realitate, această instituție care n-a produs până acum nimic relevant în plan științific provine dintr-un ONG și s-a transformat în actuala AOSR în 1996.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Pentru corectitudine, nu doar incepind de acum au ramas fara buget. Si pe anul trecut 2020 au ramas fara buget. Orban le-a taiat bugetul iar parlamentul PSD au votat o lege prin care obliga guvernul sa le dea buget. Pe urma Iohannis a atacat legea la CC iar CCR i-a dat dreptate presedintelui.

  2. SINECURILE… SECURIȘTILOR și ale NOMENCLATURII-P.C.R.-&-URMAȘII (F.S.N.-F.D.S.N.-P.D.S.R.-P.S.D.-și-ALȚII)…

    SCÎRBĂ-TOTALĂĂĂĂĂ!!!!!

    În mod NORMAL… ar trebui să… ÎNAPOIEZE (!) banii-PUBLICI… FURAȚI (!) prin aceste „(C)Academii” și „(PIȘ)Institute” FANTOMATICE!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here